Dit waren de hoogtepunten van Het Gala van de Gouden K's 2018

zondag 27 januari 2019
Foto: Ketnet - © VRT 2018

Het Gala van de Gouden K's was vanavond aan zijn zesde editie toe. Een uitverkocht Sportpaleis daverde op zijn grondvesten tijdens een spectaculaire show.

Bekend Vlaanderen was goed vertegenwoordigd: onder meer de Ketnet-wrappers, bondscoach Roberto Martinez, Tom Waes, Laura Tesoro, Regi, '#LikeMe', 'Nachtwacht', 'Campus 12' en vele anderen tekenden present voor Ketnet's eigenste awardshow. De volledige show, voorafgegaan door een Gouden K's countdown met Zita en Olly Wannabe, was integraal te volgen via de Ketnet-app en Ketnet.be en wordt morgenochtend uitgezonden op Ketnet om 8.00 uur.


Ketnetters waren vanavond opnieuw de baas en kozen hun favorieten van het afgelopen jaar. Laura Tesoro ging aan de haal met twee awards: uit handen van niemand minder dan bondscoach Roberto Martinez en Frances Lefebure kreeg ze voor het tweede jaar op rij de award voor Tv-ster van het jaar. De Ketnetters bezorgden Laura een tweede award, die van Coole Chick van 2018. Nachtwacht viel ook twee maal in de prijzen, ze kregen een award voor Ketnet-serie van het jaar en Nachtwacht: De poort der zielen werd door de Ketnetters verkozen als Film van het jaar.

'Campus 12' en de 'Helden' populair bij de Ketnetters
'Campus 12' werd door de Ketnetters verkozen tot de Band van het jaar. Actrice Nina Rey, die in 'Campus 12' Louise Vincke speelt kreeg de award voor beste Ketnet-actrice. Ook de 'Helden' vielen in de prijzen: Heldenland werd het Ketnet-programma van het jaar. Heldin Maureen Vanherberghen kreeg uit handen van internetfenomenen Stien Edlund en Enzo Knol de award van Ketnet-ster van het jaar.

Ook sporters doen het goed bij de Ketnetters: Nina Derwael haar gouden medaille op het WK gymnastiek levert haar een Gouden K op voor Sportmoment van het jaar. Rode Duivel Eden Hazard werd verkozen tot Grave Gast van 2018.

YouTube-fenomeen Dylan Haegens viel ook dit jaar opnieuw in de prijzen. Nadat hij in 2017 verkozen werd tot YouTube-ster kreeg hij dit jaar de award van Internetvedette van 2018. Het familieprogramma dat in 2018 de voorkeur kreeg van de Ketnetters was de Buurtpolitie. Regi won met zijn nummer 'Ellie' de prijs van Song van het jaar. Niels Destadsbader kreeg dan weer de Gouden K voor Muziekster van 2018.

De Ketnet-wrappers weer voltallig
De Ketnet-wrappers haalden alles uit de kast om Het Gala op een spetterende manier af te trappen. Op de tonen van Coming Home verwelkomden Sien, Thomas, Charlotte, Sarah en Sander Ketnetters, genomineerden en uitreikers in het Sportpaleis. Sarah en Charlotte werden na hun afwezigheid weer feestelijk onthaald. Sander maakte een bijzondere entree en kwam tarzan-gewijs uit het dak geslingerd.

Russische sensatie Little Big geeft spetterend optreden
Skibidi werd door de Ketnetters verkozen als Hype van het jaar. Het populaire dansje komt overgewaaid uit Rusland. De bedenkers van de dansmove de Russische groep Little Big bracht een verrassingsoptreden voor een afgeladen vol Sportpaleis. Uitzinnige Ketnetters deden massaal mee met de Skibidi. Ook aanwezig voor een verrassingsoptreden was Baba Yega, de dansgroep die in 2016 Belgium's Got Talent won en een hype is onder de Ketnetters.

De 'Helden' bouwen een feestje met de Ketnetters
Binnenkort krijgen 'Helden' Maureen, Sieg, Nico en Dempsey het gezelschap van 4 extra 'Helden'. Tijdens Het Gala van de Gouden K’s deden ze wat ze het allerliefst doen: een feestje bouwen, samen met de Ketnetters. Op het anthem Blah Blah Blah ging het dak eraf.

En ook nog dit...
De show werd gevuld met heel wat optredens zo brachten onder meer de cast van Ketnet Musical hun nummer 'Weg Troep', Laura Tesoro het nummer 'Mutual', Campus 12 het nummer 'Only Human', Alaro Soler het nummer La Cintura en Regi bracht tenslotte de Song van het jaar: 'Ellie'.

Een overzicht van de winnaars van de Gouden K's

Ketnet-serie van het jaar
Uitreikers: Nina Derwael en de Burgemeester van Samson en Gert
Winnaar: 'Nachtwacht'

TV-ster van het jaar
Uitreikers: Frances Lefebure en bondcoach Roberto Martinez
Winnaar: Laura Tesoro

Ketnet-ster van het jaar
Uitreikers: Stien Edlund en Enzo Knol
Winnaar: Maureen Vanherberghen

Band van het jaar
Uitreikers: Leah Thys en Junnes Callaert
Winnaar: 'Campus 12'

Grave gast van het jaar
Uitreikers: Miss België 2019 Elena Castro Suarez en Guga Baul
Winnaar: Eden Hazard

Ketnet-acteur of actrice van het jaar
Uitreikers: Guga Baul en een Ketnetter
Winnaar: Nina Rey

Coole Chick van het jaar
Uitreikers: Siska Schoeters en Ramon Iglesias
Winnaar: Laura Tesoro

Film van het jaar
Uitreiker: De Nachtraaf
Winnaar: 'Nachtwacht: De Poort der Zielen'

Sportmoment van het jaar
Uitreikers: K3
Winnaar: Nina Derwael

Internetvedette van het jaar
Uitreikers: Dieter Coppens en Lore Schueremans
Winnaar: Dylan Haegens

Familieprogramma van het jaar
Uitreikers: Regi en Olly Wannabe
Winnaar: 'De Buurtpolitie'

Song van het jaar
Uitreikers: #LikeMe Cast
Winnaar: Regi

Hype van het jaar
Uitreiker: de Ketnet-wrappers
Winnaar: Skibidi - Little Big

Muziekster van het jaar
Uitreiker: Tom Waes
Winnaar: Niels De Stadsbader

Ketnet-programma van het jaar
Uitreiker: Tom Waes
Winnaar: 'Heldenland'

Game van het jaar
Winnaar: Just Dance 2019

Ketnet-tekenfilm van het jaar
Winnaar: Friend van Heartlake City

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers