Alles wat je moet weten over de nieuwe telenovelle 'Lisa', vanaf 25 januari bij VTM

dinsdag 12 januari 2021

Wat als je zus aan de haal gaat met je droomjob én je prins op het witte paard, omdat je zelf te verlegen bent om ervoor te gaan? Dat ontdekken de kijkers in de gloednieuwe telenovelle 'Lisa', die op maandag 25 januari om 20.40 uur met een extra lange aflevering start bij VTM en op VTM GO.

Vanaf dinsdag 26 januari neemt Lisa op weekdagen om 18.20 uur de fakkel over van de heruitzendingen van 'Sara', dat gemiddeld 584.000 VTM-kijkers in de ban houdt en op zondag 24 januari zijn ontknoping kent met een dubbelaflevering.


Elf jaar na het sprookje over een lelijk eendje, brengt VTM nu een modern, romantisch verhaal over het verlegen meisje Lisa, dat droomt van een carrière in een hip marketingbureau. Met haar intelligentie en creativiteit heeft ze alles in huis om het te maken, maar haar extreme schuchterheid zorgt ervoor dat ze niet vooruit kan. Het is Lisa zelfs nog niet gelukt om aan het einde van een sollicitatiegesprek te geraken zonder dicht te klappen of weg te lopen. Zal ze haar verlegenheid overwinnen en haar dromen kunnen waarmaken?

De hoofdrollen in 'Lisa', een productie van De Mensen, worden vertolkt door Tinne Oltmans (speelt Lisa), Oscar Willems (speelt Jonas) en Anouck Luyten (speelt Katja). Ook acteurs als o.a. Issam Dakka (speelt Mikhel), Naomi Janssens (speelt Pilar), Lucas Van den Eynde (speelt Mark), Hilde De Baerdemaeker (speelt Suzanne), Hilde Heijnen (speelt Dorine), Bert Verbeke (speelt Gert) en Elke Van Mello (speelt Renée) zijn te zien in de nieuwe telenovelle.

Maarten Janssen, channel manager VTM: 'Het succes van de heruitzendingen van de telenovelle 'Sara' bij VTM de voorbije maanden toont duidelijk aan dat de kijkers van dit genre houden. We zijn daarom enorm blij dat we hen binnenkort kunnen trakteren op de nieuwe telenovelle 'Lisa', die begint met een extra lange aflevering.'

Tinne Oltmans: 'Dit is een droom die uitkomt. Toen ik een jaar of 14 was, werd 'Sara' uitgezonden bij VTM en ik was echt een gigantische fan. Ik heb élke aflevering gezien en was helemaal mee met het verhaal en de love story. Ik keek telkens uit naar hoe het verhaal verder zou gaan. Ik hoop dat de kijkers even hard mee gaan leven met het personage Lisa als ik toen met Sara.'

Het verhaal
Tinne Oltmans speelt Lisa, die droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlakbij haar huis. Daar woont ze met haar mama en ambitieuze halfzus Katja, vertolkt door Anouck Luyten. De zusjes kijken met grote ogen naar de bruisende wereld van creatievelingen, vloggers, influencers en social media wizzards, en naar één jongeman in het bijzonder: Jonas - een rol van Oscar Willems -, marketeer en zoon van de zaakvoerders. Lisa wil haar leven een adrenalinestoot geven door een job te bemachtigen in het bedrijf. Daar heeft ze zeker de brains en de creativiteit voor. Maar durft ze ook? Want tot nu toe is ze nog nergens geraakt door haar extreme verlegenheid, en moet ze met lede ogen aanzien hoe Katja geregeld met haar ideeën gaat lopen. Zal Lisa stap voor stap haar bedeesdheid overwinnen, en de wereld - inclusief Jonas - verbazen met haar talent?

De cast

Tinne Oltmans speelt Lisa
Bekend van: 'Ghost Rockers', de musicals 'Doornroosje' en 'Mamma Mia'

De 24-jarige Lisa is een verstandige en creatieve jonge vrouw, die vol goede moed marketing is gaan studeren. Ondanks haar intelligentie, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen is ze na het eerste jaar gebuisd. De reden: ze is te verlegen. Ze durft geen presentaties geven, laat staan mondelinge examens afleggen. Maar Lisa geeft niet op en blijft online cursussen volgen en boeken lezen over marketing, want ooit wil ze iemand kunnen overtuigen haar in dienst te nemen als creatieveling. Tot dat lukt, helpt Lisa haar mama Suzanne (Hilde De Baerdemaeker) in haar restaurant. Daar wordt ze op slag verliefd op de knappe, innemend flamboyante Jonas (Oscar Willems). Wanneer blijkt dat Jonas de zoon is van de eigenaars van het marketingbureau vlakbij, hoopt ze via hem binnen te geraken in het bedrijf.

Oscar Willems speelt Jonas
Bekend van: 'Spitsbroers', 'De Infiltrant', 'Over Water'

De 24-jarige Jonas keert terug van een sabbatjaar in Los Angeles om zijn vader te helpen in diens marketingbureau ‘t Brouwhuis. Jonas is een geboren verteller én verkoper. Door zijn looks en flair ligt hij bijzonder goed in de markt bij de vrouwen. Echte liefde? Daar gelooft hij niet in. Of toch?

Anouck Luyten speelt Katja
Bekend van: 'Fair Trade', 'Professor T.', 'Geub', 'De Kotmadam'

Katja is de 21-jarige halfzus van Lisa (Tinne Oltmans). Ze zijn beiden opgegroeid zonder vader en dat schept een band. Maar tijdens hun puberteit kwamen de verschillen tussen de zussen tot uiting en gingen ze elk hun eigen weg. Terwijl Lisa worstelde met haar verlegenheid, ontpopte Katja zich tot een ietwat oppervlakkige, verwaande schoonheid, maar met het hart op de juiste plaats. Al valt dat niet altijd even hard op. Bijvoorbeeld wanneer ze Lisa’s ideeën gebruikt om een job te bemachtigen in het marketingbureau ‘t Brouwhuis.

Issam Dakka speelt Mikhel
Bekend van: 'De Luizenmoeder'

Loyaal, zonder franjes en extravert: zo is Mikhel, de huisfotograaf en all round creativo van ‘t Brouwhuis, en de beste vriend van Jonas (Oscar Willems). Hij zegt altijd zijn onverbloemde mening en komt er nog mee weg ook. Mikhel ziet in een beeld het verhaal àchter het beeld. Hij merkt ook als eerste dat er meer in Lisa (Tinne Oltmans) schuilt dan de eerste blik doet vermoeden.

Bert Verbeke speelt Gert
Bekend van: 'Coppers', 'Thuis'

Gert, 26 jaar, is altijd jaloers geweest op zijn jongere broer Jonas (Oscar Willems), die in zijn ogen de lieveling is van hun vader Mark (Lucas Van den Eynde). Om de aandacht van zijn ouders te krijgen, zat er naar Gerts gevoel maar één ding op: de beste zijn. Die winnaarsmentaliteit die hij van jongs af aan had, zit er nog altijd in. Ook op professioneel gebied. Al is Gert geen creatief genie, dat weet hij zelf ook wel, toch heeft hij zijn zinnen gezet op het runnen van ‘t Brouwhuis en wil hij zijn vader als zaakvoerder aan de kant schuiven.

Naomi Janssens speelt Pilar
Bekend van: 'Campus 12', 'Ketnet Musical'

De 20-jarige Pilar is de beste vriendin van Lisa (Tinne Oltmans). Haar doel? Lisa helpen om voor zichzelf op te komen. Pilar is genereus, warm, sociaal en kan goed met de klanten overweg in Suzannes (Hilde De Baerdemaeker) restaurant, waar ze werkt.

Hilde De Baerdemaeker speelt Suzanne
Bekend van: 'Coppers', 'LouisLouise', 'Familie', '13 Geboden', 'Campus 12'

Restaurantuitbaatster Suzanne is de mama van Lisa (Tinne Oltmans) en Katja (Anouck Luyten). Op haar negentiende werd ze zwanger van Lisa, maar toen haar dochter amper één jaar was liet haar vriend haar in de steek. Ook Katja moest ze deels alleen opvoeden, want Katja’s vader overleed aan een hartinfarct. Suzanne heeft al veel meegemaakt en beseft dat ze uit het leven moet halen wat erin zit. Ze haat conflicten en is een geboren bemiddelaar.

Arno Moens speelt Remco
Bekend van: 'Chaussée d'Amour', 'De Kotmadam'

Remco is de runner van ‘t Brouwhuis, het manusje-van-alles. Hij is naïef, positief en steeds op zoek naar hét gouden idee waarmee hij op een makkelijke manier geld kan verdienen. Remco is tot over zijn oren verliefd op Pilar (Naomi Janssens).

Lucas Van den Eynde speelt Mark
Bekend van: 'Spitsbroers', 'Undercover', 'GR5', 'Black Out'

Mark is de vader van Jonas (Oscar Willems) en Gert (Bert Verbeke), en zaakvoerder van ‘t Brouwhuis. Hij houdt ervan om bewonderd te worden en begint mede daardoor een affaire met Renée (Elke Van Mello), de productieleidster van zijn bedrijf.

Hilde Heijnen speelt Dorine
Bekend van: 'The Missing', 'De Rodenburgs'

Dorine is de bezorgde mama van Jonas (Oscar Willems) en Gert (Bert Verbeke), en medezaakvoerder van het marketingbureau dat ze met haar man Mark (Lucas Van den Eynde) leidt. Wanneer ze ontdekt dat Mark een affaire heeft, zint ze op wraak.

Thomas Van Caeneghem speelt Lars
Bekend van: 'Familie', 'Loslopend Wild', 'Gevoel voor Tumor'

De 23-jarige Lars is een goede vriend van Remco (Arno Moens). Hij baat koffiebar ‘t Excuus uit, in de souterrain onder ‘t Brouwhuis. Lars is zodanig optimistisch dat hij af en toe eens met zijn kop tegen de muur loopt.

Marijke Hofkens speelt Greet
Bekend van: 'Thuis'

Greet werkt al vanaf dag één in ‘t Brouwhuis. Eerst als runner, dan als receptioniste en nu als office manager. Ze kent het bedrijf door en door en heeft leren omgaan met wispelturige creatievelingen, bitchy modellen en ontevreden klanten. Ze is een moederfiguur voor iedereen, zelfs voor haar bazen.

Elke Van Mello speelt Renée
Bekend van: 'Niet Schieten', 'Red Sandra', 'Auwch_'

Productieleidster Renée is een knappe, jonge vrouw met een gezonde portie ambitie en zin voor avontuur. Ze is gevallen voor Marks (Lucas Van den Eynde) charmes, hoewel ze nooit had gedacht een affaire te beginnen met een man die haar vader had kunnen zijn. Renée is goed bevriend met Lars (Thomas Van Caeneghem) en Mikhel (Issam Dakka).

Femke Verschueren speelt Zoë
Bekend van: 'Junior Eurosong'

Zoë is de jongste dochter van de familie Danton, een internationaal gerenommeerde Vlaamse zakenfamilie die wereldwijd in cosmetica doet. Ze komt in ‘t Brouwhuis praktijkervaring opdoen. Tot ieders verbazing is ze geen verwend nest, maar een sympathiek en grappig meisje. Ze wordt een vriendin van Lisa (Tinne Oltmans).

Thomas Van Achteren speelt Jelle
Bekend van: Ketnet

Jelle heeft sociologie gestudeerd, maar wil het maken als vlogger en influencer. Om bij te verdienen werkt hij af en toe in de horeca, o.a. in het restaurant van Suzanne (Hilde De Baerdemaeker), waar hij het goed kan vinden met Pilar (Naomi Janssens).

Het scenario van de telenovelle 'Lisa' is van de hand van Hugo Van Laere ('Sara', 'Familie') en zijn team. Elias Mentzel ('#LikeMe', 'Familie') is hoofdregisseur/showrunner. Producenten zijn Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke ('Spitsbroers', 'Undercover', 'Beau Séjour', 'Professor T.'). Lisa is een coproductie van De Mensen en Gardner and Domm, met de steun van gaststad Vilvoorde en de tax shelter maatregel van de Federale Overheid. De buitenopnames vinden plaats in Vilvoorde, de thuisstad van 'Lisa', de studio-opnames in Boortmeerbeek.

'Lisa', start maandag 25 januari met extra lange aflevering om 20.40 uur bij VTM, nadien elke weekdag om 18.20 uur.


DOSSIER: Voorjaar 2021: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    radio2 op VRT 1: ann&daan
    00:55
    VRT NWS laat
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:50
    Nachtlus
  • 10:25
    Idefix en de onverzettelijken
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:50
    Geen uitzending
    06:05
    Super Monsters
  • 10:00
    Renovate Don't Relocate
  • 09:10
    Geen uitzending
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 10:05
    Geen uitzending
    01:15
    Stargate SG-1
  • 10:05
    All Saints
    00:50
    Offspring
  • 10:00
    Joe
    00:55
    Geen uitzending
  • 10:00
    Geen uitzending
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 09:50
    CSI: Miami
    01:00
    Friends
  • 10:20
    Undercover Boss
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 09:50
    The Block NZ
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 09:10
    Snapped
    00:40
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 10:27
    Diy on wheels
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 10:00
    De Chalet aan de Semois
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 09:20
    Premier League
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 09:45
    Midsomer Murders
    00:20
    Silent Witness
  • 10:30
    MAX Geheugentrainer
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 10:20
    Noord-Zuid-Oost-West
    00:17
    Nieuwsuur
  • 10:31
    Nurdys
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach