Donderdag grote opening in 'Mijn Restaurant!'

woensdag 1 april 2009

In de vorige aflevering van 'Mijn Restaurant!' –uitzending dinsdag 31 maart 2009- werd er in de vijf restaurants een generale repetitie gehouden. Gemiddeld 958.898 Vlamingen –marktaandeel 44,5 % (VVA 18-54)- zagen dat dit ideale test was voor kookkunst en talent voor bediening, maar ook de grote vuurdoop voor het organisatietalent. Op het piek-moment waren er 1.090.530 kijkers.

I


n de 10de aflevering van 'Mijn Restaurant!' zijn we twee dagen voor de échte opening en evalueren de duo's hun generale repetitie. Overal liep het al bij al vrij vlot, maar alleen in Sint-Truiden werd er à la carte geserveerd. De andere restaurants pakten uit met een vast menu en dat is natuurlijk een pak eenvoudiger. In Diest rijst de vraag of chef Michael een à la carte-systeem wel aankan.

De koppels die bij de generale repetitie 50 gasten hebben bediend, krijgen daarvoor een grote beloning. Maar dan is er werk aan winkel, want alle duo's willen een spectaculair openingsfeest geven, sommigen met honderden gasten.

En de volgende dag is het menens. Voor het eerst gaan de deuren open voor betalende klanten. Meteen slaat de stress toe. In Diest ligt kelner Rik onder vuur en in Sint-Niklaas wordt ober Ad na onenigheid verbannen achter de bar. Maar hij is wel de enige met zaalervaring. En terwijl in Sint-Truiden alles z'n vrolijke gangetje gaat, duikt in Turnhout het spook van de lange wachttijden op. In Kortrijk tot slot ontdekt het personeel dat achter de verlegen glimlach van hun chef Claudio een vurig temperament schuilt.

'Mijn Restaurant!', donderdag 2 april 2009 om 21.25 uur op vtm.


Lees ook:
Generale repetitie 'Mijn Restaurant' zorgt voor wrevel in Sint Truiden
Herbekijk 'Mijn Restaurant'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

De patiënt van Addison en Pete komt in een driehoeksverhouding terecht met haar zus en schoonbroer. Ondertussen proberen Cooper en Sam een gezin ervan te overtuigen dat de gezondheid van hun zoon belangrijker is dan zijn succesvolle sportcarrière.

'Private Practice', om 23.45 uur op VTM.

Dossiers