BBC First lanceert in augustus nieuwe komedie-thriller 'Black Ops' en detectivedrama 'Scott and Bailey'

zaterdag 29 juli 2023
Foto: © TEAM LEWIS - BBC First 2023

In augustus lanceert BBC First de eerste twee seizoenen van het Manchester politie-misdaaddrama 'Scott and Bailey', net als de gloednieuwe undercover politiekomedie-thriller 'Black Ops'.

Gedurende de hele maand augustus gaat BBC First ook door met het Misdaadparadijs, bestaande uit verschillende misdaad- en dramaseries die plaatsvinden op tropische locaties.


De eerste twee seizoenen van 'Scott and Bailey', geschreven door de bekroonde 'Happy Valley'-regisseur Sally Wainwright gaan in augustus in première op BBC First. Dit spannende onderzoeksdrama duikt in het persoonlijke en professionele leven van twee vrouwelijke detectives: Rachel Bailey (Suranne Jones - 'Doctor Foster', 'Vigil', 'Gentleman Jack') en Janet Scott (Lesley Sharpe - 'The Full Monty', 'Cranford', 'The Shadow Line)'. Beide rechercheurs werken voor het prestigieuze Murder Investigation Team van de Manchester Metropolitan Police. De serie volgt het tweetal terwijl ze geconfronteerd worden met ernstige misdaden, terwijl ze ook hun eigen ingewikkelde persoonlijke leven navigeren.

BBC First presenteert ook de gloednieuwe zesdelige komedie-thriller 'Black Ops'. De serie speelt zich af in Oost-Londen en volgt twee Police Community Support Officers die aan de slag gaan bij de Metropolitan Police. Dom (Gbemisola Ikumelo - 'Famalam', 'A League of Their Own') en Kay (Hammed Animashaun - 'Black Mirror', 'The Wheel of Time') moeten onverwachts op undercovermissie om te infiltreren in een drugsbende. Het duurt niet lang voordat er chaos ontstaat en het tweetal terechtkomt in een geheime missie waar veel op het spel staat en die hun leven op zijn kop zet.

Seizoen 1 en 2 van 'Scott and Bailey' gaan vanaf dinsdag 1 augustus om 21.00 uur in première op BBC First
'Scott and Bailey' werd gecreëerd door Sally Wainwright ('Happy Valley)' en ex-detective-inspecteur Diane Taylor, voorheen lid van het Major Incident Team bij de Greater Manchester Police. 'Scott and Bailey' is een eerlijk, krachtig en grappig misdaaddrama dat de levens van twee vrouwelijke detectives volgt: Rachel Bailey (Suranne Jones - 'Doctor Foster', 'Vigil', 'Gentleman Jack') en Janet Scott (Lesley Sharpe - 'The Full Monty', 'Cranford', 'The Shadow Line').

Rechercheur Rachel Bailey (30) is nuchter, luidruchtig, opvliegend en vrijgezel. Ze had een relatie met advocaat Nick, totdat hij haar verlaat voor de vrouw waarvan ze niet wist dat hij die had. Rechercheur Janet Scott (40) is daarentegen een diplomatischer type. Naast echtgenote is ze ook moeder van twee tienermeisjes. Ondanks hun duidelijke verschillen ontwikkelen de twee een hechte vriendschap nadat ze samen veel moeilijke situaties meemaken.

Rachel en Janet krijgen bij het prestigieuze Murder Investigation Team van de Manchester Metropolitan Police elke aflevering te maken met een nieuw ernstig misdrijf met veel uitdaging. Tegelijkertijd brengt dit ook emotionele moeilijkheden met zich mee. Daarbovenop proberen de twee ook nog eens om te gaan met hun eigen complexe persoonlijke levens; is Rachel echt over haar breuk met Nick? Vindt Janet meer antwoorden als ze de moord op haar jeugdvriendin onderzoekt?

Ook Amelia Bullmore ('State of Play', 'I'm Alan Partridge'), Ruper Graves ('Sherlock', 'Single Father') en Nicholas Gleaves ('Waterloo Road', 'Twenty Twelve') hebben een rol in deze serie.

'Black Ops' gaat in première op vrijdag 18 augustus om 21.00 uur op BBC First
De met BAFTA-bekroond acteur en schrijver Gbemisola Ikumelo ('Famalam', 'A League of Their Own'), Hammed Animashaun ('Black Mirror', 'The Wheel of Time') en BAFTA-bekroonde acteur en producent Akemnji Ndifornyen ('Famalam', 'The Queen's Gambit') spelen de hoofdrollen in de komische thriller 'Black Ops'.

