En op zoek naar honderden figuranten voor Witte Mars

maandag 25 januari 2010

De productieploeg van 'Het Goddelijke Monster' is op zoek naar honderden figuranten voor het in scene zetten van de Witte Mars. Op zaterdag 20 februari en zondag 21 februari strijkt de ploeg neer in het hartje van Brussel om de manifestatie uit 1996 te reconstrueren voor de Een-reeks Het goddelijke monster.

De opnames voor 'Het Goddelijke Monster', de tiendelige Eeìn-reeks naar de monstertrilogie van Tom Lanoye, zijn al enkele maanden bezig, maar op zaterdag 20 februari en zondag 21 februari snijden de makers een opmerkelijk stuk Belgische geschiedenis aan. Dat weekend strijkt productiehuis Eyeworks Film & TV Drama neer in het centrum van Brussel om de Witte Mars te verfilmen. Op 20 oktober 1996 kwamen duizenden mensen de straat op in Brussel om een betere werking van het gerecht en de politiediensten te eisen naar aanleiding van de zaak Dutroux.

Figuranten gezocht

Om de Witte Mars treffend in sceÌne te zetten, zijn de makers van 'Het Goddelijke Monster' op zoek naar honderden figuranten. Mensen die graag willen figureren en zich kunnen vrijmaken op zaterdag 20 februari en zondag 21 februari, kunnen zich registreren door een e-mail te sturen met hun naam, leeftijd en geslacht naar mass@inthepicture.tv. Daarop ontvangen ze een antwoordmail met alle informatie. Figuranten kunnen in hun registratiemail ook vrienden en familie vermelden die graag willen meekomen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.inthepicture.tv of op het nummer 02 711 52 50.

'Het Goddelijke Monster'

'Het Goddelijke Monster' is gebaseerd op De monstertrilogie van Tom Lanoye, een familiesaga over de ondergang van een machtig Vlaams geslacht van ondernemers en politici aan het einde van de vorige eeuw, in een land dat na een lange reeks schandalen in een diepe crisis is verzeild geraakt.

De aanleiding is een jachtongeluk waarbij het hoofdpersonage, Katrien Deschryver (Joke Devynck), haar man doodt. Ongewild geeft ze daarmee het startschot voor een reeks tragikomische ontwikkelingen, die haar familie meezuigen in een onontkoombare neerwaartse spiraal. Drijvend op de golf van publieke verontwaardiging die uiteindelijk aanleiding geeft tot de Witte Mars, voert de gefrustreerde onderzoeksrechter Willy De Decker (Marc Van Eeghem) een eenmanskruistocht tegen Katriens vader, ex-minister Herman Deschryver (Johan Van Assche), en haar sjoemelende oom, de flamboyante maar onbeschofte tapijtengigant Leo Deschryver (Michel Van Dousselaere). Sluimerende familieconflicten komen terug tot leven en nooit verwerkte trauma’s eisen hun tol. Door hun innige verwevenheid met de politieke en economische elite van het land worden de Deschryvers het symbool van alles wat verkeerd loopt in België.Lees ook:
Opnames van 'Het Goddelijke Monster' in volle gang
Grote namen voor 'het goddelijke monster'.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Grey's Anatomy' - aflevering 332 (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Meredith zoekt naar een manier om haar kinderen in te lichten over haar relatie met Andrew. Alex maakt zich ernstige zorgen om de toestand van Jo, die opnieuw aan de slag is gegaan. Op aandringen van Megan gaat Owen langs bij een therapeut. Jackson wil dat Maggie bij hem intrekt. Nico maakt een zware fout, met dramatische gevolgen. Richard ziet een oude vriendin terug.

'Grey's Anatomy', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers