En neemt afscheid van de cirkels

donderdag 29 januari 2009

Vanaf maandag 2 februari pakt En uit met een nieuwe look. De bewegende cirkels die in 2005 hun intrede deden, maken plaats voor een wit, lichtgevend logo en krachtige programmatitels. 'Met de nieuwe look wil het net zijn programma's nog meer in de kijker zetten', aldus netmanager Jean Philip De Tender.

O


p 2 februari neemt En afscheid van de schuivende cirkels die vier jaar lang het handelsmerk van de zender waren. In de nieuwe stijl maken de cirkels plaats voor n centrale, gloeiende bol. De bol is wit en verschijnt telkens tegen een andere achtergrondkleur. In totaal zullen tien verschillende achtergrondkleuren gebruikt worden, maar de hoofdkleuren zijn geel, fuchsia, limoengroen en blauw.

De programmatitels verschijnen voortaan in grote letters en tegen verschillende felle kleuren centraal in beeld. Netmanager Jean Philip De Tender van En: 'Met de nieuwe look wil En zijn vele sterke programma's beter in de verf zetten en de promotie op het scherm nog doeltreffender maken. Bovendien zorgen de grote titels voor een duidelijkere link tussen En en zijn programma's.'

Ontwikkeling
De nieuwe stijl werd ontwikkeld door het Franse bureau Gdon in samenwerking met de VRT-promocel en de muziek is van Look & Listen. De voor En zo kenmerkende cirkels en bollen deden voor het eerst hun intrede bij de omschakeling van TV1 naar En in 2005 en kregen al eens een nieuw likje verf in januari 2007. Twee jaar later waait er dus opnieuw een frisse wind door het stijlboek van En.

Website
Ook de website van En wordt vanaf maandag 2 februari aangepast aan de nieuwe look.

Ontdek de foto's van 'Flikken 10' op de Facebook-pagina van TV-Visie.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers