Een vernieuwd 'vlaanderen Vakantieland' in najaar

dinsdag 21 augustus 2007

'Vlaanderen Vakantieland' blijft ook dit najaar een vaste waarde bij Eén. In zijn 18de jaargang wordt het toeristische magazine nog praktischer en concreter, met nog méér tips voor een kort verblijf in eigen land, nog straffere buitenlandreeksen en een nieuwe interactieve service voor de kijkers.

H


et nieuwe seizoen betekent ook een nieuwe look voor 'Vlaanderen Vakantieland', met een nieuwe generiek en een nieuwe tune.

'Vlaanderen Vakantieland' werkt natuurlijk vooral verder op de sterke ingrediënten van de voorbije seizoenen. Een vaste kern van reporters probeert prettige vakantie-ideeën uit. Ze nemen de kijker mee op een wervelende trip naar de meest fantastische bestemmingen in binnen- en buitenland: Evy Gruyaert, Katja Retsin, Cath Luyten, Lies Martens, Lotte Verlackt, Vincent Verelst, Ronald Verhaegen, Thomas Vanderveken, Kobe Ilsen en Nic Balthasar.

Saartje Vandendriessche blijft ook dit seizoen de host van het programma. Maar voortaan gaat ze ook elke week zelf op pad in eigen land.

De interactieve rubriek 'Eerste Hulp Bij Vakantievragen' werd aan het einde van vorig seizoen al even geïntroduceerd, maar komt vanaf september op kruissnelheid:

Eerste hulp bij vakantievragen

Robin Vissenaekens biedt voortaan wekelijks 'Eerste Hulp Bij Vakantievragen'. Elke week pikt hij er één vraag van de kijkers uit en gaat hij op zoek naar een leuke en originele oplossing. Als een toeristische duizendpoot laat hij zich verrassen door de vele kijkersvragen over vakantie of toerisme in eigen land, maar ook door allerlei leuke toeristische onderwerpen die hij onderweg tegenkomt.

'Ik zie in jullie programma een heel ruim aanbod voor fietsers en wandelaars, maar heb jij ook goeie tips voor motorliefhebbers en bestaan er hotels die zich richten naar echte bikers? Kan ik in een jeugdherberg ook terecht met het gezin? Welke leuke en verrassende activiteiten kan je doen met een hele groep? We zijn veertigers en we bereiden ons voor op een wereldreis, heb jij tips?'

Het is maar een greep uit de vragen die Robin de voorbije weken heeft gekregen. Vanaf 8 september geeft Robin dus antwoorden op vragen over de meest uiteenlopende toeristische
onderwerpen: huisoppas, trekkershutten in Vlaanderen, doe-tips met de kids, een vaarvakantie in eigen land, een bikers only-weekend, de do's en dont's in hostels, écht origineel logeren, enz.

Binnenland

Om nog beter te kunnen inspelen op de behoefte van de kijker worden de binnenlandse reportages korter, maar ook concreter.

In september brengt Vlaanderen Vakantieland de achtdelige reeks 'Nazomeren In Eigen Land': acht korte reportages met concrete fiets- en wandeltips én de leukste adresjes om te logeren. Saartje Vandendriessche fietst dan langs een stroom van kunst in de Leiestreek, ze beleeft een echt stilteweekend in de Westhoek, ze ruikt en proeft van kruiden in het Maasland en ze speelt volkssporten in het Heuvelland. Evy Gruyaert, Ronald Verhaegen en Vincent Verelst van hun kant gaan logeren en wandelen in het Meetjesland, de Val de Lesse, en de verbazend mooie Groene Gordel.

Vanaf oktober pakt 'Vlaanderen Vakantieland' uit met 'De Twaalf Leukste Herfstweekends'. Het worden twaalf héél gevarieerde en thematisch uitgewerkte weekendjes. Heel anders van sfeer, maar vooral heel bijzonder qua beleving. Van een architectuurweekend in Antwerpen of Brussel in aanloop naar 'de dag van de architectuur' tot een weekendje bij een echte champignonkweker in de echte Ardennen, van een plattelandsweekend bij een authentieke herder in de Antwerpse Kempen tot jachtweekend in hartje Wallonië. Luxe-logeren in het Brugse Ommeland en steengoeie budgettips. Of wat dacht je van een antiekweekend in Tongeren, of een echt sprookjesweekend?

Stuk voor stuk bruikbare ideetjes voor een leuk weekend. De ene week voor de hele familie, de andere week met vrienden.

Buitenland

'Vlaanderen Vakantieland' brengt dit najaar ook een hele reeks buitenlandse reportages, ver weg en dichtbij, sportief en cultureel, natuur- en citytrips. Vraag aan honderd Vlamingen welke droombestemmingen op hun lijstje staan van vakantiebestemmingen die ze ooit eens willen bezoeken, en in de top vijf staan Thailand, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika met stip genoteerd. Een goeie reden voor 'Vlaanderen Vakantieland' om die droombestemmingen ver weg nog sterker uit te spelen. Nóg meer aandacht voor die paar plekken in de wereld die je echt moet gezien hebben. De hele maand september neemt Cath Luyten de kijker mee op een spectaculaire rondreis door Zuid-Afrika. Vier weken lang, van Johannesburg tot in Kaapstad. Langs dé meest onvergetelijke highlights, maar ook naar minder bekende plekjes.

Later in het najaar gaat Stertoerist Thomas Vanderveken op zoek naar het geluk in 'het land van de glimlach': Thailand. En samen met Vincent Verelst maakt hij ook nog eens een avontuurlijke rondreis met de camper dwars door Nieuw-Zeeland. Vier weken lang nemen zij de kijker op sleeptouw langs adembenemende landschappen, hoge besneeuwde bergtoppen, spectaculaire gletsjers, en écht unieke fauna en flora.

Heel bijzonder is ook de dubbele reportage 'Magisch en romantisch Mauritius', het reisverslag van Koen en Katja Van Den Bulck. Zij wonnen dit voorjaar de wedstrijd op de websites van Donna en Eén met hun persoonlijke motivatie voor een droomreis naar het aards paradijs. En hoe dat paradijs er nu echt uitziet, dat blijkt uit de reportage van Katja Retsin. Zij reisde mee met het winnende koppel.

Ook dichtbij zijn er natuurlijk een pak mogelijkheden voor een tof weekendje weg: Thomas beleeft samen met een groepje Vlaamse jongeren een vaarvakantie in Friesland, Cath ontdekt het beste van Europa in het populaire Straatsburg, en de familie Retsin-Schepens trekt naar Tilburg en zoekt uit wat die stad te bieden heeft voor een jong gezin.

Kobe Ilsen en Lotte Verlackt reizen heel Europa rond op zoek naar de fijnste City trips. Ze kiezen de tofste uitstapjes overdag en de hipste plekjes 's nachts. Niet te missen voor wie binnenkort nog een lastminute city trip plant: van Porto over Palermo tot Praag, van Berlijn tot Boedapest, en van Londen tot München.

'Vlaanderen Vakantieland', elke zaterdag om 18.10 uur op Eén. De herhaling volgt op zondag om 17.10 uur.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 12:15
    Dagelijkse kost
    02:25
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 12:10
    Ket & Doc
    05:00
    Geen uitzending
  • 11:55
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    05:15
    Geen uitzending
  • 10:40
    Geen uitzending
    07:20
    Achter gesloten deuren
  • 12:05
    Geen uitzending
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 09:05
    Geen uitzending
    14:10
    Ultimate Police Interceptors
  • 12:10
    Married ... With Children
    01:30
    Baywatch
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 11:50
    De Tafel van Gert
    01:45
    Geen uitzending
  • 11:45
    NCIS
    02:05
    ER
  • 11:35
    Listing Impossible
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 12:10
    Love Island
    02:55
    Geen uitzending
  • 12:00
    World's Most Evil Killers
  • 10:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 12:05
    Jong geleerd
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 12:15
    Het Weekmenu
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 11:00
    Premier League
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 11:35
    Darby and Joan
    02:10
    The Change
  • 12:15
    Ongehoord Nieuws
    01:42
    NOS Journaal
  • 12:00
    NOS Journaal
    01:59
    Nieuwsuur
  • 12:13
    Babar en de belevenissen van Badou
    02:36
    Podium Zwart Unplugged