'De Laatste Show' voortaan aan tafel met 'bijzitter'

dinsdag 13 november 2007

Maandag 26 november. De zon gaat onder om 16.44 u, kinderen dromen van Sinterklaas en om 22.10 u. begint een nieuw seizoen van De laatste show. Het negende alweer, maar pas het tweede voor Frieda Van Wijck. Ze ontvangt haar gasten voortaan aan een tafel en krijgt daarbij dagelijks het gezelschap van een 'bijzitter'. Vaste rubrieken zijn er voortaan nog alleen op woensdag, maar De laatste showband is er uiteraard wel weer bij.

N


aar goede gewoonte praat Frieda Van Wijck in elke aflevering met een drietal gasten. Maar ze zal dat niet meer alleen doen. Elke dag wordt ze vergezeld door een bijzitter letterlijk: iemand die erbij zit. Niet gehinderd door te veel voorkennis over de gasten neemt de bijzitter deel aan het gesprek, als een kijker die toevallig mee aan tafel zit.

Tafel? Inderdaad. Voor het eerst in negen jaar De laatste show worden de gesprekken aan tafel gevoerd worden. Eigenlijk kunnen we spreken van een geleidelijke evolutie, want Frieda zat vorig jaar ook al aan een tafelachtig meubel, terwijl de gasten in een zetel zaten. Allemaal veel te verwarrend, vandaar nu: iedereen rond de tafel.

Om de twee weken op woensdag komt Jeroen Meus langs, om te praten over de geneugten van lekker eten. De andere woensdagen heeft gynaecoloog Hendrik Cammu het over gezondheid. De kranten staan elke dag vol artikels die te maken hebben met geneeskunde, ziektes en nieuwe onderzoeken. Dr. Cammu vertelt of alles wat er staat ook echt klopt.

Patrick Riguelle heeft laten weten dat hij met De Laatste Showband en vooral veel goesting opnieuw voor de muzikale omkadering zal zorgen. Er is een nieuwe begintune gemaakt en zijn verlanglijstje met muzikale gasten is afgegeven. Er wordt druk rondgebeld.

'De Laatste Show' vanaf 26 november, maandag tot donderdag omstreeks 22.00 uur bij En.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Nadat ze haar job is kwijtgeraakt, neemt de alleenstaande moeder Nicky een baantje aan bij een warenhuis om wat geld bij te verdienen. Door de tussenkomst van een mysterieuze vreemdeling moet ze plots voor kerstman gaan spelen. Ze heeft aanvankelijk veel schrik om te worden ontmaskerd, maar al snel blijkt de rol van goedheilig man haar wonderwel te liggen.

'Christmas at Cartwright's', film uit 2014 met oa. Alicia Witt en Gabriel Hogan, om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers