Dokter Bea beantwoordt online de meest gestelde vragen over seksualiteit en puberteit

zaterdag 9 november 2019
Foto: Ketnet - © VRT 2019

Dit najaar was dokter Bea opnieuw te zien op Ketnet met vier nieuwe afleveringen van 'De Dokter Bea Show'. Maar vanaf 8 november komt dokter Bea terug met een gloednieuw online format: De meest gestelde vragen aan dokter Bea in samenwerking met Awel.

'Kan je kussen met een beugel?', 'Wat is fappen?', 'Hoe groot moet een penis zijn?' en 'Hoe geef je je grenzen aan?' zijn maar enkele van de meer dan 20 vragen waar dokter Bea een antwoord op geeft. De vragen zijn gebaseerd op de meest gestelde vragen die bij Awel binnenkomen. De video's komen vanaf vrijdag 8 november wekelijks op Ketnet.be, de Ketnet-app en het YouTube-kanaal van Ketnet.


Sibille Declercq, Awel: 'Mijn piemel is te klein. Help!' 'Ik kijk dagelijks porno. Is dit normaal?!' 'Mijn vrienden spraken vandaag over 'fappen'. Ik weet niet wat dat is en durfde het niet te vragen. Kunnen jullie me dat uitleggen?' Jaarlijks beantwoordt Awel meer dan 30.000 vragen  van kinderen en jongeren, waarbij er wel 10% over seksualiteit gaat. Blij dat Dokter Bea ons daar tegenwoordig bij helpt!

Maarten Janssen, netmanager Ketnet: 'Dokter Bea is intussen al twee jaar een bekend gezicht voor de Ketnetters en ze is geliefd door jong en oud. Met het online format 'De meest gestelde vragen aan dokter Bea' hopen we dat we kinderen met vragen kunnen helpen om een antwoord op kindermaat te vinden. Zo kunnen ze op een veilige en vertrouwde manier hun kennis rond seksualiteit en puberteit verder uitbreiden.'

De meest gestelde vragen aan dokter Bea is een samenwerking met Awel. Vanaf vrijdag 8 november komen er wekelijks nieuwe video's online op Ketnet.be, in de Ketnet-app en op het YouTube-kanaal van Ketnet. De meest gestelde vragen aan dokter Bea is net zoals 'De Dokter Bea Show' een programma van De Mensen voor Ketnet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Thomas Vanderveken (foto: TVvisie - © Nico De Freyn 2019)

'Alleen Elvis' sluit het seizoen af in stijl, met een van populairste n grappigste vrouwen van Vlaanderen: Maaike Cafmeyer. De jonge, verlegen Maaike droomt er eerst van om vroedvrouw te worden of lerares godsdienst, maar het wordt toch actrice. Ze begint in het theater, maar doorbreken naar het grote publiek doet ze via televisie en haar onweerstaanbare rol in het komische programma 'Het Geslacht De Pauw'. Het bezorgt haar populariteit en het imago van 'zotte doos' terwijl ze evenzeer een stille kant heeft. Haar man is professioneel cellist en samen met hun twee dochters musiceren vindt ze erg belangrijk. Ze heeft ook een nostalgische kant waarin ze het leven niet altijd als een cadeau ziet. 'Dat vrolijke blondje is dan misschien niet mijn natuurlijke staat, het maakt wel deel van me uit. Als je voor niemand een bedreiging vormt, ben je altijd veilig'.

'Alleen Elvis Blijft Bestaan', om 22.00 uur op Canvas.

Dossiers