Belgacom wil 50 miljoen euro neertellen voor voetbal

vrijdag 16 mei 2008

Belgacom en de VRT plannen een bod van 50 miljoen euro op de televisierechten van de Belgische voetbalcompetitie. Na lang wikken en wegen kreeg de VRT de voorkeur op de VMMa.

V


rijdagavond moeten alle biedingen op de voetbalrechten binnen zijn. Het is wel niet uitgesloten dat de Profliga de deadline alsnog verschuift op vraag van Telenet. Dat bedrijf wil voorlopig niet meebieden, omdat het door de zogenaamde Canal Plus - beschikking het voetbal niet exclusief mag uitzenden. Volgende week zal de Raad voor de Mededinging uitspraak doen over die beschikking, en zolang het geen zekerheid heeft, wil Telenet niet meebieden. De telecomreus vraagt dan ook dat de Profliga de deadline een week verschuift. Vandaag zal daarover beslist worden.

Als Telenet niet meebiedt, heeft Belgacom wel vrij spel. De huidige rechtenhouder ging zelfs al op zoek naar een partner. De voorbije drie seizoenen deelde Belgacom de rechten met de VRT en de RTBf. De telecomreus was echter niet helemaal tevreden over die samenwerking. Daarom werd er dit keer ook gepraat met de VMMa, het moederhuis van VTM en 2BE. De VMMa kon echter niet op tegen het bod van de VRT, dat zelfs meer bood dan de vorige keer.

Het lijkt er dan ook sterk op dat het trio Belgacom-VRT-RTBf een hoger bod zal doen dan drie jaar geleden. Toen legde men nog 36 miljoen neer. Volgens De Morgen zou Belgacom nu maar liefst 50 miljoen in zijn enveloppe steken. Uitsluitsel krijgen we maandag, tenzij de procedure een week verschoven wordt natuurlijk.

Bron: De Morgen

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Wat als beide partners transgender zijn? En wat als ze een kind willen? We volgen Hannah en Jake Graf tijdens hun eerste ontmoeting met een draagmoeder en tijdens hun pogingen om bij de geboorte van hun baby te kunnen zijn, midden in de lockdown. Ze getuigen ook over hun ervaringen tijdens hun transitie en over de tegenkanting die ze ondervonden, volop dromend over hun toekomst als ouders.

'Our Baby: A Modern Miracle', om 21.35 uur op En.

Dossiers