'Voetbalvrouwen' trappen zondag af op Tien

zaterdag 17 maart 2007

Aanstaande zondag trappen de 'Voetbalvrouwen' af op Tien. In deze gloednieuwe dramaserie worden alle bestaande clichés over voetbalvrouwen bevestigd én uitvergroot. 'Voetbalvrouwen' is een serie met ballen, ontroerende momenten en vooral veel humor, met onder anderen Leontine Borsato, Nicolette van Dam en Bas Muijs.

R


enske Veldman (Sophie van Oers) is de mooie vriendin van de kersverse godenzoon Danny Doornbos (Mike Weerts), de nieuwe spits van de grote Amsterdamse voetbalclub Heros. Renske en Danny komen uit de provincie en moeten behoorlijk wennen aan hun nieuwe, flitsende leventje in de hoofdstad met volop persaandacht en hordes fans. En niet in het minst moeten ze wennen aan hun nieuwe huis, waar een jaar geleden een voetbalvrouw blijkt te zijn vermoord...

Daarnaast spelen de verhalen van drie andere voetbalvrouwen een belangrijke rol. Zo is daar de op publiciteit beluste Melanie (Lone van Roosendaal) die koste wat kost in de picture wil blijven en wanhopige pogingen doet haar man Jeffrey (Barry Atsma), een spits op zijn retour, aan het voetballen te houden. Leontine Borsato speelt Liz, de vrouw van de trainer Arjan Duivendrecht (Victor Löw), die schoon genoeg heeft van voetbal en haar man nu eindelijk eens voor zichzelf wil. En Solange (Nicolette van Dam), die alles pikt van haar Italiaanse driftkikker Italo (Bas Muijs).

Op de achtergrond spelen de conflicten in de kleedkamer tussen de mannen van Heros, die op hun beurt hun weerslag hebben op de relaties tussen de vrouwen. Kortom, alle ingrediënten voor een serie met ballen, drama, intriges en humor!

'Voetbalvrouwen', vanaf zondag 18 maart om 20.30 uur op Tien.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op Eén.

Dossiers