Dit najaar nieuw op VTM : 'TV Makelaar'

maandag 13 augustus 2007

Na tien succesvolle seizoenen op RTL4 – eind oktober gaat de elfde jaargang van start! – is TV Makelaar een begrip in Nederland. Al die reeksen scoorden boven het zendergemiddelde. Dit najaar is ook Vlaanderen aan de beurt.

D


an brengt VTM namelijk als eerste TV Makelaar bij ons op het scherm. In elke aflevering helpen twee presentatoren – bij ons zijn dat Pascale Naessens en Jo De Poorter – verschillende mensen in hun zoektocht op de immobiliënmarkt.

HUIS GEZOCHT

Iemand is op zoek naar een nieuwe woning. Dat kan een gezin zijn, een koppel of een alleenstaande. Ze hebben heel specifieke wensen en eisen. Over de ligging bij voorbeeld en over de inrichting, maar zeker ook over de prijs. Jo De Poorter moet daar allemaal rekening mee houden in zijn zoektocht naar de perfecte woonst. Hij stelt de kandidaat-kopers verschillende panden voor en ze gaan die dan samen bezoeken. Ze wikken en wegen, en ze houden natuurlijk rekening met hun financiële middelen. Hopelijk vinden ze het huis dat ze al zo lang in gedachten hebben, of misschien worden ze wel aangenaam verrast door een heel ander huis, dat hen niet meer loslaat. Of misschien slaagt TV Makelaar er niet in om het ideale huis te vinden. Dan nemen de partijen teleurgesteld afscheid van elkaar.

HUIS TE KOOP

Ook voor wie zijn huis wil verkopen, springt TV Makelaar in de bres. Soms willen mensen hun leven een heel nieuwe wending geven. Ze hebben bij voorbeeld hun hart verloren aan een leuke plek in het zuiden en willen daar een frituur openen. Maar daarvoor moeten ze eerst hun huis verkopen. TV Makelaar staat hen daarin bij.

Vele mensen besluiten – nadat ze jarenlang met alle plezier in hun huis gewoond hebben – toch 'ns te verhuizen. Alleen snappen ze niet dat andere mensen niet meteen datzelfde blije gevoelen krijgen als ze het huis binnenstappen. Ze stellen zich dan ook vragen. Wat zit er fout? Is de vraagprijs overdreven? Is het interieur te rommelig of te gedateerd? Misschien kan een stylist hier soelaas brengen? Zijn de ligging of de omgeving de pijnpunten? Is de foto van de advertentie niet wervend genoeg? Met de bewoners maakt Pascale Naessens een plan op en samen bepalen ze de strategie. Ze organiseren ook een Kijkdag. Geraakt het huis uiteindelijk verkocht?

TV MAKELAAR KIJKDAGEN

De kijkdag is het ultieme middel om de kandidaat kopers over de streep te trekken. In de aanloop daarnaar wordt het huis verkoopklaar gemaakt, eventueel met de hulp van een stylist. Achterstallig onderhoud wordt weggewerkt, rommel wordt opgeruimd, meubels worden verschoven, accessoires worden toegevoegd, enz… De verkopers kunnen ook een beroep doen op de goede diensten van een expert-taxateur.

De eerste kijkdag van TV Makelaar heeft plaats op zondag 19 augustus tussen 14 en 18 uur in de Sashoekstraat  2 in Veurne-Beauvoorde. Het gaat om een gerenoveerde hoeve met zeven slaapkamers, prachtig gelegen tussen de akkervelden. Ideaal voor hoevetoerisme. De totale oppervlakte van het perceel is 2 240 m².

Op vrijdag 24 augustus kan u tussen 18 en 20 uur een kijkje gaan nemen in een uitzonderlijk gelegen hoeve in Wijtschate (Heuvelland), Rijselstraat 64. De hoeve is gebouwd in 1952 en werd gerenoveerd in 2003. Ze ligt in het groen en de totale oppervlakte is 32 are. Het gebouw omvat een grote leefruimte, vier slaapkamers, een badkamer met sauna en een garage voor vier wagens.

Als u geïnteresseerd bent in een villa in Spaanse stijl, moet u op zaterdag 1 september tussen 14 en 18 uur 'ns langslopen aan de Grensstraat 20 in Bilzen. Deze mooie open bebouwing op 11 are omvat een gelijkvloers met open haard, drie slaapkamers, hall, toilet, gerenoveerde keuken, zolder, bad en douche, tuinhuisje, carport en berging.

De volgende woning die u kan gaan bekijken is een oude charmewoning uit 1850 in het historisch centrum van Brugge. Ze bestaat uit woonkamer, keuken, koer, slaapkamer, badkamer met douche en ruime zolder en is deels gerenoveerd. U kan deze woning, die gelegen is aan het Noord-Gistelhof 10 in Brugge gaan bezichtigen op zondag 2 september tussen 14 en 18 uur.

Nog een villa, dit keer in de provincie Antwerpen. De kijkdag is op zondag 9 september tussen 14 en 18 uur. Het adres is: Stijn Streuvelslaan 8 in Lint. Het gaat om een villa van 20 jaar oud, die in een doodlopende straat ligt. Er zijn drie slaapkamers, een badkamer met bad en douche en een sauna met douche. Voorts ook een grote garage en een dubbele carport.

En nog in de provincie Antwerpen is er een kijkdag op zaterdag 15 september tussen 14 en 18 uur. Het gaat hier om een rustig gelegen villa aan de Luipegem 134a. De villa bestaat uit een inkomhall, toilet, leefkamer met sierschouw en zitkamer, ingerichte keuken, zonnige veranda met zicht op de mooi aangelegde tuin, werkkamer, twee slaapkamers en een ingerichte badkamer. Op de verdieping zijn er nog twee slaapkamers.

DROOMHUIS

Daarnaast nemen we een kijkje in een droomwoning. De eigenaar is daarbij onze gids. In Droomhuis tonen de bewoners namelijk hun eigen huis, dat opvalt door z'n bijzondere architectuur, z'n smaakvolle of extravagante inrichting, z'n boeiende geschiedenis, zijn ongelooflijke ligging en noem maar op. Onbetaalbaar denkt u dan? Neen, hoor… TV Makelaar bewijst het.

EMOTIES

TV Makelaar focust op alle aspecten van het kopen en verkopen van een huis of een woning. Dus niet enkel op de zakelijke kant van zo'n belangrijke transactie, maar vooral de emoties staan centraal. Niets levert namelijk zoveel discussies op als de zoektocht naar en de aankoop van een huis. Deze ingrijpende beslissing heeft een grote invloed op het dagelijks leven van de betrokkenen.

TV Makelaar is dan ook een emotionele achtbaan, waarin de kijker van het ene naar het andere gevoel wordt meegeslingerd. Variërend van totale vertwijfeling ("In zo'n buurt wil je toch niet wonen?"), over opperste verbazing ("Hebben die daar zoveel geld voor over?"), en echt medeleven ("Ik zou het ook niet kunnen betalen…") tot onvervalste hilariteit ("Begrijpen ze dan niet dat niemand dat huis wil kopen?").

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 22:50
    Het weer (laat)
    02:25
    Journaallus
  • 22:25
    King Otto
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 21:50
    Blind Gesprongen
    05:15
    Geen uitzending
  • 20:00
    Premier League Darts
    03:10
    Geen uitzending
  • 20:35
    Kingsman: The Secret Service
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 22:20
    De Eerste op de Moordplek
    01:15
    Geen uitzending
  • 22:20
    Baywatch
    15:45
    JAG
  • 22:35
    Nonkel Jef
    06:00
    Joe
  • 21:50
    Het Perfecte Plaatje
    01:45
    Geen uitzending
  • 22:35
    Oogappels
    02:05
    ER
  • 22:15
    NCIS: Los Angeles
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 21:45
    Interior Design Masters
    02:55
    Geen uitzending
  • 22:05
    Cold Case
    05:00
    Geen uitzending
  • 20:35
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 22:52
    Buiten spelen
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 22:40
    Comfort Food
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 22:20
    The Paddock
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 22:00
    Beyond Paradise
    02:10
    The Change
  • 22:05
    Op1
    01:42
    NOS Journaal
  • 22:20
    Total Trust
    01:59
    Nieuwsuur
  • 22:08
    Pandore
    02:36
    Podium Zwart Unplugged