Qmusic verlengt ochtendshow met een uur

woensdag 1 april 2020
Foto: © Qmusic 2019

Naar aanleiding van de verlenging van de maatregelen die gisteren door premier Rutte is aangekondigd in de persconferentie, wordt de ochtendshow met Mattie Valk en Marieke Elsinga vanaf maandag met een uur verlengd, tot 10.00 uur.

Qmusic speelt hiermee in op de behoeftes van de luisteraars. 'Vanwege het coronavirus merken we dat mensen later inschakelen doordat ze thuiswerken', vertelt Qmusic-dj Marieke Elsinga.


Recent onderzoek en peilingen tonen aan dat het ritme van de dag onder luisteraars door de huidige situatie wat opschuift. Terwijl het voor Qmusic belangrijk is om aan te sluiten op het ritme van de dag van die luisteraars. Juist in deze bijzondere periode is de kracht van radio om te vermaken, verbinden en informeren. Daarom verlengt de radiozender de ochtendshow van Mattie en Marieke met een uur, tot 10.00 uur. Dit is van kracht zolang iedereen gevraagd wordt thuis te werken, dus sowieso tot en met 28 april.

Marieke Elsinga vertelt: 'Vanwege het coronavirus merken we dat mensen later inschakelen doordat ze thuiswerken en daardoor nu een groot gedeelte van de show missen. Er is minder woon-werkverkeer, dus de dag start wat later. De ochtendrituelen verplaatsen zich gemiddeld ongeveer een uur.' Mattie Valk vult haar aan: 'Uiteraard zijn er wel mensen die naar hun werk gaan, juist de mensen in de cruciale beroepsgroepen. Daarom hebben we besloten dat we wél gewoon om 6.00 uur beginnen, maar dat we een uur langer doorgaan.'

Het populaire Foute Uur, dat normaal gesproken om 9.00 uur begint, vervalt hiermee niet, maar start een uur later, om 10.00 uur. Voor de rest blijft de programmering ongewijzigd.

Mattie en Marieke maken vanaf maandag radio tot 10.00 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chicago Med' - Will Halstead (foto: VTM - © DPG Media 2020)

April is gewond geraakt bij een schietpartij voor de ingang van het ziekenhuis. Natalie moet een keizersnede uitvoeren op een pas overleden vrouw. Will keert terug naar Chicago. Connor en Ava wonen samen een gala-avond bij om de opening van het nieuwe operatiekwartier te vieren.

'Chicago Med', om 22.30 uur op VTM.

Dossiers