'Vermist' genomineerd voor televisiefestival van Monte Carlo

dinsdag 22 maart 2011

'Vermist', de populaire fictieserie van VT4 en productiehuis Eyeworks sleepte zopas zes nominaties in de wacht op het televisiefestival van Monte Carlo. De uitreiking vindt plaats op 10 juni. 'Vermist' werd zes keer genomineerd in de categorie Drama.

Kevin Janssens en Koen De Bouw maken kans op de titel van beste acteur. Joke Devynck en Katelijne Verbeke werden allebei genomineerd als beste actrice. Producent Philippe De Schepper van Eyeworks maakt kans in de categorieën beste Europese producent en beste internationale producent.


Vorig jaar kondigde VT4 nog aan dat er 20 nieuwe afleveringen en dus twee nieuwe seizoenen van de fictieserie zouden gemaakt worden. De eerste opnames starten begin mei.

Het tweede seizoen dat in het voorjaar van 2010 op VT4 te zien was, werd door gemiddeld 470.000 kijkers gevolgd. 'Vermist' is intussen verkocht aan meer dan 40 landen en was de allereerste Vlaamse politieserie die in Frankrijk werd uitgezonden. De serie is ook al verkocht aan Canada, Duitsland, Rusland,...

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Joanna Lumley begint aan haar Zijderoute-avontuur in VenetiŽ, waar ze te weten komt hoe de reizen van de Venetiaanse held Marco Polo en de handelaars van de Zijderoute de groei van de stad hebben beÔnvloed. In AlbaniŽ wandelt ze langs de Via Egnatia, de weg die twee uithoeken van het Romeinse Rijk met elkaar verbond - Rome en Byzantium. Vervolgens gaat het richting Turkije, naar Istanbul, dat een cruciale rol speelde op de route door zijn ligging op het kruispunt van Europa en AziŽ. In CappadociŽ verbaast Joanna zich over de indrukwekkende rotsformaties die er voor een uniek landschap zorgen. Ten slotte neemt ze de nachttrein naar de hooglanden in het verre oosten van Turkije, in de buurt van de Georgische grens.

'Joanna Lumley's Silk Road', om 21.55 uur op Eťn.

Dossiers