Belgacom belemmert Telenet in voetbaldossier

dinsdag 29 april 2008

Toen Telenet in 2003 Canal+ overnam, kregen ze er een voorwaarde bij: deze voorwaarde hield in dat Telenet de voetbalbeelden moest verdelen aan derden. Na een verzoek van Telenet eind maart hief de Raad voor de Mededinging deze voorwaarde op. Belgacom heeft nu beroep aangetekend tegen het schrappen van deze verplichting.

M


en kreeg 30 dagen de tijd om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de Raad. Belgacom heeft dat afgelopen vrijdag gedaan. Dit betekent dus dat Telenet nog niet verlost is van de verplichte verdeling van voetbalbeelden aan derden.

Volgens Telenet-woordvoerder Jan De Grave lag dit in de lijn der verwachtingen. Dit beroep bezorgt Telenet immers een extra handicap in het voetbaldossier. Deze verplichting om beelden te delen, maakt namelijk een exclusiviteitspremie onmogelijk.

De uitslag is gepland op 9 mei.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Vijftig jaar geleden leerden de bezielers van Abba elkaar kennen, veertig jaar geleden gaven ze hun laatste concert en twintig jaar geleden werd de musical 'Mamma Mia!' een wereldwijd fenomeen. De bandleden krijgen de kans om hun verhaal te vertellen, een verhaal dat begon nog voor Abba echt is ontstaan. Alle grote hits passeren de revue, afgewisseld met interviews met de vier bandleden en talloze andere artiesten en nooit eerder vertoond beeldmateriaal, onder meer van 'Mamma Mia!'.

'ABBA Forever: The Winner Takes It All', om 21.35 uur op En.

Dossiers