Zevende seizoen 'Komen Eten' om vingers en duimen af te likken

Nu de dooi is ingezet na weken van vrieskou, begeven de Komen Eters zich terug op pad om elkaars kookkunsten met een welverdiende 7 of een dikke 8 te belonen. De steakmessen worden geslepen, de ovenschotels ingevet en de puntenbordjes opgeblonken voor nieuwe dagverse afleveringen van 'Komen Eten'.
En voor de kijkers die graag zelf vrienden of familie willen uitnodigen voor een gezellig etentje, hebben VT4 en Standaard Uitgeverij goed nieuws. Het Grote Komen Eten-kookboek, vanaf 3 april in alle boekenwinkels verkrijgbaar, wordt een praktische naslaggids met 600 pagina's vol recepten, foto's en handige tips en tricks.
Wegens succes verlengd
Enkele mensen uitnodigen, een glaasje serveren, lekker eten op het vuur zetten, en vervolgens gezellig met zijn allen rond de tafel. Een sappig stukje vlees of een heerlijk mootje vis, lekkere beetgare groentjes gestoofd in een klontje boter, en daarbij enkele krokant gebakken aardappeltjes of een toefje smeuïge puree. 'Komen Eten', intussen een echte VT4-klassieker geworden, pakt dit voorjaar uit met het zevende seizoen. De voorbije maanden boden opnieuw tal van onbekende maar sympathieke Vlamingen zich aan om tv-kijkend Vlaanderen te tonen hoe lekker ze kunnen koken of hoe goed ze gasten in de watten kunnen leggen. De ingrediënten van 'Komen Eten' blijven dezelfde: vier Vlamingen die elkaar van haar noch pluim kennen, openen hun huis voor elkaar, en verwennen hun gasten met een heerlijk zelfgemaakt potje. Op het einde van elke avond belonen ze elkaar met punten, zowel voor de maaltijd als voor de sfeer en gezelligheid rond de tafel.
Het Grote Komen Eten-Kookboek
Aangenaam gezelschap en lekker eten aan een mooi gedekte tafel, wie zegt daar nu nee tegen? In een tijd waarin alles snel moet gaan, waar vaak zelfs geen tijd is om elke dag samen te eten, is het des te gezelliger om af en toe gasten uit te nodigen, de tafel feestelijk te dekken en een uitgebreid menu te koken, zonder dat je dagen in de keuken moet staan. Maar wat ga je je gasten voorzetten? Met welke hapjes begin je? Maak je een voorgerechtje of liever soep? Verkiezen de gasten vis of vlees of eet iemand vegetarisch? Welk dessertje kun je op voorhand bereiden?
In dit boek worden de beste recepten uit 'Komen Eten' gebundeld en dat zijn er veel! Het wordt moeilijk kiezen uit de ongeveer 600 pagina's recepten en receptfoto's... en omdat de sfeer en de gezelligheid minstens even belangrijk zijn gaat dit boek nog verder. Want hoe zorg je voor een feestelijke aankleding van je tafel? Hoe vouw je je servetten? Welke bloemetjes passen erbij? Welke wijn schenk je het best?
'Komen Eten', seizoen 7 - week 1
Jean uit Dilbeek - maandag 27 februari
De 43-jarige Jean uit Dilbeek heeft de eer om het zevende seizoen van 'Komen Eten' officieel in gang te koken. Deze tennissende dakwerker wil Vlaanderen tonen dat hij een sociale kerel is en zet volop in op ambiance. Omdat Jeanke een bakkerijverleden heeft, is hij van plan uit te pakken met een heerlijk dessert. In zijn 'sjoekes' steekt hij superveel tijd. Vinden Jeans Komen Eten-gasten ze het lange wachten waard? In de keuken laat Jean zich leiden door chaos in plaats van door traditie of conventies. Dat uit zich bijvoorbeeld in zijn tafelschikking: vier verschillende stoelen, borden en glazen voor zijn gasten. De vraag is: staan al zijn gasten daarvoor open?
Marlies uit Deinze - dinsdag 28 februari
Marlies (20) uit Deinze is jong, romantisch en rechtuit. Haar genderopvattingen zijn eerder traditioneel van inslag. 'Koken is de rol van de vrouw', zegt ze. In 'Komen Eten' wil Marlies laten zien dat ze een lekkere maaltijd kan klaarmaken. Bij enkele Marokkaanse vriendinnen heeft ze inspiratie opgedaan voor haar televisieavontuur. Ze draagt een Marokkaanse jurk en maakt Marokkaanse gerechten. Voor borden is er geen plaats op haar tafel, want daar staat al een grote tajine. Zien de 'Komen Eten'-gasten van Marlies het zitten om met hun handen te eten? En kan haar Marokkaanse cake en walnootijs dessertenkoning Jean aan haar kant krijgen?
Cédric uit Assenede - woensdag 29 februari
De 24-jarige Cédric uit Assenede is geboren en getogen in een slagerij. 'Vlees moet je behandelen als een vrouw: met tedere handen' vindt Cédric. Dat hij graag en veel reist, is te merken aan zijn interieur. Enfin, heel de wereld is verzameld in zijn huis. Groenten vindt Cédric konijneneten, zijn 'Komen Eten'-gasten mogen dus een carnivoor getint menu verwachten. Winkelen doet hij in de slagerij van zijn vader, waar ook een kookboek verkocht wordt dat ze samen hebben geschreven. De eerste polonaise van het 'Komen Eten'-seizoen valt vroeg dit jaar. Maar is Cédrics eten even smakelijk als zijn lach?
Anouchka uit Kaprijke - donderdag 1 maart
Anouchka uit Kaprijke mag dan al 41 jaren op de teller hebben staan, ze gaat er prat op dat ze er veel jonger uitziet. Deze van afkomst Nederlandse zit er warmpjes bij en is niet bang om dat aan Vlaanderen te tonen. Ze heeft twee grote dromen: gevraagd worden voor een Playboy-fotoshoot en een eigen tv-programma, Anouchka in Wonderland bijvoorbeeld. In 'Komen Eten' maakt Anouchka ook geen geheim van haar ambities. Ze wil absoluut winnen en gaat daarom voluit voor 'perfectionisme'. Ze maakt onder andere tomatensoep met balletjes, waarvoor ze een recept van haar moeder gebruikt. Ook op haar mokkataart is ze erg trots, net als op de limousine waarin ze haar Komen Eten-gasten oppikt.
'Komen Eten', vanaf maandag 27 februari van maandag tot donderdag om 20.10 uur op VT4.





































