Lenaerts, Van Herreweghe en Van Looy naar 'nieuw' VT4

dinsdag 13 december 2011

Achter de schermen wordt dezer dagen naarstig gewerkt om het vernieuwde VT4 in te vullen. De zender werd in april, samen met zusterzender VIJFtv, van het Duitse ProSiebenSat.1 overgenomen door De Vijver. Dat is de holding van Wouter Vandenhaute die ook productiehuis Woestijnvis bevat. Stilaan raken nu de eerste namen bekend die de zender een gezicht zullen geven.

Vorige week stelde Wouter Vandenhaute aan een beperkt aantal (grote) adverteerders de eerste gezichten en plannen van VT4 voor. De krant Het Nieuwsblad kon de presentatie inkijken en haalde er de belangrijkste feiten uit.


2012 wordt een scharnierjaar voor VT4. De grote omwenteling zal wel pas vanaf het najaar merkbaar worden. Vandenhaute stelde vijf mensen voor die een belangrijke rol bij VT4 zullen krijgen. Dat zijn: presentatoren Steven Van Herreweghe en Erik Van Looy, programmamakers Tom Lenaerts en Mark Uytterhoeven én regisseur Jan Eelen ('De Ronde', 'Het Eiland'). Vooral die laatste naam is een grote verrassing. Eelen had zich vlak na  de overname van VT4 namelijk openlijk afgevraagd of hij wel programma's wou maken die door reclame werden onderbroken. Blijkbaar heeft Vandenhaute de topregisseur nu toch kunnen overhalen. Van Herreweghe, die dit seizoen met verve 'De Pappenheimers' presenteert op Eén, wilde in eerste instantie nog voor een toekomst bij Eén kiezen. Maar ook hij lijkt nu toch overtuigd te zijn van de slaagkansen van VT4.

Ook Philippe Geubels zou te zien zijn bij VT4. Volgens Het Nieuwsblad werkt hij, samen met Iwein Segers, aan een nieuw humoristisch programma. De productie is in handen van Woestijnvis.

De Slimste Terugkeer
Op programmatorisch vlak liet Vandenhaute nog niet openlijk in zijn kaarten kijken. Toch liet hij zich al ontvallen dat 'De Slimste Mens Ter Wereld' terugkomt op VT4. Het programma krijgt echter een grondige opfrisbeurt en zal in een modern jasje worden gestoken. Daarnaast plant Vandenhaute nog een dagelijks programma, maar daarover gaf hij nog geen details vrij. Of er een dagelijkse nieuwsuitzending komt, is ook nog niet geweten. Op korte termijn krijgt het afgevoerde 'Vlaanderen Vandaag' alleszins geen opvolger.

Het 'nieuwe' VT4 start pas in het najaar van 2012. In afwachting van die grote (her)lancering, plant de zender in het voorjaar een viertal nieuwe producties. Die programma's zijn al besteld en in productie. Het zijn nog geen formats die uit de Woestijnvis-stal van Vandenhaute komen.

Hoger marktaandeel
De grootste bekommernis van Vandenhaute is het opkrikken van het marktaandeel van de zender. Hij gaf aan de adverteerders die hij sprak toe dat zeker vanaf september het marktaandeel de hoogte in moet omdat de zender anders niet rendabel is met de duurdere programma's dat het gaat maken.

Het wordt uiteraard afwachten of die ambitie haalbaar is. Feit is dat concurrerende zenders zich in alle stilte wapenen tegen de komst van een vernieuwd VT4. Vooral bij vtm zou grote zenuwachtigheid heersen. Aan de Medialaan verwachten ze zeker marktaandeel te verliezen, maar aan Het Nieuwsblad zou een topman van vtm gezegd hebben dat ze verwachten om 'maar een beetje' te verliezen.

Bron: nieuwsblad.be

DOSSIER: Op weg naar een nieuw VT4

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jaak Van Assche als Fernand in 'F.C. De Kampioenen'

Carmen en Xavier zijn zondag vijfentwintig jaar getrouwd. Carmen verwacht dan ook iets heel speciaals. Xavier is dat echter vergeten en is te veel in paniek om nog iets te verzinnen. Carmen denkt echter dat Xavier komedie speelt en bereidt zich dan ook voor op de verrassing van haar leven. Boma wordt ereburger, maar dit mag nog niet geweten zijn. Hij verneemt van Bieke dat de ereburger een ballonvlucht aangeboden krijgt. Het probleem is dat hij ongelooflijk veel last van hoogtevrees heeft. Boma wil zich echter niet laten kennen.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.

Dossiers