Belgacom-topman: 'Voetbalcontract niet meer zo belangrijk'

zaterdag 31 juli 2010

Wie zendt na juni 2011 de wedstrijden van het Belgische eersteklassevoetbal uit? Blijft Belgacom TV eigenaar van de uitzendrechten of zijn er kapers op de kust? Volgens Belgacom-topman Didier Bellens is het Belgisch voetbal veel minder belangrijk geworden voor zijn bedrijf.

Vorige maand kreeg Ivan De Witte, voorzitter van de Profliga, het officiële mandaat om opnieuw te onderhandelen over de uitzendrechten van het Belgisch voetbal. Voor het nieuwe contract worden gesprekken aangeknoopt met Belgacom, VOO, BeTV en Telenet. Maar topman Bellens verklaart dat zijn bedrijf nog niet onderhandeld heeft met de Profliga.

'Het voetbalcontract is veel minder belangrijk dan vroeger. Vijf jaar geleden hebben we iedereen verrast. We wilden via het voetbal klanten aantrekken, en er waren ook publicitaire redenen. We wilden toen tonen waar we technisch toe in staat waren, niet alleen aan de Belgische markt, maar aan de hele wereld.', aldus Didier Bellens.

Voor het huidige tv-contract wordt per seizoen 45 miljoen euro op tafel gelegd. Enige tijd terug liet Belgacom al weten dat die prijs te hoog is en zeker niet de inzet zal zijn voor de vernieuwing van zijn contract met de Profliga.

Belgacom TV heeft het Belgisch voetbal dan ook niet langer nodig voor de lancering van zijn digitaal tv-pakket.  'We gaan eerst kijken wat de positie van onze partners is, de VRT en de RTBF. Daarna kijken we naar de kwaliteit van de package. Maar daar zijn we nog ver van af', aldus Didier Bellens.

Bron: De Morgen


DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers