Rumba en quickstep in derde liveshow 'Sterren op de Dansvloer'

donderdag 8 april 2010

Afgelopen vrijdag -2 april 2010- smeten de tien dansparen zich op de dansvloer met de passievolle tango en de energieke jive. Hun prestaties werden in de studio gewikt en gewogen door de professionele juryleden en in de huiskamer door de kijkers. De tweede liveshow van 'Sterren op de Dansvloer' werd gevolgd door gemiddeld 883.410 kijkers, wat resulteerde in een marktaandeel van 31,3 % (VVA 18-54).

Voor actrice Kadèr Gürbüz en haar professionele danspartner Dick Matthijs viel het doek over 'Sterren op de Dansvloer' en dat was een zware dobber voor de gepassioneerde actrice. Dit betekent dan ook dat we in de derde liveshow van 'Sterren op de Dansvloer' –uitzending vrijdag 9 april 2010- negen dansparen verwelkomen, die de jury en de kijkers moeten imponeren met vrolijke quickstep- en de sensuele rumbapassen.


Autopiloot Anthony Kumpen, presentatrice An Lemmens, acteur Peter Van den Begin en schlagerzangeres Laura Lynn dansen samen met hun professionele danspartner de quickstep. En dat is de vrolijkste van de ballroomdansen. Tijdens de quickstep lijkt het of de paren elegant op hete kolen dansen en de twee voeten komen vaak tegelijk los van de vloer. Door al het springwerk en het snelle draaien is de quickstep wel een fysiek zware dans.

Op het programma van acteur Kevin Janssens, zangeres Jelle van Dael, politicus Wouter van Bellingen, acteur Louis Talpe en gezondheidscoach Sonja Kimpen en hun professionele danspartner staat de rumba. Het is een sensuele liefdesdans waarin het spel van aantrekken en afstoten tussen man en vrouw een belangrijke rol speelt. Verleidelijke poses en wervelende heupbewegingen bepalen deze uitdagende dans.

Steve Willaert en zijn band begeleiden de dansparen tijdens hun optreden met arrangementen van hedendaagse popnummers en classics die in een modern jasje zijn gestopt:

  • Laura Lynn en Wim Gevaert dansen de quickstep op “Muppet show theme” uit Muppet Show.
  • Wouter van Bellingen en Olga Terechova dansen de rumba op “You’ll never find another love like mine” van Michael Bublé.
  • Peter Van den Begin en Kimberly Smith dansen de quickstep op “If my friends could see me now” van Lisa Minelli.
  • Sonja Kimpen en Arman Eranosjan dansen de rumba op “Abrazame” van Tamara.
  • An Lemmens en Aerjen Mooijweer dansen de quickstep op “Not fair” van Lily Allen.
  • Louis Talpe en Leila Akcelik dansen de rumba op “I just can’t stop loving you” van Michael Jackson.
  • Jelle van Dael en Pascal Maassen dansen de rumba op “Take a bow” van Rihanna.
  • Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe dansen de quickstep op “In the mood” uit Swing.
  • Kevin Janssens en Martine Jottay dansen de rumba op “Alone” van Heart.

Elk optreden wordt in de studio beoordeeld door de deskundige juryleden Rony Daelemans, Anouchka Balsing, Jan Geerts en Davy Brocatus. In de huiskamer zijn de kijkers aan zet. Allebei hebben ze 50 % van de punten in handen en beslissen ze dus elk voor de helft wie de dansparen zijn die een vervolg breien aan ‘Sterren op de Dansvloer’ en wie het onfortuinlijke duo is dat de dansvloer moet verlaten.

De kijkers die willen weten wat er gaande is achter de schermen van 'Sterren op de Dansvloer' en de sfeer van het glamoureuze programma nog voor de aanvang van de show bij vtm willen voelen, worden op hun wenken bediend door Dina Tersago. Zij geeft vanaf 20.10 uur afspraak via de webstek vtm.be, waar ze je via een gratis livestream meeneemt naar de backstage-zone, de publieksbar en de studio. Ontdek samen met Dina wie de bekende supporters zijn of hoe het gesteld is met de moraal van de vedetten.

Het verhaal van het danspaar dat strandt in de derde liveshow van 'Sterren op de Dansvloer', kan je op zaterdag 10 april vanaf 19.45 uur volgen in de follow up-uitzending.

Waan je zélf een Ster op de Dansvloer
En de kijkers die zelf als een Ster over de Dansvloer willen zweven, worden uitgenodigd om naar Vilvoorde af te zakken. Elke zaterdag van mei organiseert vtm in het decor van 'Sterren op de Dansvloer' dansavonden, die telkens opgebouwd zijn rond één dans. De professionele dansers, die onze bekende landgenoten begeleiden tijdens het programma, zijn ook van de partij om tips te geven en de passen aan te leren tijdens deze initiaties. Tickets kunnen besteld worden via http://www.vtmtickets.be/.

'Sterren op de Dansvloer', vrijdag 9 april om 20.40 uur op vtm.

Herbekijk de vorige aflevering!

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 2010 (vtm)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers