DPG Media bundelt krachten voor slachtoffers watersnood: 'Helpende Handen'

maandag 19 juli 2021
Foto: © DPG Media 2021

Op dinsdag 20 juli, de dag van nationale rouw, staat het hele land stil bij de historische overstromingen van de voorbije dagen. De solidariteit met de slachtoffers van de watersnood is groot. DPG Media ondersteunt deze hartverwarmende initiatieven en zet ze in de kijkers in specials op VTM, Joe & Qmusic.

Onder de noemer 'Helpende Handen' brengen de verschillende DPG Media-merken verhalen van verbondenheid, hoop en veerkracht na het verwoestende noodweer. Ook de spot die oproept tot steun aan de solidariteitsactie van het Rode Kruis loopt nog steeds op de verschillende radio- en tv-zenders.


Kris Vervaet, CEO DPG Media België: 'In de nasleep van de watersnood wil ook DPG Media zijn steentje bijdragen. Als mediabedrijf bereiken we heel snel veel mensen. Dat privilege willen we delen met alle helpende handen in Vlaanderen, groot en klein om hen zo een extra duwtje in de rug te geven. Via de website van HLN brengen we een overzicht van alle hartverwarmende solidariteit. Bovendien zetten we onze hulpdiensten én de vrijwilligers extra in de kijker tijdens speciale uitzendingen op radio en televisie.'

Helpende Handen
HLN zet alle solidariteit van de voorbije dagen in de kijker op hln.be/helpendehanden. Iedereen komt er te weten welke acties in zijn regio lopen en hoe zijn steentje bij te dragen. Ook in de papieren krant Het Laatste Nieuws worden alle verhalen van hulpverlening gebundeld onder de noemer 'Helpende Handen'.

VTM NIEUWS bericht al de hele week vanuit het rampgebied en zal dit ook de komende dagen blijven doen. Morgen is er om 11.25 uur een extra nieuwsuitzending waarin ploegen van VTM NIEUWS over het hele land de dag van nationale rouw volgen.

Ook De Morgen bericht over de watersnood en alle solidariteit daarrond. Dit weekend trok een ploeg van de krant eropuit om zelf de handen uit de mouwen te steken. Het verslag daarvan is te lezen in de krant van vandaag, maandag 19 juli.

Vandaag en morgen richten Qmusic en Joe de schijnwerpers op slachtoffers en vrijwilligers in de rubriek 'Helpende Handen'. De hele dag door zijn er getuigenissen van hartverwarmende verbondenheid, hoop en veerkracht. Qmusic, Joe en Willy passen op de dag van de nationale rouw hun playlist aan en zullen om 12.00 uur een minuut stilte brengen om de dodelijke slachtoffers te gedenken.

Special 'Helden van Hier: Helpende Handen' bij VTM
Op de dag van nationale rouw zendt VTM om 20.00 uur de special 'Helden van Hier: Helpende Handen' uit. De special van de hand van productiehuis Geronimo volgt de immense solidariteit die losbarstte na de watersnood. 'Helden van Hier' volgt tientallen Vlamingen die elk op hun manier de inwoners in de getroffen gebieden in Wallonië te hulp snellen. De camera’s zijn ook mee aan boord bij brandweerkorpsen uit onder andere Oostkamp en Antwerpen, die vrijwillig komen helpen om huizen uit te ruimen.

De special zoomt o.a. in op het verhaal van Marie-Rose uit Dendermonde, die met een auto vol poetsspullen en eten naar Verviers trekt. Of dat van Yordy en zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in grote ruim- en poetsklussen. Samen met vier collega’s en een hoop zwaar poetsmateriaal begint hij in het zwaar getroffen Pepinster huizen schoon te maken. Zelfs vzw 'Natte Pootjes' zakt met een groep vrijwilligers af naar het rampgebied. Hun missie: zwerfdieren opsporen, vangen en proberen te herenigen met hun eigenaars. Of zoals Thierry, een getroffen bewoner, het mooi samenvat: 'L'union fait la force. Tous ensemble'.

De special 'Helden van Hier: Helpende Handen' wordt gevolgd door de film 'Christopher Robin', een verhaal over vriendschap en er zijn voor elkaar. Dit betekent dat de tweede aflevering van 'Waarheid Durven of Doen' een dagje opschuift.

Aangepaste programmatie VTM op dinsdag 20 juli:

11.25 uur: Extra VTM NIEUWS
19.00 uur: VTM NIEUWS
19:50 uur: Het Weer
20.00 uur: 'Helden van Hier: Helpende Handen'
20.50 uur: Film 'Christopher Robin'
22.50 uur: 'De Omgekeerde Wereld'
00.00 uur: 'Telefacts Zomer'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Gaston en Leo worden als gemotoriseerde agenten op de weerloze stad losgelaten. Waar zij verschijnen, is de paniek nooit ver uit de buurt. Maar ook op het politiebureau zaaien ze vertwijfeling. Wanneer ze hun zoveelste motor in de prak rijden, is voor de hoofdcommissaris de maat vol: ze moeten als gewone wijkagenten weer de straat op. Te voet. Gaston en Leo voelen zich bekocht en miskend. Ze zouden dolgraag deel uitmaken van de stedelijke opsporingsdienst, maar ze hebben de indruk dat Jansens die carrièrewending absoluut wil verhinderen. Nu wil het toeval dat er net op dat ogenblik een golf van vreemde ontvoeringen over het land trekt. Elf vrouwen werden reeds gekidnapt, vrouwen van verschillende leeftijden, met verschillende beroepen en van verschillende standen. In geen enkel geval werd er losgeld gevraagd. Heel toevallig komen Gaston en Leo oog in oog te staan met de kidnapper en diens domme helper, Rufus.

'Paniekzaaiers', om 21.05 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 19:00
  Het journaal
  19:55
  Het weer (avond)
 • 19:30
  Vranckx
  20:00
  Het Journaal Update
 • 19:30
  W817
  19:45
  Zig & Sharko
 • 19:00
  VTM Nieuws 19 uur
  19:45
  Het weer
 • 19:35
  Departure
  20:30
  Ontvoerd
 • 18:50
  Ace Ventura - When Nature Calls
  20:30
  Vikings
 • 18:55
  De Wegpolitie UK
  19:55
  Altijd prijs
 • 19:20
  Draken: Race naar de rand
  19:45
  De Sprookjes van Klaas Vaak
 • 19:40
  SOS Piet
  20:10
  America's Funniest Home Videos
 • 19:15
  Blind gekocht
  20:25
  Hannibal
 • 18:50
  Criminal Minds
  20:35
  FBI
 • 19:25
  Live PD: Police Patrol
  20:25
  V for Vendetta
 • 19:10
  Extreme Makeover: The Home Edition
  20:50
  Hello Goodbye NL
 • 19:10
  De zomertafel
  19:45
  De dagschotel
 • 16:45
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 19:00
  al-1-maar-hits
  21:00
  Hadiemicha
 • 19:28
  Mijn tuin
  20:07
  Vloer egaliseren
 • 19:00
  De Koepelzaal
  17:00
  Deradicalisering - De Koepelzaal
 • 19:05
  Fulham - Leicester
  20:55
  Motorcross
 • 19:00
  Father Brown
  20:00
  Agatha Raisin
 • 19:05
  CSI: NY
  20:00
  The Walking Dead
 • 19:00
  NOS OS Tokio Vandaag
  20:00
  NOS Journaal
 • 19:30
  Joanna Lumley's Britain
 • 19:20
  Keet skate
  19:45
  3 op Reis Specials