Andy Peelman is boos: 'Nu snap ik waarom Vlaanderen rechts stemt'

dinsdag 8 oktober 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Andy Peelman, in Vlaanderen vooral bekend door zijn rol in de VTM-serie 'De buurtpolitie', gaat niet akkoord met de manier waarop de Belgische justitie te werk gaat. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Momenteel is Peelman te zien in 'Andy op Patrouille', zijn eigen programma op VTM waarin hij op bezoek gaat bij buitenlandse politiekorpsen. Daardoor kan hij goed de vergelijking maken met België en vindt hij dat er heel wat schort aan ons systeem. 'In Amerika mag je een serieuze straf verwachten als je een agent nog maar aanraakt. Hier mag je een agent vermoorden en loop je enkele jaren later weer vrij rond', steekt hij van wal. 'En in programma’s als 'De rechtbank' zien we hoe verdachten er eerder ongeïnteresseerd bij zitten als ze te horen krijgen welke lichte straf hen boven het hoofd hangt. Een werkstraf van 250 uur en geen dag cel voor een gewapende overval met diefstal? Ik snap dat niet', gaat hij verder.


'Geen wonder dat Vlaander alsmaar rechtser stemt. Beeld je eens in dat je als slachtoffer na een tijdje de dader weer tegenkomt op straat. Natuurlijk word je daar als burger kwaad van', besluit Andy Peelman.

Bron: Het Nieuwsblad

#VTM

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Siska Schoeters (foto: TVvisie - © Nico De Freyn 2019)

"Wanneer was u voor het laatst verliefd?", "Heeft de paus altijd gelijk?" of "Moet het celibaat niet afgeschaft worden?". Zes priesters krijgen in een lege televisiestudio anonieme vragen van het publiek voorgeschoteld die ze moeten beantwoorden. Siska Schoeters gaat radio maken bij Radio Maria en meldt zich aan in de gevangenis van Brugge.

'Durf te Vragen', om 20.35 uur op En.

Dossiers