De zesdelige thriller speelt zich af in Oost-Londen en volgt Dom en Kay, twee Police Community Support Officers die zich aansluiten bij de Metropolitan Police, in de hoop hun gemeenschap te verbeteren. Ze komen echter al snel ongewild terecht in de duistere wereld van infiltratie. Het leven van Dom en Kay wordt een groter fiasco dan dat van Donnie Brasco.

Dom (Gbemisola Ikumelo) is pittig en tolereert geen onzin. Kay (Hammed Animashaun) woont samen met de leider van zijn kerk en is Dom zijn naïeve, maar verrassend bekwame partner. Het tweetal belandt al snel in een geheime missie waar veel op het spel staat en waar ze het moeten opnemen tegen één van de leiders van de Brightmarsh-bende, Tevin (Akemnji Ndifornyen).

In deze zesdelige thriller hebben onder andere Ariyon Bakare ('His Dark Materials'), Robbie Gee ('Motherland'), Lucian Msamti ('Gangs of London'), Alex Macqueen ('The Thick of It') en Tyger Drew-Honey ('Outnumbered') een rol.

Scott & Bailey op tv
Zaterdag 16 december 2023 om 20u05  »
BBCFirst
De inspecteurs onderzoeken de moord op een welgestelde man met een dubbelleven.
Zondag 17 december 2023 om 05u10  »
BBCFirst
De inspecteurs onderzoeken de moord op een welgestelde man met een dubbelleven.
Zondag 17 december 2023 om 05u10  »
BBCFirst
De inspecteurs onderzoeken de moord op een welgestelde man met een dubbelleven.
Zondag 17 december 2023 om 23u55  »
BBCFirst
Rachel trouwt met een dolgelukkige Sean. De inspecteurs buigen zich over de moord op een zwerver.
Donderdag 7 december 2023 om 00u55  »
BBCFirst
Familiegeheimen komen boven water wanneer de politie de moord op een oudere vrouw onderzoekt.

Persbericht TEAM LEWIS/BBC First
https://bbc.com/BBCFirst
Meer artikels over BBC First

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Op 11 april 1970 vertrekt Apollo 13 op missie naar de maan. Aangezien het al de derde missie voor een maanlanding is, krijgt de vlucht weinig media-aandacht. Aan boord van het ruimtevaartuig bevinden zich de astronauten Jim Lovell, Jack Swigert en Fred Haise. Het lijkt een routinevlucht te worden, maar na twee dagen hoort de bemanning plots een enorme knal. Door een explosie in een van de zuurstoftanks komen de astronauten op meer dan 300.000 kilometer van de aarde vast te zitten. Vanaf dat moment ligt het leven van de astronauten in handen van de NASA-medewerkers, die onder leiding van Gene Kranz naar een oplossing zoeken om de mannen weer thuis te krijgen voordat hun zuurstof op is.

'Apollo 13', film uit 1995 met oa. Tom Hanks, om 20.35 uur op VTM 4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:25
  Journaallus
  08:00
  radio2 op VRT 1
 • 00:00
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:05
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:10
  Geen uitzending
  06:05
  Kabouter Plop
 • 01:35
  Geen uitzending
  07:00
  Your Home Made Perfect
 • 01:10
  Geen uitzending
  11:15
  Departure
 • 01:10
  Geen uitzending
  12:35
  Zorro
 • 22:00
  Wordt aangekondigd
 • 00:25
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 00:45
  Geen uitzending
  10:10
  Meesterlijke Klassiekers
 • 02:30
  Geen uitzending
  07:20
  The Graham Norton Show
 • 01:55
  The First 48
  02:55
  Geen uitzending
 • 01:55
  Geen uitzending
  09:00
  Supersized
 • 02:30
  Snel, Makkelijk & Lekker
  03:00
  Streetfood
 • 00:35
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog Even Soezen
 • 02:39
  Hobbyklus
  02:48
  Hallo Roger
 • 02:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 02:20
  Tennis: Nitto ATP Finals 2023
  18:57
  Wordt aangekondigd
 • 02:30
  Darby and Joan
  03:15
  Grantchester
 • 00:30
  Hot Yachts
 • 02:33
  EenVandaag
  03:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 01:30
  Nieuwsuur
  05:59
  Tijd voor Max
 • 02:40
  Khalid & Sophie
  04:29
  NOS Jeugdjournaal met gebarentaal