Nieuw bij Eén: 'Geert Hoste en Het jaar van het zwijn'

dinsdag 16 oktober 2007

In Geert Hoste en Het jaar van het zwijn gaat Eén op zoek naar mogelijke onderwerpen voor de komende eindejaarsconférence van Geert Hoste. Het programma speculeert op een luchtige manier over gebeurtenissen en thema's uit de actualiteit van 2007.

Z


al Geert het hebben over het geheime huwelijksfeest van Kim Clijsters, de Brabançonne van Yves Leterme of de opmars van de processierups? Geert Hoste en Het jaar van het zwijn zoekt het uit. Tien weken lang, vanaf zaterdag 20 oktober om 22.20 u. op Eén.

Elke aflevering van Geert Hoste en Het jaar van het zwijn brengt een originele en grappige mix van fragmenten uit de voorbije conférences van Geert Hoste (1993 tot 2006), satirische reportages en interviews (met BV's en andere Vlamingen) over feiten en feitjes die 2007 totnogtoe kleurden. 

In de rubriek Parels voor de Zwijnen wordt de politiek op de korrel genomen. Er is nog altijd geen federale regering en daar speelt Geert Hoste en Het jaar van het zwijn gretig op in met de rubriek Hertoginnestal: een confronterende varkenssoap over het wel en wee van de regeringsonderhandelingen...

In Vers Inlands Vlees wordt de showbizz onder de loupe genomen. Goedele Liekens die haar eigen magazine krijgt, mooie BV-vrouwen die 'vallen' voor de charmes van oplichters en de gevleugelde woorden van Gringo ; 'Talk to the hand, because the face don't wanna hear it anymore'. Thema's waarvan menige staart spontaan begint te krullen!

Vlees van de week behandelt wekelijks het dierenleed van het voorbije jaar. Kruisboogeenden, uilen op de deklat, de gorilla Boquito. Het zijn onderwerpen die op een aparte maar voor de trouwe Eén-kijker toch zeer herkenbare manier worden behandeld.  

Nieuw dit jaar is ook de rubriek Hoe zou het nog zwijn met? Mensen en dingen die onverdiend in de vergetelheid zijn geraakt, worden nog eens met plezier uit de oude doos gehaald. Willy Claes en de Agusta-affaire, vetsmelter Verkest, Out of Africa met Johan Van Hecke: allemaal onderwerpen die Geert Hoste met veel plezier van originele commentaar heeft voorzien.

Welke van die onderwerpen uiteindelijk de eindejaarsconférence van Geert Hoste zullen halen? Op dit moment durft niemand er z'n varkenspoot voor in het vuur steken...

Geert Hoste en Het jaar van het zwijn is een programma van Kanakna Productions voor Eén.
Producer Eén: Bea Matterne
Programmamanager: Elly Vervloet

'Geert Hoste en Het jaar van het zwijn', vanaf zaterdag 20 oktober om 22.20 uur bij Eén.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor België - Brazilië in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine België het grote Brazilië bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend België nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers