De jury van 'Just The Two Of Us' is bekend

dinsdag 10 oktober 2006

Vanaf 21 oktober 2006 heeft de VTM-kijker op zaterdagavond afspraak met 'Just The Two Of Us', de gloednieuwe swingende live-show waarin de zangduo's Sandrine André & Sergio, Rani De Coninck & Gunther Neefs, Jo De Poorter & Chadia Cambie, Tess Goossens & Reborn, Nicolas Liébart & Claudia Caluwe, Kathy Pauwels & Jan Schepens, Rob Vanoudenhoven & Isabelle A en Guy Van Sande & Kyoko elke week een ander genre uit de populaire muziek aanpakken.

H


un zangprestaties en performances op het podium worden in de studio beoordeeld door een vierkoppige professionele jury: Sofie, dirk Blanchart, Zaki en Hilde Norga.

Sofie: "Ik vind het superplezant om in de jury te mogen zitten, zeker naast Zaki, die voor mij zo'n beetje een levende legende is en een verpersoonlijking van al wat met muziek te maken heeft."

Jazz-en soulzangeres Sofie staat al vanaf haar veertiende op een podium. Ze heeft verschillende hitsingles gehad, in België én ver buiten de landsgrenzen. Haar single "I love you" kende succes tot in Japan, Korea en Thailand. Haar status als bijzondere jazz-zangeres blijkt uit de samenwerking met grote namen als Toots Thielemans en Bobby Womack. Sofie was ook te zien als Maria Magdalena in de rockopera "Jesus Christ Superstar". In februari 2007 stelt Sofie haar nieuwe cd met evergreens voor. Daarop staat o.a een duet met Paul Carrack van Mike & The Mechanics dat eerstdaags uitkomt.

Dirk Blanchart: "Mensen die me kennen, weten dat ik altijd mijn gedacht zeg en me niet snel laat inpakken door de schone ogen van een of andere kandidate. Alhoewel, er zitten nogal wat schone ogen bij hé (lacht)."

De muzikale carrière van dirk Blanchart begint in de jaren '80. Toen maakte hij deel uit van Luna Twist, België's meest belovende popgroep met een indrukwekkende live-reputatie. Ze spelen o.a. in het voorprogramma van Roxy Music in Vorst Nationaal. In 1984 tekent dirk solo bij een Engelse platenfirma. Zijn eerste single "I don't mind" moet zowat de eerste video van een Belgisch artiest zijn die ooit op MTV te zien was. Sindsdien heeft hij 9 solo-albums gemaakt waarvan het laatste, 'Pretty Dark Album', in oktober uitkwam. Naast singer-songwriter is dirk ook een veelgevraagd producer, lesgever en jurylid op muzikale evenementen.

Zaki: "Just the two of Us zal meer zijn dan zomaar een leuk muziekprogramma. Ik kijk er naar uit om iets tussen de duo's zien te gebeuren. Enkel als ze echt wat voor elkaar betekenen, zullen ze succesvol samen een duet kunnen zingen".

Zaki alias Jackie Dewaele is voornamelijk bekend van radio en televisie. Op de radio presenteerde hij bij Omroep Brabant programma's zoals 'Jamazaki' en "Er komt geluid uit het behang". Op TV was hij producent van, en spelleider in onder andere 'Cijfers & letters', 'Lingo', 'Viersprong' en 'Taxi'.

In de jaren '70 zong Zaki ook. Het liedje "'t Is te laat", een productie van Raymond Van het Groenewoud, stootte in 1974 door tot de Vlaamse top 10. Zaki bracht ook twee muzikale zonen groot, de Dewaele Brothers, die de internationale dancecharts onveilig maken met hun remixes/mash-ups en momenteel de hele wereld rondtoeren met hun groep Soulwax. Zaki is nog steeds bezig met muziek, draait opnieuw als dj in o.a. de Culture Club, AB, Eskimo, op de Lokerse feesten, voor Studio Brussel, TMF. Op verzoek van Luc Devos (Gorki) maakte hij een remix van 'De Zomer Van de Liefde'.

Hilde Norga: "Ik ben geen techneut, maar een gevoelsmens. De kandidaten moeten mij raken. Bij de jurering zal het mij niet zozeer om de hoge noten gaan, maar om de 'total performance'."

De mezzosopraan Hilde Norga begon haar musicalcarrière op zestienjarige leeftijd bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Na enkele kleinere rollen trok ze naar Londen om er een theateropleiding te gaan volgen. Nog tijdens haar studies maakte Hilde haar debuut op de Londense West End in "Miss Saigon". Terug in België speelde ze o.a. Grisabella in "Cats" en Anita in "West Side Story". In 1998 was Hilde te zien als Fantine in de Vlaamse versie van "Les Misérables", een rol die ze later ook opnieuw in Londen vertolkte. Naast "Dracula", zette Hilde in 2006 haar eerste stappen op een filmset voor de kortfilm "Tanghi Argentini". Hilde is nog lang niet uitgezongen. Vanaf januari staat ze op de planken van de Antwerpse Stadsschouwburg in de Disney-musical "Beauty and the Beast", waarin ze de titelsong voor haar rekening zal nemen.

DOSSIER: Just The Two Of Us

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde voor Muziek' - Susan & Freek (VTM)

Vandaag staat het charmantste koppel uit Nederland centraal: Suzan & Freek. Bij hun vorige deelname in 2022 wisten ze menig Vlaams hart te veroveren en ook deze keer leggen ze hun ziel bloot. In ruil voor zoveel openheid krijgen ze wondermooie versies van hun nummers te horen die hen meermaals tot tranen toe weten te ontroeren.

'Liefde voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    09:00
    Radio2 op VRT 1: WinWin
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 08:50
    Karrewiet met VGT
    05:00
    Geen uitzending
  • 08:55
    Super Monsters
    05:30
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    06:50
    Blind getrouwd: Australië
  • 08:45
    Geen uitzending
    11:30
    Sturm der Liebe
  • 01:00
    Geen uitzending
    14:10
    All New Traffic Cops
  • 08:20
    Beverly Hills, 90210
    02:30
    The X-Files
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    04:50
    Geen uitzending
  • 08:35
    CSI: Miami
    02:15
    Neighbours: A New Chapter
  • 08:50
    Geen uitzending
    02:15
    Backroad Truckers
  • 08:50
    Space Invaders
    02:20
    Geen uitzending
  • 08:00
    Murdaugh Murders: The Movie
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 08:58
    Simple diy
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 08:30
    Taste of Australia met Hayden Quinn
    02:00
    Roger van Damme: Bakken
  • 07:00
    Premier League
    03:35
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 08:50
    Midsomer Murders
    02:30
    Grantchester
  • 08:39
    Goedemorgen Nederland
    02:15
    NOS Journaal
  • 08:35
    MAX Geheugentrainer
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 08:52
    Het Muizenhuis
    02:01
    Schiffmacher's Legacy