Amerikaanse 'Tonight Show' dit najaar op VIER

zaterdag 8 augustus 2015

Dit najaar is de Amerikaanse, maar wereldberoemde, talkshow 'The Tonight Show' te zien op VIER. De zender brengt de afleveringen kort nadat ze in de VS werden uitgezonden.

'The Tonight Show' is een icoon van de Amerikaanse televisie. De allereerste aflevering was in 1954 op de zender NBC te zien. Op dit moment wordt de show gepresenteerd door Jimmy Fallon. Die nam de fakkel vorig jaar over van Jay Leno, die de talkshow gedurende decennia heeft gepresenteerd.


In de vroege jaren '90 was 'The Tonight Show' al in Vlaanderen te zien via satellietzender Super Channel, dat kanaal werd later overgenomen door NBC. Toen die besloot om haar Europese tak om te vormen tot de financiële zender CNBC verdween 'The Tonight Show' van de Vlaamse buis. En daar brengt VIER vanaf het najaar weer verandering in.

'We zenden de afleveringen uit kort nadat ze op antenne gingen in de Verenigde Staten. Het komt sowieso in een laatavondslot in het zendschema, waar zo'n show ook thuishoort. We verwachten dan ook enkel de die hard fans of enkele tienduizenden kijkers die afstemmen op The Tonight Show', zo zegt een woordvoerder van VIER.

Bron: nieuwsblad.be

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers