Zangeres Maureen wordt nieuwe Ketnet-held

vrijdag 14 juni 2013

Naast een muzikaal idool wordt de Vlaamse zangeres Maureen nu ook een echte Ketnet-held. En dat mag je heel letterlijk nemen. Maureen wordt namelijk één van de helden in de tweede reeks van het gelijknamige Ketnet-programma.

Daarnaast gaat ze ook optreden met De KetnetBand, waar ze de afscheidnemende Veronique Leysen vervangt. Dat heeft de 'Idool'-kandidate 2011 zelf bekendgemaakt op MNM in de Marathonradio.


Maureen wordt het vierde lid van het 'Helden'-team, naast Nico, Sieg en Dempsey. Maureen lost in het team Benni af, die zich meer wil toeleggen op haar muzikale activiteiten. 'Helden' is een spectaculair Ketnet-programma waarin vier jonge durfallen week na week allerlei fantastische stunts in elkaar steken en ook tonen hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Hoe lanceer je een zelfgemaakte raket? Hoeveel ballonnen heb je nodig om iemand te laten zweven? Wat moet je doen om een echte kruisboog te maken? Hoe knutsel je zelf een hovercraft in elkaar? Spanning en plezier gegarandeerd in dit geweldige programma dat wetenschap en techniek op een speelse manier verzoent met kwajongensstreken. De tweede reeks wordt uitgezonden in het voorjaar van 2014.

Daarnaast wordt Maureen vanaf dit najaar ook de nieuwe frontzangeres van De KetnetBand. Daar vervangt ze Veronique Leysen, die eerder dit voorjaar haar afscheid aankondigde als Ketnet-wrapper en zangeres van De KetnetBand.

Wouter Quartier, netmanager van Ketnet: 'We volgen Maureen al lang bij Ketnet. Ze is een echte spring-in-‘t-veld: spontaan, creatief en super enthousiast. Ze heeft ervaring met kinderen en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Neem daarbij haar muzikale talent en je krijgt een veelzijdigheid die wij bij Ketnet koesteren. Maureen heeft alles om een ware held te worden voor de Ketnetters. Zo veel is zeker!'

Maureen kijkt ernaar uit om bij Ketnet aan de slag te gaan: 'Kinderen en muziek zijn twee van mijn grootste passies. Ik vind het dan ook geweldig dat ik die bij Ketnet kan combineren. Ik heb zowat mijn hele jeugd gesleten in Chiro Hoegaarden en ben daar een tijdje geleden mee gestopt omdat dat toch ooit eens moest. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik ben nu eenmaal zot van kinderen. Ik kan niet wachten om bij Ketnet te beginnen. 'Madam, uw dochter wordt ofwel advocate oftewel komt ze op tv' zei juf Rita van de 3e kleuterklas tijdens het oudercontact tegen mijn mama. Wel, juf Rita, bedankt, want bij deze mag ik nummer 32 van mijn Checklist schrappen!'

Over Maureen
Maureen Vanherberghen (25) groeide op in Hoegaarden. Haar familie kent geen gedreven muzikanten maar des te meer muziekliefhebbers. In ware soundmix-stijl werd ze door haar jongste tante getransformeerd tot Madonna of andere legendes van weleer. En het duurde niet lang voor ze zelf de smaak te pakken had. 'Met mijn knalrode Fisher Price cassetterecorder maakte ik mijn eigen radioshows. Ik nam liedjes op van de radio of zong zelf en praatte ze dan aan elkaar.'

In 1999 besloot Maureen's moeder dat ze de cassetterecorder maar eens moest inruilen voor het echte werk en schreef haar in voor de Radio 2 Kadee wedstrijd. De deelnemers moesten hun eigen nummers schrijven en zingen. Uiteindelijk kwam Maureen er als winnares uit voor Radio 2 Vlaams-Brabant. Dat proefde naar meer en zette haar ertoe aan om gitaar te gaan spelen, al bleef haar stem toch haar favoriete instrument. De volgende jaren trad Maureen geregeld op in haar jeugdhuis en nam ze deel aan een aantal kleine muzikale projecten.

Ondertussen studeerde ze in Leuven af als communicatiewetenschapper. Na haar studies wou Maureen weten of er voor haar een toekomst lag in de muziek. Ze nam deel aan 'Idool 2011', waar tv-kijkend Vlaanderen de goedlachse krullenbol en spraakwaterval knap vierde zag eindigen.

Maureen had indruk gemaakt en niet veel later werd ze uitgekozen om de nieuwe generiek in te zingen voor de populaire reeks 'Familie'. Ondertussen proeft Maureen van stemmenwerk/voice-overs, zet ze haar eerste stappen als presentatrice en is ze dit jaar ook meter van een kidsfestival. Ze maakte al drie succesvolle singles en werkt momenteel aan een vierde, Love Pirate. Voor het eerst schrijft ze daarbij ook mee aan de tekst en de muziek.

En nu komt daar dus ook nog Ketnet bij. Ook dat wordt een muzikaal heldenverhaal.


Ketnet

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    radio2 op VRT 1: ann&daan
    00:55
    VRT NWS laat
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:50
    Nachtlus
  • 10:50
    Berry Bees
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:50
    Geen uitzending
    06:05
    Super Monsters
  • 10:40
    Geen uitzending
    06:55
    Wordt aangekondigd
  • 09:10
    Geen uitzending
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 10:05
    Geen uitzending
    01:15
    Stargate SG-1
  • 10:50
    All Saints
    00:50
    Offspring
  • 10:00
    Joe
    00:55
    Geen uitzending
  • 10:00
    Geen uitzending
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 10:40
    FBI
    01:00
    Friends
  • 10:20
    Undercover Boss
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 10:50
    Love It or List It
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 10:40
    Buried in the Backyard
    00:40
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 10:51
    Zo doe je het!
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 10:45
    De Gastentafel
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 09:20
    Premier League
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 10:35
    Hope Street
    00:20
    Silent Witness
  • 10:45
    NOS Journaal
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 10:20
    Noord-Zuid-Oost-West
    00:17
    Nieuwsuur
  • 10:54
    Olly, het kleine witte busje
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach