En op zoek naar honderden figuranten voor Witte Mars

maandag 25 januari 2010

De productieploeg van 'Het Goddelijke Monster' is op zoek naar honderden figuranten voor het in scene zetten van de Witte Mars. Op zaterdag 20 februari en zondag 21 februari strijkt de ploeg neer in het hartje van Brussel om de manifestatie uit 1996 te reconstrueren voor de Een-reeks Het goddelijke monster.

De opnames voor 'Het Goddelijke Monster', de tiendelige Eeìn-reeks naar de monstertrilogie van Tom Lanoye, zijn al enkele maanden bezig, maar op zaterdag 20 februari en zondag 21 februari snijden de makers een opmerkelijk stuk Belgische geschiedenis aan. Dat weekend strijkt productiehuis Eyeworks Film & TV Drama neer in het centrum van Brussel om de Witte Mars te verfilmen. Op 20 oktober 1996 kwamen duizenden mensen de straat op in Brussel om een betere werking van het gerecht en de politiediensten te eisen naar aanleiding van de zaak Dutroux.

Figuranten gezocht

Om de Witte Mars treffend in sceÌne te zetten, zijn de makers van 'Het Goddelijke Monster' op zoek naar honderden figuranten. Mensen die graag willen figureren en zich kunnen vrijmaken op zaterdag 20 februari en zondag 21 februari, kunnen zich registreren door een e-mail te sturen met hun naam, leeftijd en geslacht naar mass@inthepicture.tv. Daarop ontvangen ze een antwoordmail met alle informatie. Figuranten kunnen in hun registratiemail ook vrienden en familie vermelden die graag willen meekomen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.inthepicture.tv of op het nummer 02 711 52 50.

'Het Goddelijke Monster'

'Het Goddelijke Monster' is gebaseerd op De monstertrilogie van Tom Lanoye, een familiesaga over de ondergang van een machtig Vlaams geslacht van ondernemers en politici aan het einde van de vorige eeuw, in een land dat na een lange reeks schandalen in een diepe crisis is verzeild geraakt.

De aanleiding is een jachtongeluk waarbij het hoofdpersonage, Katrien Deschryver (Joke Devynck), haar man doodt. Ongewild geeft ze daarmee het startschot voor een reeks tragikomische ontwikkelingen, die haar familie meezuigen in een onontkoombare neerwaartse spiraal. Drijvend op de golf van publieke verontwaardiging die uiteindelijk aanleiding geeft tot de Witte Mars, voert de gefrustreerde onderzoeksrechter Willy De Decker (Marc Van Eeghem) een eenmanskruistocht tegen Katriens vader, ex-minister Herman Deschryver (Johan Van Assche), en haar sjoemelende oom, de flamboyante maar onbeschofte tapijtengigant Leo Deschryver (Michel Van Dousselaere). Sluimerende familieconflicten komen terug tot leven en nooit verwerkte trauma’s eisen hun tol. Door hun innige verwevenheid met de politieke en economische elite van het land worden de Deschryvers het symbool van alles wat verkeerd loopt in België.Lees ook:
Opnames van 'Het Goddelijke Monster' in volle gang
Grote namen voor 'het goddelijke monster'.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

'Brasserie Romantiek' is een gerenommeerd restaurant in het Antwerpse. Het wordt met succes gerund door uitbaatster Pascaline en kok Angelo. Vanavond is het Valentijn, een van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een gepast liefdesmenu en Pascaline heeft de tafels tiptop gedekt. Maar dan staat ineens Pascalines oude vlam Frank op de stoep. Voordat ze van haar verrassing bekomen is, komen de andere gasten aan. De vlotte autoverkoper Paul kijkt uit naar een zwoele avond met zijn vrouw Roos, maar zij lijkt met haar gedachten elders te zijn. De onzekere Walter kan zijn geluk niet op met zijn blind date Sylvia, maar waarover moet hij praten? En waarom is de in het zwart geklede Mia alleen komen opdagen? Tot overmaat van ramp is de nonchalante garon Lesley weer eens te laat. De gerechten volgen elkaar op, maar in de keuken stijgt de spanning wanneer Pascaline, door Franks onverwachte komst, haar gebruikelijke controle over zichzelf verliest. En ook in de zaal worden maskers afgezet...

'Brasserie Romantiek', om 21.30 uur op VTM.

Dossiers