Einde van 'X Factor' voor Jurgen

woensdag 5 november 2008

De vijfde liveshow van 'X Factor' zit er op. Vorige week vertrok de jongste deelnemer Stefanie waardoor er afgelopen woensdagavond nog acht finalisten op het podium verschenen. Ook nu weer moest iemand de wedstrijd verlaten en dat was Jurgen.

Klei

ne foutjes werden tot vorige week nog door de vingers gezien door de juryleden maar dat was nu niet meer het geval. De jury hecht meer aandacht aan bepaalde details waardoor de kandidaten ook meer stress hebben. Bij de ene zie je dat natuurlijk al wat beter als bij de andere.

Vorige week moest Do voor de tweede keer op zoek naar een naam voor één van haar groepen. Ladies First bleek een gepatenteerde naam waardoor een nieuwe naam noodzakelijk was. Do schakelde de hulp in van de kijkers en kreeg heel wat voorstellen binnen. Uit al de voorstellen kozen ze de veelzeggende naam Lady-Like.

Over Lady Like gesproken, vorige week kregen ze nog de nodige commentaar van Maurice. Zo richtte hij een fanclub op. Sympathiek zou je zeggen, maar het was enkel een sarcastische opmerking waar Do en de meisjes absoluut niet mee konden lachen. Deze week had hij wel enkele lovende woorden over voor hen. Ze stroomden dan ook zonder problemen door naar de volgende ronde.

Zoals elke week waren er ook nu weer twee kandidaten die nog niet rechtstreeks naar de volgende ronde mochten. Elien en Jurgen kregen het minst aantal stemmen van het publiek en kregen nog een laatste kans om zich voor de jury te bewijzen.

Voor jurylid Kris Wauters was dit geen gemakkelijk moment want hij zag twee van zijn poulains op het podium staan. Van Do mocht Elien doorgaan, van Maurice mocht Jurgen doorgaan, de eindbeslissing lag dus bij Kris. Toen Maurice enkele weken geleden hetzelfde meemaakte, stapte hij uit de jury en weigerde hij om een beslissing te nemen. Uiteindelijk was toen de stem van de kijkers doorslaggevend. Kris vond het bijzonder erg om te moeten kiezen maar hij maakte van zijn hart toch een steen en koos ervoor om Elien nog een kans te geven. Hij vond dat zij de wedstrijd meer nodig had en dat Jurgen het ook zonder 'X Factor' kan waarmaken.

Op woensdag 12 november 2008 is er een nieuwe aflevering van 'X Factor' om 20.40 op vtm.

TV-Visie POLL: Voor welke nieuwkomer blijf jij thuis? Stem NU in de TV-Visie Poll

DOSSIER: X Factor 2008 (vtm)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers