Belgacom TV ontevreden over voetbalcontract

donderdag 28 juni 2007

Het huidige voetbalcontract is nog niet afgelopen en toch laten de grote spelers nu al van zich horen. Huidig licentiehouder Belgacom TV is niet echt tevreden over zijn duur contract. De mediagigant hekelt het gebrek aan kwaliteitsvoetbal maar stelt ook de samenwerking met de VRT in vraag.

In j

uni 2007 loopt het huidige contract af en zullen alle grote mediagroepen opnieuw strijden voor de uitzendrechten. Belgacom TV laat nu al weten opnieuw mee te dingen, maar wil niet nog eens 72 miljoen euro ophoesten.

'Als we na volgend seizoen nog eigenaar van de voetbalrechten zijn, moet er heel wat veranderen', aldus Belgacom TV-topman Jean-Charles De Keyser. De top van Belgacom TV heeft vooral kritiek op de voetbalclubs zelf. Die clubs hebben de inkomsten van het televisiecontract alleen gebruikt om hun infrastructuur aan te passen en hun schulden af te lossen. Volgens Belgacom TV hadden ze beter geïnvesteerd in goede spelers om zo meer spektakel op het scherm te brengen.

Ook de afspraken met de VRT komen onder vuur te liggen. Belgacom TV wil meer geld krijgen voor de samenvattingen. Bovendien komen die samenvattingen veel te vroeg op het scherm, soms zelfs op momenten dat de tweede helft nog volop gespeeld en live te volgen is via Belgacom TV.

Heel waarschijnlijk wordt het nieuwe contract opnieuw opgesplitst in twee grote delen. Eén deel voor het open net waarvoor VTM, VRT en VT4 kunnen bieden en een tweede deel voor het gesloten net, dat aangeboden wordt aan Telenet en Belgacom. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Bron: De Standaard + De Morgen

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Geleidelijk aan gunnen de geïnterneerden ons een blik in hun leven, in hun hoofd en in hun ziel. Stap voor stap begrijpen we als kijker beter wat dat eigenlijk betekent, 'ontoerekeningsvatbaar'. Marjolein vertrouwt Herman Brusselmans toe dat ze haar euthanasieaanvraag voor ondraaglijk psychisch lijden heeft ingediend. Iqbal probeert samen met Mauro Pawlowski zijn paniekaanvallen te overwinnen, de psychosegevoelige Ludovicq botst op geheel eigen wijze op z'n grenzen en Jan is zenuwachtig voor de première van de animatiefilm 'Frezals World', die hij samen met Jonas Geirnaert creëerde.

'Ontoerekeningsvatbaar', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers