Belgacom-topman: 'Voetbalcontract niet meer zo belangrijk'

zaterdag 31 juli 2010

Wie zendt na juni 2011 de wedstrijden van het Belgische eersteklassevoetbal uit? Blijft Belgacom TV eigenaar van de uitzendrechten of zijn er kapers op de kust? Volgens Belgacom-topman Didier Bellens is het Belgisch voetbal veel minder belangrijk geworden voor zijn bedrijf.

Vorige maand kreeg Ivan De Witte, voorzitter van de Profliga, het officiële mandaat om opnieuw te onderhandelen over de uitzendrechten van het Belgisch voetbal. Voor het nieuwe contract worden gesprekken aangeknoopt met Belgacom, VOO, BeTV en Telenet. Maar topman Bellens verklaart dat zijn bedrijf nog niet onderhandeld heeft met de Profliga.

'Het voetbalcontract is veel minder belangrijk dan vroeger. Vijf jaar geleden hebben we iedereen verrast. We wilden via het voetbal klanten aantrekken, en er waren ook publicitaire redenen. We wilden toen tonen waar we technisch toe in staat waren, niet alleen aan de Belgische markt, maar aan de hele wereld.', aldus Didier Bellens.

Voor het huidige tv-contract wordt per seizoen 45 miljoen euro op tafel gelegd. Enige tijd terug liet Belgacom al weten dat die prijs te hoog is en zeker niet de inzet zal zijn voor de vernieuwing van zijn contract met de Profliga.

Belgacom TV heeft het Belgisch voetbal dan ook niet langer nodig voor de lancering van zijn digitaal tv-pakket.  'We gaan eerst kijken wat de positie van onze partners is, de VRT en de RTBF. Daarna kijken we naar de kwaliteit van de package. Maar daar zijn we nog ver van af', aldus Didier Bellens.

Bron: De Morgen


DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Eric Randall is een bekende schrijver van boeken over hoe je best single zou moeten blijven. Hij heeft het bovendien niet echt voor Kerstmis en alles wat er bij te kijken komt. Dit jaar moet hij op zijn neefje en nichtje passen wanneer hun ouders er niet zijn. Met de hulp van zijn buurvrouw April Stewart leert hij de liefde te vinden en in de kerstsfeer te komen.

'Christmas Next Door', film uit 2017 met oa. Jesse Metcalfe, om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers