Halve finale in 'Expeditie Robinson'

woensdag 5 december 2018
Foto: VIER - © SBS Belgium 2018

Na dertig dagen expeditie is de halve finale aangebroken. Wie mag aan de zijde van Robbe de finale spelen? Nele die het spel tactisch speelde? Arnaude die vandaag het dertigste streepje in haar naamplaatje kerft?

Of Anton, die zich gelukkig prijst met zijn halvefinaleplek: 'Ik had nooit verwacht om met twee vrouwen op een onbewoond eiland te zitten. De goden zijn mij welgezind.'


Maar schijn bedriegt. Op het eiland loopt een breuklijn tussen de geslachten. Nele en Arnaude spannen samen tegen de allerlaatste man. De tactische spelletjes zijn hard maar bezorgen Nele geen gewetenswroeging. 'Ik vind het zalig dat ik het hele parcours tot hier toe zo eerlijk heb gespeeld. Ik kan iedereen nog recht in de ogen kijken.'

De expeditie en haar ontberingen wegen zwaar door. 'Ik ben dit eiland kots-, kots-, kotsbeu', zegt Anton. 'Als ik vertrek, doe ik een piske op de grond en dan kom ik hier nooit meer terug!' Hij voegt dan ook de daad bij het woord.

De winnaar van de eerste proef vervoegt Robbe op winnaarseiland en is verzekerd van een finaleplaats. En er is nog meer goed nieuws want de twee finalisten zien een pizzakoerier aanmeren met een enorme verse pizza. De robinsons worden er zowaar emotioneel van. Huilen om een pizza, het kan.

'Expeditie Robinson', donderdag 6 december om 20.35 uur bij VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Taylor eist dat haar volledige huwelijk op de sociale media te zien zal zijn. Na een van haar agressieve zenuwinzinkingen begint haar bruidegom te twijfelen aan zijn keuze. Ook Sams huwelijk wordt een zootje wanneer haar bruidsmeisjes weglopen van het feest.

'Bridezillas', om 22.25 uur op Vitaya.

Dossiers