'Euro 2008': donderdag laatste speeldag groep D

dinsdag 17 juni 2008

De eerste twee kwartfinales zijn bekend: Portugal neemt het op tegen Duitsland, en KroatiŽ strijdt tegen Turkije om de halve finale. Duitsland plaatste zich maandagavond door Oostenrijk nipt uit het tornooi te wippen. Tot 624.111 VT4-kijkers en gemiddeld 24 procent van de Vlaamse kijkers (m/v 15-44) genoten van deze "Anschluss".

I


n groep D is de winnaar sinds zaterdag bekend. Spanje gaat door naar de kwartfinales na de winninggoal van EK-topscorer Villa in de toegevoegde tijd. Zweden speelde zonder Ibrahimovic een zwakke tweede helft en de traagheid van Hansson werd genadeloos afgestraft. Met zes punten is Spanje groepswinnaar en hoeft de Furia Roja al niet tegen Nederland te spelen. Griekenland blikt terug op een teleurstellende campagne en is nu al uitgeschakeld. Enkel Rusland en Zweden komen nog in aanmerking voor de laatste kwartfinaleplaats. De partij Rusland Ė Zweden is dus alweer een match op leven en dood en wordt dus live uitgezonden op VT4.

De blessure van Ibrahimovic is niet ernstig en dus is het aanvallende potentieel van de Zweden verzekerd. Rusland heeft echter ook een joker achter de hand: spelmaker Sergei Arshavin, van Zenit Sint-Petersburg keert terug uit schorsing. Benieuwd wat Hiddink nog in petto heeft. De winnaar van deze wedstrijd ontmoet Nederland in de kwartfinales.  

Woe 18/6 om 19u50: Zweden - Rusland, live vanuit het Tivoli Neu in Innsbruck:

Commentaar: Wilfried Mostinckx
Co-commentaar: Glen De Boeck
Studiogast: BOB PEETERS, GUNTHER SCHEPENS, EMILIO FERRERA en FRANK VERCAUTEREN

Hotel Regina met onder andere Luc De Vos en Frank Vercauteren

Do 19/6 om 15u20: Griekenland Ė Spanje, vanuit het EM stadion Wals-Siezenheim in Salzburg

Commentaar: Luc Van Doorslaer
Co-commentaar: Marc Degryse

Laatste speeldag groep D, integraal op VT4

DOSSIER: Euro 2008 (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers