TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:59 Suhoor Stories
Een livestream van een radioprogramma met zeven Islamitische vrouwen. Tijdens de show komen actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste ogenblikken voor het vasten aanbreekt aan bod.
«
»
08:01 2Doc
Portret van het Groningse dorpje Overschild, dat wordt gesloopt en herbouwd vanwege de aardbevingen. Dat is althans het voornemen, maar gaandeweg neemt de bestaansonzekerheid van de inwoners toe.
«
»
08:58 Volle Zalen
Willeke van Ammelrooy staat nog ťťn keer op de planken. Vanaf maart speelt ze een rol in een heropvoering van de toneelvoorstelling 'The Mousetrap', het legendarische moordmysterie van Agatha Christie.
«
»
09:44 Nieuwe blik terug
Iedereen kent Florence Nightingale, maar wie kent die andere grote verpleegkundige en pionier? Mary Seacole (1805-1881) vervult een soortgelijke rol in dezelfde tijd en in hetzelfde conflict, de Krimoorlog. Toch is haar naam maar bij weinigen bekend.
«
»
10:29 Podium Klassiek
Cellist Kian Soltani speelt met Amsterdam Sinfonietta An die Musik en Du bist die Ruh van Schubert. Mike Boddť is gefascineerd door de componist Nikolaj Kapustin. De Koreaanse pianist Yeol Eum Son speelt het laatste deel uit zijn tweede sonate.
«
»
11:38 Iedereen Verlicht
Hoe is het om Hindoestaans en queer te zijn? Waarom roept het zoveel emotie en schaamte op? Voor de LHBTIQA+'er is het extra moeilijk als je de Nederlandse en de Surinaams-Hindoestaanse cultuur moet combineren.
«
»
12:11 De SociŽteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:12 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's het tegen elkaar opnemen in twaalf vragen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen.
«
»
13:54 Meldpunt
ING vraagt halsstarrig om dure notarisverklaringen om de financiŽn van overleden bankklanten af te wikkelen, terwijl notarissen zeggen dat die onnodig zijn. Familieleden klagen bij Meldpunt ook over slechte behandeling door nabestaandendesks van ING.
«
»
14:21 MAX Maakt Mogelijk
Deze special staat in het teken van ouderen op CuraÁao die niet of nauwelijks rondkomen en in zeer moeilijke omstandigheden leven. Jan Slagter zoekt deze ouderen op en bespreekt met operazangeres Tania Kross de twee kanten van het eiland.
«
»
14:38 Langs de nieuwe zijderoute
De landen in Centraal-AziŽ proberen een eigen identiteit te ontwikkelen na bijna honderd jaar bezetting door Rusland. Is die erfenis nog uit te wissen? Jonge KirgiziŽrs kiezen weer bewust voor het nomadenbestaan.
«
»
15:29 Frysl‚n Dok
Een dichter en een componist schrijven in coronatijd een nieuwe Friese passie, op basis van de oude bijbelvertelling, met nieuwe muziek en een lijdensverhaal met een andere lading en betekenis.
«
»
16:03 Kruispunt
Suna Duijf is de drijvende kracht achter Het Danspaleis, een stichting die dansmiddagen verzorgt in buurt- en verzorgingshuizen. Het doel: ouderen vitaal houden en verbinden.
«
»
16:30 Kloostergasten
Commissaris van de Koning Emile Roemer gaat drie dagen in retraite bij de redemptoristen van klooster Wittem in zijn provincie Limburg. Hoe ervaart hij de aantrekkingskracht van dit pelgrimsoord?
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:08 Petrus in het land
We zijn in de gereformeerde kerk in Putten. Dominee Robert-Jan van Amstel vertelt over de bijzondere rol van muziek, ook voor de toekomst. We volgen Jac Meter, die lid is van de stuurgroep Groene Kerk.
«
»
17:29 De Verandering
Mirjam Visser wordt overvallen door een constante angst dat ze alles waarvoor ze heeft gewerkt zal verliezen, inclusief haar gezin. Hoe komt Mirjam van haar intense haat en angst af?
«
»
17:47 Nederland Zingt
Je kunt vol overgave en met geheven handen voor God zingen. Maar als je tot het besef komt van wat Hij voor ons deed, dan nodigt dat ook uit om vol ontzag voor Hem te buigen.
«
»
18:13 EO Metterdaad
Herman had een goedlopende bakkerij, totdat hij al zijn geld uitgaf aan alcohol. Hij verloor zijn bedrijf, gezin en huis. Dankzij een kliniek voor verslaafden, op de kale hoogvlakte van Bolivia, heeft hij zijn leven weer op de rit gekregen.
«
»
18:23 Ik mis je
Jack Keijzer staat bij het graf van zijn zoons Remy en Pascal. Onafscheidelijk zijn ze: waar Remy is, daar is Pascal en andersom. In 2007 wordt Pascal vermoord. Remy lijkt de draad van het leven weer op te pakken, maar in 2016 slaat het noodlot toe.
«
»
18:44 Zin in morgen
Kim-Lian is bij Michael in Vlissingen. Michael voelt zich meer verbonden met de native Americans, dan met zijn Indonesisch-Molukse roots. Om in verbinding te komen met zijn spirituele voorouders, speelt hij op de native flute.
«
»
19:14 Kassa
Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit.
«
»
20:06 Blauw Bloed
Een uitgebreid verslag van het driedaagse VN-bezoek van koningin MŠxima aan Marokko. Ook koning Willem-Alexander was deze week in de weer voor de Verenigde Naties, maar dan in New York.
«
»
20:37 Verborgen verleden
'Mijn vader is een foto,' zingt cabaretier en presentator Joep van Deudekom. Zijn vader stierf toen Joep zes jaar was en hij wil heel graag de foto verder inkleuren. Wat deed deze kruidenierszoon in IndiŽ en hoe zagen zijn dagen eruit?
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:00 Stand van Nederland: Generatie Next
Het levenslied wint ook onder jongeren aan populariteit. Zijn die meezingers vooral een guilty pleasure, of vormen ze een volwassen genre? Jill Bleiksloot duikt in de markt van de Hollandse muziek.
«
»
22:27 Without Sin
Stella worstelt met haar verdriet om de moord op haar dochter Maisy. Drie jaar na de gebeurtenis gaat ze in op het verzoek van dader Charles om een gesprek. Is er een link met de verdwijning van een jonge vrouw?
«
»
23:12 Without Sin
Stella duikt in Charles' duistere verleden en gaat op zoek naar Maisy's vriendin Cleo. De vraag rijst of ze haar dochter eigenlijk wel zo goed kende als ze dacht. Intussen is Charles in gevaar.
«
»
23:58 De Nachtzoen
De nacht is voor taartenbakker Elizabeth Lopez het moment om los te gaan met cake, room en chocola. Met haar taarten vertelt zij iedere keer weer een bijzonder verhaal. Een nachtzoen van Elizabeth Lopez.
«
»
00:13 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:53 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
05:56 Suhoor Stories
Een livestream van een radioprogramma met zeven Islamitische vrouwen. Tijdens de show komen actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste ogenblikken voor het vasten aanbreekt aan bod.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Big Bang' (VTM)

Staf en Mathias Coppens transformeren de kandidaten van vandaag tot ware acrobaten van 'Cirque Du Soleil'. Slachtoffers van dienst zijn Klaasje Meijer & LoÔc Van Impe, Bart KaŽll & Ann Van Elsen en Guga Baķl & Dimitri Leue. Ook deze keer hebben Staf en Mathias een aantal uitdagingen in petto die niet geschikt zijn voor angsthazen. Welk duo veroorzaakt als eerste The Big Bang?

'The Big Bang', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers