Smakelijk eten met een nieuwe week van 'Dagelijkse Kost'!
Jeroen Meus zet in 'Dagelijkse Kost' elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. We kijken al even vooruit naar het menu van deze week.
Maandag
Zondagse kost kan eigenlijk op eender welke dag van de week, als het maar lekker is! En dat is deze stoofpot met kalkoen, peer en roquefort zonder enige twijfel. Serveer er een fris slaatje met witloof en peer bij, en het feest kan beginnen.
Dinsdag
Een heerlijke snack uit het Midden-Oosten op basis van bulgur en aardappel met een smeuïge vulling van spinazie en feta. De muhammara is een aperitiefdip met geroosterde paprika en walnoot als belangrijkste ingrediënten. Superlekker en ongelooflijk interessant om eens te maken!
Woensdag
Dit is de zomer in je bord! Een makkelijke en overheerlijke maaltijdsoep op basis van rijst, tomaat en lekkers uit de zee. Ideaal met een lekker stukje geroosterd brood.
Donderdag
Een snelle lunch of een hapklare snack? Deze quesadilla gevuld met lamsgehakt, manchego en gegrilde aubergines is het allebei. Of hoe je met slechts een paar ingrediënten in geen tijd iets lekker en origineels op tafel hebt staan.
Vrijdag
Deze klassieker onder de desserts is een geniale ijs- en fruitbom! Het komt er simpelweg op neer dat je een diepe kom bekleedt met plakjes cake en ze dan opvult met roomijs, stukjes aardbei en blauwe bessen. Klinkt dat niet fantastisch?
'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.15 uur op VRT 1.