'Callboys' vormen muziekgroep Belga

woensdag 21 augustus 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

Op 5 september zijn de 'Callboys' terug op VIER. Maar ze zijn er dit jaar niet alleen op het scherm, maar ook op het podium. Ze vormen de band Belga.

De 'Callboys' zijn dit najaar ook op het podium te vinden. Ze gaan optreden samen met Isolde Lasoen en Mauro Pawlowski, dat schrijft Het Nieuwsblad.


Het is niet de eerste keer dat 'Callboys' iets met muziek doen. In 2017, wanneer de eerste reeks op tv te zie was, mochten ze al eens een set draaien op Rock Werchter. Belga zal vooral de muziek spelen die in 'Callboys' te horen is. Die muziek wordt omschreven als 'veel funk, veel blazers en de nodige 'pornogitaren'.

Ook de regisseur van 'Callboys', Jan Eelen, heeft een aandeel in de band. Hij staat mee op het podium als gitarist. Belga zal overigens werken met een wisselende bezetting. Onder anderen acteurs Charlotte Vandermeersch en Boris Van Severen verlenen hun medewerking.

Belga hield dinsdag een try-out in de Antwerpse zaal Kavka. Woensdag is er de avant-première van 'Callboys' in Kinepolis Antwerpen. De reeks is vanaf donderdag 5 september weer te zien op VIER.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Beiroet, de hoofdstad van Libanon, kent een rijke geschiedenis en een onrustig recent verleden. Het is de meest diverse Arabische stad met 18 verschillende religies. In de 20e eeuw stond het bekend als het Parijs van het Oosten, maar dat veranderde met de 15 jaar durende burgeroorlog die begon in 1975. Dat kunst hier een belangrijke rol speelt, ontdekken Janina en Alastair bij hun bezoek aan de maronitische kerk hoog in de bergen, met zicht over de hele stad. De kunst in de stad doet terugdenken aan het verleden, maar omarmt ook de toekomst. Het culturele leven en de culturele rijkdom van de stad spelen een grote rol in de complexe geschiedenis en identiteit van deze stad.

'An Art Lovers' Guide', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers