Britt Bellens en Robbe Christiaens spelen de hoofdrollen in 'Ketnet Musical: Knock-out'

zondag 1 december 2019
Foto: Ketnet - © VRT/JOKKO 2019

Tijdens de finaleshow van 'Ketnet Musical' zondag op Ketnet kwamen de kijkers te weten wie de hoofdrollen zullen spelen in 'Ketnet Musical: Knock-out'.

In de spannende finaleshow van Ketnet Musical, gepresenteerd door Zita Wauters en Giovanni Kemper, beslisten 'Ketnet Musical'-juryleden Tijl Dauwe, Stien Edlund, Redouan 'Redo' Ait Chitt en special guest Gert Verhulst wie de sprekende hoofdrollen Liam, Anja, Lewis en Olli zullen spelen in 'Ketnet Musical Knock-out'. Voor elke rol waren er nog twee kandidaten in de running, die tijdens het bootcamp werden geselecteerd en klaargestoomd voor de finale.


Voor de rol van de mooie en populaire ballerina Anja namen Britt Bellens en Emilie Elisabeth het tegen elkaar op. Robbe Christiaens en Jarko Bosmans streden voor de rol van de stoere bokser Liam. Leonie Van Gool en Yoni Van Ingelgem die in de running waren voor de rol van ballerina Olli moesten bewijzen dat ze de dansdiscipline ballet beheersen in een ballet-battle. Daarin werden ze begeleid en gecoacht door professioneel danseres Enora Oplinus. Amaury De Wilde en Nicolas Marsoul deden een gooi naar de rol van Lewis en namen het tegen elkaar op tijdens een hiphop-battle. Hierin werden Amaury en Nicolas bijgestaan door Salah en Saïd van hiphop-collectief SLM.

Britt Bellens, Robbe Christiaens, Leonie Van Gool en Nicolas Marsoul werden uiteindelijk gekozen en zullen vanaf 7 maart schitteren in de gloednieuwe 'Ketnet Musical: Knock-out', samen met 21 andere kindercastleden, Goele De Raedt en de cast van 'Campus 12'.

'Het was zo spannend dat ik eerst totaal niet door had dat ik echt de rol van Anja mocht gaan spelen, ik had het gevoel dat we nog steeds aan het repeteren waren. Als ik nu terugdenk aan de finaleshow dan krijg ik direct een lach op mijn gezicht. Het is echt een droom die uitkomt!' - Britt Bellens

'Ik had zo naar de finaleshow uitgekeken. Ik heb enorm veel zenuwen en slapeloze nachten gehad. Dat ik uiteindelijk de rol van Liam mag spelen is voor mij een droom die uitkomt.' - Robbe Christiaens

'Dit had ik stiekem gehoopt maar nooit verwacht, ik ben super blij dat ik de rol van Lewis mag spelen. De finale was zooo spannend, ik krijg er nog kippenvel van...' - Nicolas Marsoul

'Ik kon het eerst echt niet geloven! Ik dacht dat ik binnen de 5 minuten zou wakker worden uit mijn grootste droom!' - Leonie Van Gool

Het verhaal
Met de hulp van Campus 12 probeert Liam met zijn vrienden de sluiting van zijn boksclub tegen te houden. De eigenares van het pand wil dat de in haar ogen ordinaire boksclub plaats ruimt voor een balletclub, waar haar dochter Anja haar ballettalenten verder kan ontwikkelen. Slagen Liam en Anja erin hun krachten te bundelen, en zorgen ze er samen voor dat de balletschool en de boksclub broederlijk naast elkaar kunnen bestaan?

De personages

Liam
Liam is een stoere bokser die tijdens een zomers vakantiekamp zijn hart verloor aan zijn vakantieliefje Anja. Eenmaal weer thuis blijkt ballerina Anja de dochter te zijn van Claudette, de vrouw die Liams boksclub dreigt te sluiten.

Liam wordt gespeeld door Robbe Christiaens, 15 jaar uit Hertsberge.

Anja
De mooie en populaire ballerina Anja is Liams vakantieliefje, maar bevindt zich plots tussen twee vuren wanneer haar moeder Claudette de boksclub van haar vriendje dreigt te sluiten.

Anja wordt gespeeld door Britt Bellens, 16 jaar uit Herselt.

Olli
De vrolijke en grappige Olli is het zusje van Liam. Net als haar broer maakt ze deel uit van de boksclub, al is dat niet van ganser harte: het liefst van al zou Olli balletdanseres worden.

Olli wordt gespeeld door Leonie Van Gool, 13 jaar uit Affligem.

Lewis
De kleine maar dappere Lewis is een boksfreak, binnen én buiten de ring. Als het op boksen aankomt, is Lewis een wandelende encyclopedie, met nog een ander goed verborgen talent: Lewis kan rappen als de besten!

Lewis wordt gespeeld door Nicolas Marsoul, 13 jaar uit Keerbergen.

'Ketnet Musical: Knock-out': praktisch
Op zondag 8 maart is de première van 'Ketnet Musical: Knock-out' in het Plopsa Theater in De Panne. Hierna volgen zaalshows in het Ethias Theater te Hasselt, Het Capitole in Gent, Het Kursaal Oostende en de Stadsschouwburg in Antwerpen. Meer informatie via Ketnetmusical.be.

'Ketnet Musical' is een samenwerking tussen Ketnet en Studio 100.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Taylor eist dat haar volledige huwelijk op de sociale media te zien zal zijn. Na een van haar agressieve zenuwinzinkingen begint haar bruidegom te twijfelen aan zijn keuze. Ook Sams huwelijk wordt een zootje wanneer haar bruidsmeisjes weglopen van het feest.

'Bridezillas', om 22.25 uur op Vitaya.

Dossiers