'Life' (VT4): een ex-gedetineerde wordt politieman

zaterdag 23 augustus 2008

Op zondagavond volgen de actie- en politieseries op VT4 elkaar in een flitsend tempo. De nieuwe serie 'Life' volgt na nieuwe afleveringen van 'Navy NCIS' en 'CSI Miami'. Toch is 'Life' niet zomaar een politieserie. De schrijvers van deze serie hebben het hoofdpersonage Charlie Crews diepgang gegeven aan de hand van een apart verhaal.

C


harlie Crews komt na twaalf jaar onterechte opsluiting vrij. Hij pakt zijn oude beroep als rechercheur weer op, waarbij zijn verworven kennis over het misdaadmilieu goed van pas komt. Samen met zijn nieuwe partner Dani Reese gaat Charlie lost hij misdaden op en probeert hij tegelijkertijd te achterhalen door wie hij jaren onschuldig heeft vastgezeten.

Het verhaal

Charlie Crews was een agent, en een grijze muis binnen zijn korps, tot het moment dat hij beschuldigd en veroordeeld werd voor de moord op zijn zakenpartner en zijn gezin. Dat was 12 jaar geleden. In die tijd heeft hij onterecht gevangen gezeten. Hij is er in geluisd en is in de steek gelaten door al zijn collega's. En als politieman in de gevangenis hoefde hij ook al niet rekenen op een voorkeursbehandeling. Zijn advocate Constance Griffiths kreeg hem uiteindelijk vrij dankzij DNA stalen. 

Charlie Crews is een andere man wanneer hij de gevangenis verlaat. Hij moet de wereld, die in die twaalf jaar niet stil heeft gestaan, opnieuw onder ogen zien en het verleden proberen achter zich te laten. Met een schadevergoeding van 50 miljoen dollar kan dit makkelijk, maar Crews keert terug naar de job waar hij zo van houdt. Door zijn nauw contact met criminelen van elke soort heeft Crews heel wat kennis opgedaan over het misdaadmilieu. Hij weet hoe criminelen denken. Ook is zijn levensfilosofie veranderd. Hij verkeert in een soort zen-toestand. Hij aast wel op gerechtigheid en wraak. 

In het korps is hij vandaag de rare snuiter. Hij hoeft niet meer te werken en toch keert hij terug. Korpschef Lt. Davis vermoedt dat hij wraak wil en wacht op zijn eerste misstap om hem aan de deur te kunnen zetten. Om zijn vertrek te bespoedigen plaats ze Crews samen met Dani Reese, een ex-verslaafde agente die zich tegenover de chef opnieuw moet bewijzen. 

Cast

Damian Lewis (Charlie Crews), Sarah Shahi (Dani Reese), Adam Arkin (Ted Earley), Robin Weigert (Karen Davis), Brooke Langton (Constance Grifftih), Brent Sexton (Brian Tidwell) e.a.

Damian Lewis als Charlie Crews

De Brit Damian Lewis speelt de complexe rechercheur Charlie Crews. Hij is best bekend van de miniserie 'Band of Brothers', waar hij een Amerikaanse oorlogsheld speelt en waarvoor hij een Golden Globe nominatie ontving en van de serie 'The Forsyte Saga'.

Nadat hij afstudeerde van de Guildhall School of Music and Drama, belandde hij in de theaterwereld. In 1999 speelde hij mee in de bekroonde serie Warriors, en een jaar later in Hearts and Bones. Hij schitterde ook in films als 'Brides', 'Chromophobia' en 'Keane'.

Sarah Shahi als Dani Reese, de ietwat wantrouwige partner van Charlie Crews.

Shahi werd ontdekt door Robert Altman die haar zag bij de Dallas Cowboy Cheerleaders. Hij overtuigde haar om naar L.A. te verhuizen en een carrière als actrice na te streven. Shahi was eerder te zien in de film Old School en in de series 'The Sopranos', 'Dawson's Creek', 'Frasier', 'Alias' en 'The L-word'.

Adam Arkin als Ted Early, is de voormalige celgenoot van Charlie.

Emmy-winnaar Arkin heeft zowel als acteur als regisseur naam gemaakt. Zijn rol als Dr. Aaron Shutt in 'Chicago Hope', waarin hij zes seizoenen speelde, is veruit zijn opvallendste. Ook speelde hij mee in Northern Exposure, Frasier, The West Wing en Boston Legal. Als regisseur nam hij episodes van Grey's Anatomy, Dirt, Chicago Hope en Ally McBeal voor zijn rekening.

Afleveringen

Door de scenaristenstaking in Hollywood telt het eerste seizoen van 'Life' slechts 11 afleveringen in plaats van de geplande 22. 'Life' keert komend najaar terug op NBC met een tweede seizoen. 

Aflevering 1, zondag 31 aug: Merit Badge - piloot

Rechercheur Charlie Crews keert terug bij het politiekorps nadat hij twaalf jaar heeft vastgezeten voor een misdrijf dat hij niet heeft gepleegd. Crews en zijn partner Dani Reese werken aan de onverklaarbare moord op een jongentje. De onconventionele tactiek van Crews roept vragen op bij zijn collega's over de motieven om terug te keren bij het korps.

'Life', vanaf zondag 31 augustus 2008 om 22.40 uur op VT4.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Sinds 1970 vonden in Amerikaanse scholen iets meer dan 1600 schietpartijen plaats, waarbij 598 dodelijke slachtoffers vielen. In de meeste gevallen waren de schutters minderjarigen die nog bij hun ouders woonden. In deze documentaire komen enkele ouders aan het woord van tieners die een bloedbad aanrichtten in hun school.

'Raising a School Shooter', om 21.55 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:05
  Journaallus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 00:25
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 08:00
  Wannabe's
 • 08:05
  K3 Roller Disco
  08:25
  Draken: Race naar de rand
 • 08:00
  Geen uitzending
  10:00
  Champions League Magazine
 • 02:10
  Verwacht op VTM 3
  10:40
  The Big Bang Theory
 • 00:40
  Zenderonderbreking
  12:00
  Twins
 • 08:05
  Hallo K3
  08:50
  VLOGLAB Drama # Stories
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Zenderonderbreking
 • 08:05
  10 Jaar NJAM! 10 vragen voor..
  08:20
  Meesterlijke Klassiekers
 • 07:50
  American Woman
  08:35
  Geen uitzending
 • 06:00
  NRJ Night
  10:00
  LOOP Play6
 • 08:00
  A Place in the Sun: Summer Sun
  08:50
  Emergency
 • 08:00
  Beach Barbecue
  08:25
  Ware delicatessen
 • 21:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 08:00
  Goeiemorgen weekend
  09:00
  Duits Schlagerfestival
 • 08:07
  Ramen voor zelfplaatsing
  08:13
  Mijn tuin
 • 08:00
  Media - Studio Commissie
  19:00
  Onderwijs - De Koepelzaal
 • 07:40
  Conference League
  09:30
  WTA Luxemburg & WTA Portoroz
 • 07:40
  The Trouble with Maggie Cole
  08:30
  Dalziel and Pascoe
 • 07:55
  Storage Hunters
  08:25
  Desperate Housewives
 • 08:05
  Spaanders
  09:00
  Willem Duys: Een leven voor de vuist weg
 • 08:00
  Petrus in het land
  08:25
  De Verwondering
 • 07:55
  That's Joey!