Ontdek de hoofdpersonages uit 'De Grote Oversteek'

dinsdag 28 augustus 2007

Vanaf volgende week maandag versterkt En zijn avond met een heel bijzonder sociaal experiment in twee Vlaamse dorpen. De vrouwen van het Limburgse Lafelt zijn bij de vrouwen van Rosmeer gaan wonen. De mannen van Rosmeer woonden diezelfde week bij de mannen van Lafelt. TV-Visie stelt al even de hoofdpersonages voor...

<


STRONG>Guido Coenegrachts (46) woont in Lafelt en blijft dus waar hij was. Hij moet wel afscheid nemen van zijn echtgenote Godelieve (43), die voor een week naar Rosmeer vertrekt. Nu moet hij samen met een "overgestoken" man uit Rosmeer voor de krantenwinkel zorgen n voor zijn vier kinderen:  Steven (22), Kirsten (19), Sander (16) en Wouter (7). Maar hij blijft zijn levensmotto gestand: "Laten we het gezellig maken. En lachen! Ik ben iemand die altijd lol maakt. Als het feest is, is het feest!" En wat verwacht hij van De grote oversteek? "De uitdaging is dat we kunnen zeggen dat we er het beste van gemaakt hebben. Mijn Oversteek-man moet Godelieve komen vervangen: een onmogelijke opdracht. Die moet door minstens vier mannen worden vervangen", zegt hij vooraf een beetje zorgelijk.

Lambert Schoenmaekers (51) woont in Rosmeer en verhuist dus naar het mannendorp Lafelt. Hij moet zijn partner Marieke (58) en zijn kinderen Jef (27), Evelien (24) en Lisa (15) een weekje achterlaten. Lambert is projectleider van "Maasvallei Landschap" en heeft als levensmotto: "Mijn huis houdt niet op bij de voordeur van mijn huis. En liefde is discipline!"  Over De grote oversteek zegt hij: "ik hoop dat ik een slaapkamer voor mezelf heb en dat ik niet bij een dwangneuroot terechtkom.

Gert Vos (38) woont in Rosmeer en gaat dus een week naar Lafelt. Gert is getrouwd met Nadia Jorissen en werkt als inspecteur bij de politie. "Je kan me alles vragen", is zijn motto. Zelfs om een week lang zijn geliefden in de steek te laten voor een sociaal experiment dus. Al zal het hem toch zwaar vallen: "Mijn kinderen, mijn vrouw n mijn bed zal ik erg missen, zelfs al is het maar voor een week."

Maddy Jans (53) laat haar dorpje Lafelt, haar man Mathieu (53), haar zoon zoon Jonas (22) en drie gehuwde dochters achter om een weekje naar het vrouwendorp Rosmeer te emigreren. Maddy heeft voor regentes lichamelijke opvoeding gestudeerd, maar al jaar en dag is ze huisvrouw, "omdat mijn man bedrijfsleider is en iemand voor de kinderen en het huishouden moet zorgen". "Volhouden en doorzetten!" is haar motto en ze kijkt wel uit naar De grote oversteek: "Ik zie het als een weekje vakantie. Vrouwen onder elkaar: die amuseren zich toch altijd"

Marike Steemans (58) is psychologe en psychotherapeute. Ze woont in Rosmeer en blijft met haar kinderen Jef (27), Evelien (24) en Lisa (15) waar ze is. Ze ziet haar partner Lambert Schoenmakers wel naar Lafelt vertrekken, maar blijft daar optimistisch bij: "Ik hou niet van sleur en het leven is n grote speeltuin", is haar motto. Ze is niet van plan een week stil te zitten en wil "samen met de andere vrouwen het dorp verbeteren".

Lisiane Gielen (48) woont samen met haar partner Gerard Stratermans in Lafelt en ruilt haar dorpje dus een week voor Rosmeer. Lisiane is beheerder van een internaat in Genk en haar motto is: "Probeer alles uit het leven te halen" en "Iedereen kan bij mij terecht". Voor De grote oversteek heeft ze snode plannen: ""Ik wil graag pit in de tent steken en enkele huisvrouwen achter het fornuis weghalen".

'De Grote Oversteek', ook op Radio 2
Op maandag 3 september komt Chris Dusauchoit naar de studio bij Kathy Lindekens in Allemaal Sam. Een reporter van Allemaal Sam maakte de uitzonderlijke verhuis mee van mannen en vrouwen: een exclusieve vooruitblik, met de verwachtingen van de mensen uit Lafelt en Rosmeer. De weken daarna nodigt Kathy Lindekens elke maandag de hoofdrolspelers van de vorige uitzending uit voor een babbel.

'De Grote Oversteek', vanaf maandag 3 september om 20.40 uur bij En.

LEES OOK: En brengt sociaal experiment 'De Grote Oversteek'

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' - Sydney 2000 (foto: Canvas - © VRT 2020)

Ruben Van Gucht blikt in de schaduw van het Fort van Brasschaat terug op de Spelen van 2000 in Sydney met Filip Meirhaeghe, Gella Vandecaveye, An Simons en Leontien Van Moorsel. In Ethiopi ontmoet Van Gucht meervoudig olympisch kampioen Haile Gebrselassie. De Amerikaanse sprintbom Maurice Greene geeft in Texas een inkijk in het leven van een voormalig olympisch kampioen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers