Wat kan Turkije doen tegen der Mannschaft?

dinsdag 24 juni 2008

Carl Huybrechts ontvangt voetbalkenners Frank Raes en Rik De Saedeleer in de voetbalstudio in Wengen. Dit trio zal de eerste halve finale van dit tornooi analyseren: Duitsland – Turkije. In 'Hotel Regina' komt Raymond van het Groenewoud zijn liefde voor het voetbal bezingen. Ook Goedele Liekens en Hans Vandeweghe nemen hun plekje aan de tafel van Carl opnieuw in.

A


fgelopen weekend was het letterlijk en figuurlijk heet in Oostenrijk en Zwitserland. 8 Ploegen streden voor een plek in de halve finales en dat leverde enkele verrassingen op. Liefst drie van de vier groepswinnaars werden naar huis getrapt. Portugal, Kroatië en Nederland walsten door hun voorrondes en konden het zich permitteren om te spelen met een b-elftal op de laatste speeldag. Enkel Spanje kon de lijn van de voorrondes doortrekken, zij het met veel moeite.

Woensdag neemt de Mannschaft het op tegen het verrassende Turkije. Duitsland kon niet overtuigen in de voorrondes, maar in de eerste kwartfinale zette het topfavoriet Portugal terug met de voetjes op de grond. Op het moment dat niemand nog in de Duitsers geloofde, deden uitblinkers Ballack en Schweinsteiger wat ze moesten doen. Duitsland speelde als een hecht team, iets waar Portugal nooit in slaagde. Exit Ronaldo en co. En Duitsland doet alweer zijn reputatie van tornooiploeg alle eer aan.

Het parcours van Turkije op dit tornooi is opmerkelijk. De Turken realiseerden afgelopen vrijdag een derde mirakel tegen Kroatië door in de toegevoegde tijd van de tweede verlenging een gelijkspel, en dus strafschoppen, uit de brand te slepen. Invaller Klasnic had twee minuten voordien de 1-0 versierd, maar de Turken kwamen alsnog langszij dankzij het doelpunt van Semih. In de halve finale tegen Duitsland kan Fatih Terim niet rekenen op kapitein Nihat, die zich in de kwartfinale blesseerde. Ook Servet, Emre Belözoglu, Emre Güngör, Tümer en Ayhan zijn niet speelklaar. Tuncay, Arda en Emre Asik én Keeper Volkan Demirel zijn geschorst. Verdict: nog twaalf beschikbare veldspelers. Positieve noot is dat middenvelder Mehmet Aurelio wel weer mag spelen.

Woensdag 25 juni 2008, halve finale: Duitsland - Turkije, vanaf 19.50 uur.

LIVE verslag vanuit St. Jakob-Park in Bazel

  • Aftrap: 20.45 uur
  • Commentaar: Gui Polspoel
  • Co-commentaar: Eddy Snelders
  • Studiogast: o.a. Frank Raes en Rik De Saedeleer
  • 'Hotel Regina': Goedele Liekens, Hans Vandeweghe, Frank Raes en Raymond van het Groenewoud

DOSSIER: Euro 2008 (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers