'Euro 2008': Portugal en Duitsland in eerste kwartfinale

woensdag 18 juni 2008

Dinsdag is in de groep des doods de beslissing gevallen en is het pleit beslecht in het voordeel van ItaliŽ. Nederland speelde het spel fair en won van RoemeniŽ. Tot 176.536 kijkers volgden deze match uitzonderlijk op VIJFtv. ItaliŽ versloeg Frankrijk met 0-2 dankzij een penalty en een afgeweken vrije trap van de Rossi.

T


ot 553.481 VT4-kijkers zagen ItaliŽ doorstoten. In de kwartfinales komen ze uit tegen het ijzersterke Spanje. De tegenstander van Nederland kennen we woensdagavond: enkel Rusland en Zweden zijn nog in de running.

En nu in rechte lijn naar de finale van 29 juni. Donderdag staat al de eerste kwartfinale van dit tornooi geprogrammeerd. Portugal, de winnaar van groep A, staat tegenover de Mannschaft. Portugal ging vlotjes door dit tornooi, maar de nederlaag tegen voetbaldwerg Zwitserland heeft toch de feestvreugde getemperd. Voordeel is wel dat de Portugese toppers (Ronaldo, Deco en Nuno Gomes) een dag extra rust hebben gekregen. Bij de Duitsers verliep het tornooi iets minder over rozen. Het verloor van KroatiŽ en won moeizaam van Oostenrijk in een saaie partij, waarin een klasseflits van aanvoerder Michael Ballack het kwartfinaleticket verzekerde. Tegen het swingende Portugal zullen de Duitsers uit een ander vaatje moeten tappen. Het goede nieuws voor Duitsland is dat ze op hun sterkst zijn in een underdogrol, minder goed zijn de blessures van Podolski en Frings.

Carl Huybrechts analyseert deze match samen met Gunther Schepens, Frank Vercauteren en Emilio Ferrera.

Hotel Regina met onder andere voetbalcolumnist Jan Mulder, Luc De Vos en Gui Polspoel

19u50: Portugal - Duitsland, LIVE verslag van de eerste kwartfinale van Euro 2008.
De match wordt gespeeld in het St-Jakob-Park in Bazel.

Commentaar: BRAM LAMBERT
Co-Commentaar: FRANK VERCAUTEREN 

Aftrap om 20u45 

Eerste kwartfinale 'Euro 2008', donderdag 19 juni vanaf 19.50 uur op VT4.

DOSSIER: Euro 2008 (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach in 'Andermans Zaken'

Twee broers richtten enkele jaren geleden een oorlogsmuseum op, een emotioneel eerbetoon aan hun vader, een Engelse soldaat. Kamal is onder de indruk van de collectie, maar ziet al snel dat er op verschillende vlakken nog groeimarge zit. Voor de broers is het museum een hobby, maar Kamal wil dat ze het museum als een volwaardige onderneming runnen.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers