'De Slimste Mens ter Wereld' vanaf 1 oktober bij En

zaterdag 22 september 2007

Dertig kandidaten maken zich sterk dat zij het waard zijn om de titel 'De slimste mens ter wereld' te dragen. Mannen n vrouwen, sommigen gepokt en gemazeld, anderen gewoon gezond. Mensen uit de meest diverse sectoren, uit vzw's en bvba's, uit de jaren stillekens en uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig. Machtige en sympathieke mensen, aantrekkelijke en andere, mensen van allerlei rang en stand, slimme en slimmere: ze zijn er bijna klaar voor.

N


u nog spijkeren ze de gaten in hun kennis bij, om binnen enkele weken onderworpen te worden aan kruisverhoren onder leiding van de genadeloze Erik Van Looy en de meedogenloze Rik Torfs. In 'De Slimste Mens Ter Wereld', vanaf 1 oktober, maandag tot donderdag omstreeks 22.00 u. op En

Terwijl illustere voorgangers als Alain Grootaers, Stany Crets, Bert Kruismans, Wouter Deprez en Steven Van Herreweghe fluitend, rentenierend en genietend van hun status door het leven gaan, dromen deze would-be slimste mensen van een nder bestaan, n waarin het publiek zich wl bewust is van hun briljante en erudiete kwaliteiten.
In de aanloop naar de nieuwe IQ-clash, bereiden alle betrokkenen zich momenteel voor in de stilte en afzondering van bibliotheken en kloosters. Erik Van Looy spijkert zijn kennis van vreemde talen bij en volgt een stoomcursus Nederlands voor beginners. Paul Jambers wordt geregeld betrapt door Pascale, terwijl hij mijmerend de titels in zijn rijk gevulde boekenkast aan het bekijken is. De messcherpe Phara De Aguirre, de charmante Annelies Beck, de ook in werkelijkheid zeer gedegen Dany Verstraeten en de van zeer verleidelijke pretoogjes voorziene Wim De Vilder: allemaal hebben ze rond deze tijd al vaak teruggedacht aan het journalistenexamen van weleer, hetzelfde angstzweet, dezelfde stress, na al die jaren.

Maar niet alleen journalisten bereiden zich voor. Piet Huysentruyt onderzoekt in de keuken of er ingredinten bestaan die het geheugen aanscherpen. In Wemmel voltrekt zich intussen een aartsmoeilijk medisch experiment - het scheiden van een Siamese tweeling - want Nicole zal eenmalig zonder Hugo de arena betreden. Aan het decor wordt intussen flink getimmerd, om politiek zwaargewicht Geert Lambert goed te kunnen ontvangen, en ook specialist timmerman Freddy De Kerpel is van de partij. Als sportman krijgt hij het gezelschap van bosman Eddy Planckaert.

Terwijl de examenstress zich meester maakt van al die heren, is er ook iemand toe aan een herexamen. Ooit, in een door de nevelen der tijd opgeslokt seizoen, mocht Helmut Lotti volgens zijn Slimste Mens-rapport niet overgaan. Hij krijgt dit jaar een herkansing. Ook van de partij, om professor Torfs te plezieren, is de academische elite, in de vorm van de professoren Eva Brems en Jean Paul van Bendegem.

'De Slimste Mens ter Wereld', vanaf 1 oktober, van maandag tot donderdag, omstreeks 22.00 uur op En.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Lisa' - telenovelle (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Het verlegen meisje Lisa droomt van een job in een marketingbureau. Wanneer Jonas, de jongste zoon van de eigenaars van het marketingbureau 't Brouwhuis', uit Amerika terugkeert, wordt Lisa niet enkel smoorverliefd op hem, maar groeit ook haar hoop eindelijk aan het werk te kunnen bij dat bedrijf. Maar dit is buiten haar halfzus Katja gerekend. Die steelt het portfolio van Lisa en haalt op die manier zelf de job binnen.

'Lisa', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers