10 gloednieuwe titels dit najaar bij VT4

woensdag 18 augustus 2010

10 nieuwe ingrediënten: 'Bananasplit' met Peter Van Asbroeck en Hans Otten, 'Mama's Mooiste' met Ann Van Elsen en Tanja Dexters, 'Vlaanderen Vandaag' met Steph Goossens, Cara Van der Auwera en Ann Van Elsen, 'De Smaakpolitie' met Benny Bax, 'Zo Zijn We Getrouwd', 'Spoed aan Zee', 'Komen Eten Dessert', 'De Inrichters' met Ann Van Elsen, 'De Beste Bakker van Vlaanderen' met Steph Goossens. Rode draad in deze Vlaamse programma's: Welkom thuis!

Voor VT4 wordt het najaar van 2010 een najaar gevuld met emoties. Een najaar dicht bij de mensen, een van lachen, huilen, proeven en liefhebben.


VT4 trok het voorbije voorjaar overtuigd én consequent de Vlaamse kaart. Dat die strategie de ambities waarmaakte, werd bewezen door de groei die VT4 in het voorjaar maand na maand bleef neerzetten. En daarom gaat VT4 in het najaar verder op de ingeslagen weg, met een sterke hutsepot van eigen Vlaamse producties en Amerikaanse topseries en -films.

VT4 blijft niet stilstaan. Programma's die bewezen hebben dat de Vlamingen ze lusten, zoals 'Komen Eten', 'Huizenjacht', 'Shownieuws' of de 'Superprestige Veldrijden', worden afgewisseld met gloednieuwe producties als 'Bananasplit', 'Mama's Mooiste', 'Vlaanderen Vandaag', 'Spoed aan Zee', 'De Smaakpolitie', 'Zo Zijn We Getrouwd' en 'De Inrichters'.

Ook dit najaar zorgt Hollywood voor een mooie aanvulling op het Vlaamse VT4-aanbod. Naar goede gewoonte blijft VT4 de beste series aanbieden, zoals 'The Mentalist', 'Castle', 'NCIS', 'NCIS: Los Angeles', 'CSI', 'CSI: Miami', 'CSI: New York' en 'Criminal Minds'. Bovendien laat VT4 Vlaanderen kennismaken met de allerbeste en populairste nieuwe series 'Hawaii Five-O', 'Human Target' en 'V'.

'Mama's Mooiste'
'Mama's Mooiste' is een warm verhaal uit het echte leven van vrouwen die mama worden, bekend of niet.

Miljoenen vrouwen deden het hen al voor, maar voor Ann Van Elsen en Tanja Dexters was het de eerste keer dat ze een kindje verwachtten. De geboorte van hun eerste spruit veranderde hun leven voorgoed, en VT4 mocht hen tijdens een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in hun leven volgen. Zo wordt 'Mama's Mooiste' heel herkenbare, maar vooral hartverwarmende televisie.

Kersverse mama Ann Van Elsen zal dit najaar bovendien het gloednieuwe VT4-programma 'De Inrichters' presenteren. 'Nog nooit was de Vlaming zo bezig met de inrichting van huis en tuin', zegt Ann Van Elsen. 'Maar wat doe je als je op een dag besluit te gaan samenwonen met de liefde van je leven en een totaal verschillende smaak blijkt te hebben? Je kunt er uren, dagen, weken over discussiëren met je partner, maar je kunt ook de hulp van 'De Inrichters' inschakelen...'

'Bananasplit'
Op maandag 30 augustus start VT4 met 'Bananasplit', een verborgen camerashow die gepresenteerd wordt door Hans Otten en Peter Van Asbroeck. Nietsvermoedende burgers worden in 'Bananasplit' beetgenomen terwijl ze gefilmd worden. Peter en Hans: 'Zowel bekende als onbekende mensen worden het slachtoffer van deze lachwekkende situaties. Dus opgepast, u ziet ons niet, maar wij u wel!'

Onder andere Jan Verheyen, Wendy Van Wanten, Christoff, Zdenek Stybar, Ignace Crombé en Véronique De Kock worden in 'Bananasplit' bij de neus genomen.

Andere BV's helpen Peter en Hans om nietsvermoedende voorbijgangers bij de neus te nemen. De man aan de kassa van de supermarkt lijkt plots verdacht veel op Willy Sommers, de brillenverkoper is precies een tweelingbroer van Chris Van den Durpel, in de doe-het-zelfzaak werkt een look-a-like van Eddy Planckaert, en mijn broek af als die bibliothecaresse niet als twee druppels water op Roos Van Acker lijkt...

Vlaamse vooravond op VT4
'Komen Eten' is op korte tijd een groot succes en een vaste afspraak voor de Vlaamse kijkers geworden. De ingrediënten van Komen Eten zijn heel eenvoudig: vier Vlamingen die elkaar thuis uitnodigen en een lekker potje bereiden. Voor het peper en zout zorgt ook dit najaar Peter Van Asbroeck, die met zijn spitse commentaar iedere aflevering van 'Komen Eten' kruidt. Dit najaar begint 'Komen Eten' met een speciaal voorafje: in 'Komen Eten Kids' tonen Cathe (9), Emma (10), Siebe (10) en Louise (9) hoe het moet. Beperken ze zich tot een kindermenuutje of toveren ze de wonderbaarlijkste creaties op tafel? Je komt het te weten in 'Komen Eten Kids', vanaf maandag 30 augustus op VT4!

Later dit najaar zorgt VT4 ook voor een smakelijk toetje in 'Komen Eten Dessert'. Vlaanderen is dol op nagerechten. Of het nu om een simpele taart met abrikozen gaat, om gekleurde cupcakes of een risicovolle sabayon of crème brulée, Vlaanderen lust er pap van. In 'Komen Eten Dessert' maken vier mensen die elkaar nooit hebben ontmoet tegelijkertijd hun favoriete nagerecht klaar. Vervolgens komen ze samen voor een gezellig onderonsje, waarbij ze elkaars desserts proeven en beoordelen.

In 'Huizenjacht' zijn Véronique De Kock en Cara Van der Auwera intussen toe aan het elfde seizoen van het populairste woon- en immomagazine van Vlaanderen. En dat mag, nee dat moét gevierd worden! Véronique De Kock: 'De zoektocht naar een winnaar voor het Superhuis vormt dit najaar de rode draad in 'Huizenjacht'. Uit de 100 sleutelwinnaars komt op de grote finaledag begin december één winnaar uit de bus: de VT4-kijker met de juiste sleutel wint het Superhuis 2010!' Cara Van der Auwera: 'De rubriek Kleur Je Interieur met Filip Deslee keert terug, Huizenjacht On Tour, Logeren In Stijl en Mijn Huis Mooi Huis zijn fonkelnieuw in 'Huizenjacht', ook vanaf maandag 30 augustus op VT4.'

Het gloednieuwe actuamagazine 'Vlaanderen Vandaag' zal dagelijks in de vooravond berichten over wat Vlamingen die dag heeft beziggehouden. In 'Vlaanderen Vandaag' brengen Steph Goossens, Cara Van der Auwera en Ann Van Elsen het verhaal van zowel bekende als onbekende mensen, met evenveel aandacht voor het grote nieuws als voor persoonlijke verhalen.

Met de vaste afspraken in de vooravond ('Vlaanderen Vandaag', 'Huizenjacht' en 'Komen Eten') zorgt VT4 figuurlijk voor het dagelijks brood van de Vlamingen. Maar ook letterlijk is dat het geval: de Vlaming kiest dit najaar de beste bakker op VT4. Steph Goossens roept in september de Vlamingen massaal op om hun favoriete bakker te nomineren als 'Beste Bakker van Vlaanderen'.

'De Smaakpolitie'
In 'De Smaakpolitie' trekt hygiënist Benny Bax op kruistocht door Vlaanderen met maar één missie: veilig en lekker eten, zowel buitenshuis als thuis in de eigen keuken. Gebaseerd op de succesvolle Nederlandse format met Rob Geus, volgt 'De Smaakpolitie' wekelijks controleur voedselveiligheid en hygiëne Benny Bax op zijn tocht door de Vlaamse horeca. Hij is streng maar correct en hij geeft advies indien nodig. Hij maakt bovendien telkens duidelijk waarom hygiëne van levensbelang is. Benny gaat tot op het bot en roept desnoods de deskundige hulp van het labo in.

'Spoed aan Zee'
Een zonnesteek, verdrinkingsverschijnselen, alcoholvergiftiging, een arm- of beenbreuk,... Een gezellig dagje aan de Vlaamse kust kan in het slechtste geval uitdraaien op een bezoek aan de spoedafdeling van het plaatselijke ziekenhuis. Wanneer dat gebeurt, hoop je natuurlijk dat je in goede handen terechtkomt, zodat je het ziekenhuis zo snel mogelijk weer kunt verlaten. In 'Spoed aan Zee' volgen de VT4-camera's de verplegers en artsen in het AZ van Knokke en het AZ van Blankenberge tijdens hun drukke zomerse bezigheden.

'Zo Zijn We Getrouwd'
Een bruiloft plannen zorgt altijd voor bakken stress: komen de gasten op tijd? Worden de bloemen tijdig geleverd? Zal hij ja zeggen? In het gloednieuwe VT4-programma 'Zo Zijn We Getrouwd' (van de makers van 'Komen Eten') beoordelen vier bruiden elke week elkaars huwelijksdag. Elke bruid wil haar droombruiloft beleven, maar de druk om de mooiste trouwdag te hebben en als afleveringswinnaar uit de bus te komen, zorgt voor de nodige extra spanning. Bovendien krijgt de winnende bruid een luxueuze huwelijksreis aangebonden. Alsof trouwen nog niet stressvol genoeg is...

Series en films
Ook dit najaar brengt VT4 de beste Amerikaanse series en films in de Vlaamse huiskamers. Op zondag serveren we in de VT4-Crime Night nieuwe afleveringen van 'Las Vegas', 'CSI: New York', 'CSI: Miami' en 'Flashpoint'. Verder ook nog nieuwe afleveringen van topseries als 'The Mentalist', 'Castle', 'NCIS' en 'NCIS: Los Angeles'. Die vaste VT4-waarden worden bovendien aangevuld met de ijzersterke nieuwkomers 'Hawaii Five-O', 'Human Target' en 'V'. En er is natuurlijk nog het zesde en laatste seizoen van Lost, waarin alle vragen beantwoord worden... of niet?

Ook filmliefhebbers worden dit najaar verwend bij VT4. Blockbusters als 'Quantum of Solace', 'I Am Legend', 'What Happens In Vegas', 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull', 'Vantage Point', '10.000 BC' of 'Oceans 13' zullen dit najaar spetteren op VT4.

Veldrijden en Voetbal
Geen sport is Vlaamser dan veldrijden. Zdenek Stybar zal dit seizoen zijn titel in de Superprestige verdedigen, maar zal daarbij onder andere moeten afrekenen met Niels Albert en Sven Nys. Philippe Maertens en het VT4-team zorgen er ook in het veldritseizoen 2010-2011 voor dat alle Vlamingen de wedstrijden van de Superprestige van op de eerste rij kunnen volgen. Het gevoel dat je tussen de renners staat, maar dan zonder modder op je schoenen!


Lees ook:
Het najaar van VIJFtv: vrouwen weten wat ze willen
Woestijnvis éénmalig in zee met VT4 voor Club Brugge - Dinamo Minsk

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

De broers MacManus hebben de afgelopen acht jaar samen met hun vader op een afgelegen schapenboerderij in Ierland gewoond. Op een dag krijgen ze van hun oom te horen dat ze worden verdacht van de moord op een priester uit Boston. De jongens moeten terugkeren naar Boston om te bewijzen dat zij de moord niet op hun geweten hebben en om de man te vinden die hen valselijk heeft beschuldigd.

'The Boondock Saints II: All Saints Day', film uit 2009 met oa. Sean Patrick Flannery, om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers