'Helden van Hier' op zoek naar nieuwe patrouillehond voor inspecteur Olivier

dinsdag 18 september 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Op woensdag 19 september horen gemiddeld 628.000 kijkers goed voor 29,1% marktaandeel (VVA 18-54, live +5) de sirenes van 'Helden van Hier: Op Interventie' opnieuw uitrukken.

In aflevering 3 buigen de agenten zich over enkele burenruzies, helpen ze de slachtoffers van een hevige brand, doeken ze een grote wietplantage op en ondervragen ze een man die naakt gespot is in de buurt van enkele kinderen. Helden van Hier volgt ook de bijzondere zoektocht van inspecteur Olivier naar een nieuwe patrouillehond.

Die zoektocht is er één waar heel wat bij komt kijken, zo blijkt. 'Zo'n hond moet een goede neus hebben, mag niet bang zijn, moet sociaal zijn, maar niet té sociaal. Ze moeten tegen alles kunnen: lawaai, water, vuur,…', vertelt inspecteur Olivier. Maar ook op emotioneel vlak is de keuze niet evident. 'Een patrouillehond is een deel van het gezin. Aangezien ik zelf geen kinderen heb, betekent die hond heel veel voor mij.' En dat blijkt ook als Olivier het over zijn gestorven patrouillehond Jaika heeft. Aan de opleiding van de nieuwe, jonge politiehonden is duidelijk nog wel wat werk.

In Waterschei dreigt een burenruzie over een stuk grond te escaleren. De ene buur zou zelfs met een alarmpistool aan het schieten zijn. 'Burenruzies zijn een klassieker', weet inspecteur Alessio. 'Die komen iedere week wel voor. Vaak in andere omstandigheden, met andere verhalen. Dat houdt het boeiend.' Even later moet hij samen met collega Jef ook bemiddelen bij een nieuwe, complexe burenruzie tussen een vrouw van 78 en een man van 82.

De politie krijgt ook een melding binnen van een man die naakt gesignaleerd is bij een zeilplas. De man zou bovendien contact zoeken met de kinderen die er leren zeilen. Bij aankomst vertelt hij zelf echter een ander verhaal. Tot slot kijkt Helden van Hier ook mee tijdens een spannende antidrugsactie met de lokale recherche. In de kelders van een omheind terrein in het bos zou een grote cannabisplantage geteeld worden. En gevaar schuilt vooral in de agressieve honden die het terrein bewaken.

'Helden van Hier: Op Interventie', woensdag 19 september om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Gordon is in deze aflevering terug te vinden in New Orleans. The Old Coffee Pot heeft Gordons hulp meer dan ooit nodig. Dustin, eigenaar van de zaak, staat na het vertrek van zijn ex-vrouw helemaal alleen in voor de opvoeding van hun drie zoontjes. Hij heeft daarom Dawn aangenomen om The Old Coffee Pot te runnen, maar die blijkt erg incompetent te zijn.

'Ramsay's 24 Hours to Hell and Back', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers