Belgacom belemmert Telenet in voetbaldossier

dinsdag 29 april 2008

Toen Telenet in 2003 Canal+ overnam, kregen ze er een voorwaarde bij: deze voorwaarde hield in dat Telenet de voetbalbeelden moest verdelen aan derden. Na een verzoek van Telenet eind maart hief de Raad voor de Mededinging deze voorwaarde op. Belgacom heeft nu beroep aangetekend tegen het schrappen van deze verplichting.

M


en kreeg 30 dagen de tijd om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de Raad. Belgacom heeft dat afgelopen vrijdag gedaan. Dit betekent dus dat Telenet nog niet verlost is van de verplichte verdeling van voetbalbeelden aan derden.

Volgens Telenet-woordvoerder Jan De Grave lag dit in de lijn der verwachtingen. Dit beroep bezorgt Telenet immers een extra handicap in het voetbaldossier. Deze verplichting om beelden te delen, maakt namelijk een exclusiviteitspremie onmogelijk.

De uitslag is gepland op 9 mei.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers