Wat na de finale van 'Mijn Restaurant'?

maandag 2 juni 2008

Afgelopen donderdag werd de rechtstreekse finale van 'Mijn Restaurant!' uitgezonden. Bijna 1,2 miljoen kijkers stemden op de finale af en op het moment van de waarheid zaten er 1.325.000 Vlamingen voor de buis.

J


elle en Micheline hebben dus hun eigen restaurant gewonnen. Dat geeft in Leuven nog aanleiding tot een uitbundig feestje. De dag nadien is de persbelangstelling overrompelend: moeder en zoon worden in het middagnieuws van vtm uitgenodigd en geven flink wat interviews aan journalisten van kranten en magazines.

Ook de verliezende finalisten YanaÔka en Stephanie zijn op de babbel met de journalisten aanwezig. De meisjes uit Limburg zijn nog altijd aangeslagen door hun verlies. Het idee Exquisa te moeten opgeven, is voor hen ondraaglijk. Ze overleggen met personeel en vrienden dan ook hoe ze het restaurant eventueel toch zouden kunnen openhouden. Maar een overname kost veel geld, en dat hebben YanaÔka en Stephanie niet.

Ook voor Kris en Angelo ziet de toekomst er niet echt rooskleurig uit. Ze willen de Charlekijn wel overnemen en er een brasserie van maken. Maar de eigenaar denkt daar anders over: in het historische pand moet een klassezaak komen. Kris en Angelo willen hun droom om een eigen zaak te openen wel nog niet opgeven en zoeken daarom naar een ander pand...

Pieter en Ghislaine hebben al wel een lening getekend. Het zal hen zware financiŽle inspanningen kosten, maar zij willen de Red Pepper absoluut verderzetten. Mťt nieuwe chef Nikolas in de keuken en mťt Pieter als sous-chef. Maar wat zal de rol van Ghislaine worden?

David en Lins gaan nog een stapje verder: nauwelijks twee dagen na de finale heropenen zij hun Matizze. Het duo en chef Ivan hebben een speciaal menu voorbereid om de heropening te vieren, en het restaurant loopt weer vol als voordien.

In Leuven beginnen Jelle en Micheline na een dagje feesten opnieuw aan het echte werk. En d'Hoogeschool krijgt tijdens het diner al meteen twee heel voorname klanten: Limburgs provinciegouverneur Steve Stevaert betaalt, zijn weddenschap indachtig, burgemeester Louis Tobback een etentje...

'Mijn Restaurant', dinsdag 3 juni 2008 om 21.55 uur op vtm.

'Sterren op de Dansvloer': wie wint de finale? Tiany of Antony?
Stem in onze poll!

DOSSIER: Mijn Restaurant

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers