'Andere Tijden Sport' zondag over Piet Keizer

zaterdag 3 augustus 2019

Een onnavolgbare schaar, een mysterieuze blik. Een virtuoze linksbuiten in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Piet Keizer. Winnaar met Ajax van drie Europa Cups.

We zijn met zijn allen een beetje vergeten hoe goed Piet Keizer kon voetballen. De jongere generatie kent hem amper, terwijl er ooit discussies waren wie er beter was: Cruijff of Keizer.
Je zag hem ook bijna nooit meer op tv. Daar had Piet helemaal geen zin in. Hij was wars van heldenverering.


Ruim twee jaar geleden overleed Piet Keizer. Na zijn dood bleef de voetbalwereld achter met onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn nukkigheid. Over zijn ruzie met Johan Cruijff, die in het begin van zijn carrière idolaat van hem was. Over zijn botsingen met zijn coach Rinus Michels.

'Andere Tijden Sport' op zondag 4 augustus, een extra lange uitzending, op NPO 1, over Piet Keizer. Met nieuw beeld en o.a. Jan Mulder, Sjaak Swart, Klaas Nuninga en Willem van Hanegem.

'Andere Tijden Sport' is het sportgeschiedenisprogramma van NOS en NTR, gepresenteerd door Tom Egbers.

'Andere Tijden Sport', zondag 4 augustus om 23.05 uur bij de NTR op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Luizenmoeder' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

De Akker houdt haar jaarlijkse sponsorloop. Directeur Erik heeft kinder-hiv als goed doel gekozen en wil van alle scholen uit de buurt het meeste sponsorgeld ophalen, hij is zelfs bereid om zelf ook mee te lopen. Juf Els gaat intussen fanatiek de strijd aan met te veel suiker in de drank en het voedsel van haar leerlingen. Hannah nodigt Ronald uit om samen eens te gaan eten. Karel doet zijn best om zijn dochter Maledieve het meeste sponsorgeld te laten ophalen.

'De Luizenmoeder', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers