De kandidaten van 'Mijn Restaurant!'
Op dinsdag 4 maart gaat het nieuwe 'Mijn Restaurant!' van start op VTM. Vijf koppels gaan de strijd met elkaar aan om hun grote droom te verwezenlijken: een eigen restaurant runnen. Rani De Coninck leidt de afvallingsrace in goede banen. Wij presenteren jullie alvast de kandidaten.
<
STRONG>GHISLAINE EN PIETER : Oostende (West-Vlaanderen)
Het koppeltje Ghislaine (18) en Pieter (26) kent de horecawereld door en door. Ze zijn beiden de derde generatie restaurateurs binnen hun familie. Ghislaine helpt al sinds haar dertiende mee in de zaak van haar ouders in De Haan. Ook Pieter heeft de nodige ervaring: hij is kok van opleiding en runt nu een eigen cateringbedrijf. Maar Pieter wil de grootkeuken terug omruilen voor zijn grote liefde: de gastronomie. En dus wil hij samen met Ghislaine de familietraditie voortzetten en in Oostende een nieuw gastronomisch restaurant met fusion-toets openen. Ghislaine gaat voor de zaal, Pieter wil zich meten met de beste West-Vlaamse koks.
KRIS EN ANGELO : Gent (Oost-Vlaanderen)
Schoonbroers Kris (29) en Angelo (33) zullen in Gent een restaurant openen. Kris heeft als chef-kok in meerdere restaurants en zelfs op cruiseschepen al heel wat ervaring in de keuken, en Angelo heeft als uitbater van een onvervalst volkscafé al heel wat ervaring in de zaal. Over de werkverdeling zal in hun restaurant dan ook niet gediscussieerd worden.
Het duo wil authentieke, maar vergeten Vlaamse gerechten serveren en democratische prijzen hanteren. Kris en Angelo willen ook met hun humor en persoonlijkheid veel klanten naar hun restaurant lokken.
LINDSAY EN DAVID : Antwerpen
Lindsay (29) en David (33) hebben geen ervaring in de horeca en evenmin een kokdiploma, wat betekent dat ze een chef-kok moeten aannemen in hun restaurant in Antwerpen. Hier staat wel tegenover dat ze allebei foodies zijn. Ze hebben de wereld afgereisd als wereldkampioenen fitness en aerobics en als managers voor hun respectievelijke jobs. Het getrouwde stel heeft dan ook al jaren dezelfde droom: een uniek hip en trendy restaurant openen, met een Italiaans-Aziatische keuken.
MICHELINE EN JELLE: Leuven (Vlaams-Brabant)
Micheline (52) en haar zoon Jelle (26) zijn allebei chef-kok van opleiding, maar het is de ietwat extravagante Jelle die in de keuken staat. Daar zal hij wellicht –zoals altijd als hij onder stress staat- jongleren en mondharmonica spelen tijdens de service. Micheline, die momenteel als bediende werkt, zal in de zaal de klanten verwelkomen en bedienen. Op haar 52ste betekent dat een volledig nieuw leven beginnen, maar ook eindelijk haar levensdroom verwezenlijken. Jelle en Micheline gaan voor een klassieke gastronomische keuken in een sfeervol interieur.
YANAIKA EN STEPHANIE: Hasselt (Limburg)
Het koppeltje Yanaïka (27) en Stephanie (21) zal in Hasselt hun restaurant opstarten. Voor Yanaïka is dat op zich niets nieuws: zij staat in een bekend Limburgs restaurant als sous-chef . Ze wil een verfijnde, klassiek Frans-Belgische keuken serveren, die zeker niet saai zal zijn. Zo wil Yanaïka absoluut experimenteren met de in haar ogen onderschatte aardappel. Stephanie zal in het restaurant de zaal voor haar rekening nemen. Hoe ze binnen hun relatie met de werkdruk en de stress zullen omgaan, is voor de
meisjes wellicht de grootste vraag.
LEES OOK:
VTM PRESENTEERT: 'MIJN RESTAURANT!'
DE CULINAIRE JURY VAN 'MIJN RESTAURANT!'