'Euro 2008': vrijdag de dertiende: ongeluk voor ItaliŽ?

donderdag 12 juni 2008

De eerste kwartfinalist van dit tornooi is bekend. Portugal plaatste zich probleemloos na een sterke prestatie tegen de Tsjechen. Een piek van 620.610 VT4-kijkers (27% op doelgroep m/v 15-44) zag gastland Zwitserland woensdagavond genadeloos uitgeschakeld worden door Turkije in het ondergelopen St-Jakob-Park. Zondag mogen TsjechiŽ en Turkije uitmaken wie het tweede ticket richting kwartfinale bemachtigt.

V


rijdag, de dertiende, staan twee topmatchen geprogrammeerd in Groep C. ItaliŽ neemt het op tegen het op papier zwakkere RoemeniŽ. Toch geraakte Frankrijk niet verder dat een gelijkspel tegen RoemeniŽ. De drie punten pakken is een absolute must voor de trotse wereldkampioen, zeker na hun vernederende nederlaag tegen Nederland. Trainer Donadoni, die Cannavaro voelbaar mist, kondigt een grondige herschikking aan in de opstelling. De verdediging zou grondig wijzigen, en in de aanval zouden Alessandro Del Piere en Luca Toni het gouden duo gaan vormen.

Groep C sluit deze tweede speeldag af met Nederland - Frankrijk. Door hun sterke prestatie afgelopen maandag, horen ze thuis in het rijtje favorieten. Als Nederland vrijdag wint, plaatst het zich direct voor de kwartfinales. Les Bleus, dat sterk onder de verwachtingen bleef in zijn openingsmatch, speelt nu met het mes op de keel en moet zes op zes halen om absoluut zeker te zijn van de tweede ronde.

Analisten Glen De Boeck, Gunther Schepens en Aad de Mos mogen zich buigen over deze vette voetbalkluif.

In hotel Regina praten GLEN DE BOECK, HANS VANDEWEGHE, NICOLAS LOMBAERTS, GUNTHER SCHEPENS EN VERONIQUE DE KOCK vrijdagavond na over deze belangrijke speeldag.  Woensdagavond haalde Hotel Regina opnieuw een topmarktaandeel van 24 procent, en een piek van 280.065 kijkers. 

17u15: ItaliŽ - RoemeniŽ, LIVE verslag vanuit het Letzigrund stadion in het Zwitserse ZŁrich:

Commentaar: BRAM LAMBERT
Co-Commentaar: BOB PEETERS

20u05: Nederland - Frankrijk, vanuit het Stade de Suisse in Bern:

Commentaar: GUI POLSPOEL
Co-Commentaar: MARC DEGRYSE

'Euro 2008', vrijdag 13 juni vanaf 17.15 uur op VT4.

DOSSIER: Euro 2008 (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers