'Euro 2008': donderdag Oostenrijk - Polen op VT4

woensdag 11 juni 2008

Donderdagavond zijn Gui Polspoel, Bob Peeters, Aad de Mos, Véronique De Kock en Gunther Schepens te gast in 'Hotel Regina'. Zij kaarten na over de wedstrijden van de dag: Duitsland-Kroatië en Oostenrijk-Polen.

O


ok de tweede speeldag kan de uitslag van groep B al meteen in een beslissende plooi leggen. De Mannschaft neemt het op tegen Kroatië. Beide landen zijn de winnaars van de eerste speeldag. Normaalgezien groeit Duitsland in een tornooi, maar nu stond dit elftal er al vanaf de eerste dag. Duitsland ging namelijk vlotjes voorbij buurland Polen in een historisch geladen match. Kroatië pakte ook de drie punten dankzij een vroege strafschopgoal. Winst betekent voor beide ploegen een ticket voor de kwartfinale.

Later op de avond spelen de verliezende ploegen van de eerste speeldag voor behoud in het tornooi. Uitschakeling zou voor Oostenrijk een grote opdoffer zijn. Het gemotiveerde thuisland kan hopelijk zijn gebrek aan kwaliteit compenseren met inzet. Ook voor het Polen van Leo Beenhakker, dat aan het tornooi startte met grote verwachtingen, is de druk groot.   

In de studio zitten Josip Weber, Aad de Mos, Bob Peeters en Marc Degryse rond de tafel met Carl Huybrechts.

17u15: Duitsland – Kroatië, LIVE verslag vanuit Wörthersee stadion in Klagenfurt: 

Commentaar: LUC VAN DOORSLAER
Co-Commentaar: EDDY SNELDERS

20u05: Oostenrijk – Polen,  vanuit het Ernst Happel stadion in hoofdstad Wenen:

Commentaar: WILFRIED MOSTINCKX
Co-Commentaar: GLEN DE BOECK

'Euro 2008', live en integraal, donderdag 12 juni vanaf 17.15 uur op VT4

DOSSIER: Euro 2008 (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach in 'Andermans Zaken'

Twee broers richtten enkele jaren geleden een oorlogsmuseum op, een emotioneel eerbetoon aan hun vader, een Engelse soldaat. Kamal is onder de indruk van de collectie, maar ziet al snel dat er op verschillende vlakken nog groeimarge zit. Voor de broers is het museum een hobby, maar Kamal wil dat ze het museum als een volwaardige onderneming runnen.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers