TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:03 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
08:00 Van krot tot Vinex: 100 jaar wonen
Hilversum geldt als de ultieme tuinstad. De jaren 30-woning met haar ruime kamers, glas-in-loodramen en fraaie bakstenenarchitectuur is kenmerkend voor dit type stad.
«
»
08:53 Gort over de grens
Ilja reist per platbodem over de Loire, de ontembaarste rivier van Frankrijk. Hij bezoekt de kastelen van dode koningen en wordt op een haar na opgenomen in een geitenbejaardentehuis.
«
»
09:44 Vroege Vogels presenteert: Strand
We volgen een familie dwergsterns die moeten overleven op een schelpenbank op de grens van water en land. Vanaf eind mei zoeken ze naar een geschikte plek om hun eieren uit te broeden.
«
»
10:33 Podium Klassiek
Countertenor Maarten Engeltjes en PRJCT Amsterdam brengen met schrijver P.F. Thomése een programma rond verlies en rouw, waarin het Stabat mater van Pergolesi Thoméses Schaduwkind.
«
»
11:40 Geloof in het onderwijs
Wat als bijzonder onderwijs niet voor iedereen is weggelegd? Welke onderwijskeuzes heb je dan nog meer in Nederland? Karim brengt een bezoekje aan Shirin. Zij geeft thuisonderwijs.
«
»
12:14 De Sociëteit
Comedian Jandino Asporaat en coördinator van het Caribisch Netwerk John Samson over het koninklijk bezoek aan het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden.
«
»
13:00 NOS Journaal (middag)
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting
«
»
13:10 Joanna Lumley's hidden Caribbean
Joanna is in Guantánamo, waar ze ontdekt dat het lied 'Guantanamera' daar ontstaan is. Van daaruit gaat het richting Haïti, momenteel het armste land in de westerse wereld.
«
»
14:02 Meldpunt
Jaarlijks wordt het rijbewijs van honderden 65-plussers door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen ongeldig verklaard. De reden: de politie twijfelt aan de rijvaardigheid van deze senioren.
«
»
14:32 NOS Amalia en de Nederlandse Cariben
Met een terugblik op het bezoek van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia aan de Cariben. Verder ook reportages en gesprekken over het slavernijverleden en klimaat.
«
»
15:31 Fryslân DOK
Joke Folmer van Schiermonnikoog beschrijft haar oorlogsherinneringen: hoe ze als jong meisje voedselbonnen rondbracht en later tientallen Joden, Engelandvaarders en piloten naar België hielp.
«
»
16:05 Kruispunt
Als iedereen op zijn eigen vierkante meter iets doet voor de wereld, dan hebben we zo een voetbalveld. Dit is het motto van armoedebestrijder Ralf Embrechts.
«
»
16:30 Een goed gesprek over de Bijbel
Gijsbert van den Brink, Wies en Marcel Sarot en Raymond Hausoul vertellen over het wonder, het huwelijk en omgang met dieren.
«
»
17:00 NOS Journaal (middag)
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting
«
»
17:08 Petrus in het land
We zijn in de Regenboogkerk in Harderwijk. Dominee David Kroeze heeft het in zijn meditatie over ruimte voor talent. De gemeenteleden vertellen hoe zij hun talenten voor de kerk inzetten.
«
»
17:29 De verandering
Verlies is voor Patrick van der Laan een welbekend thema in zijn leven. Zijn stiefvader, die als zijn echte vader voelt, loopt van de een op de andere dag weg als Patrick twaalf jaar oud is.
«
»
17:48 Nederland zingt
God geeft ons Zijn licht, maar ook de mogelijkheid om dat door te geven. Hoe laat jij je licht schijnen in deze wereld? Daarover gaan de liederen die gezongen worden.
«
»
18:14 EO Metterdaad
We staan stil bij de aardbevingen in Syrië. Sommige gebieden in Syrië zijn nog steeds slecht bereikbaar. Syrische christenen in Nederland maken zich grote zorgen.
«
»
18:24 Ik mis je
Als Marijke, vrouw van Rick Riemsdijk van Eldik, ziek wordt, verandert hij van baan om voor haar te kunnen zorgen. Dat versterkt hun liefde voor elkaar. Het gemis valt Rick zwaar.
«
»
18:44 Zin in morgen
Sosha gaat samen met Romy een huisaltaar maken ter herinnering aan haar eigen moeder. In Ede laat Mohamad ons zien hoe je Arabisch kalligrafeert.
«
»
19:15 Kassa
Met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests graaft 'Kassa' dieper en legt het ingewikkelde zaken eenvoudig uit.
«
»
20:06 Blauw bloed
De reis van prinses Amalia met haar ouders naar het Caribisch gebied zit erop. Een terugblik op de hoogtepunten van deze reis.
«
»
20:37 In de voetsporen van de Jaren 60
Met ex-marinier Tom Boin staat Philip op de Dam, waar de harde protesten tegen de Damslapers waren. Hij hoort over het leven achter de Berlijnse Muur van de Joodse Jalda Rebling.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:01 Stand van Nederland: Generatie Next
Van het carnaval tot de Friese hengstenkeuring: Nederland kent veel tradities, vaak ook drukbezocht door millennials. Wat betekenen die tradities voor de lokale economie en gemeenschap?
«
»
22:30 Craith
Boer Ifan Williams wordt dood aangetroffen in een afgelegen riviertje in Noord-Wales en blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht. Rechercheurs Cadi John en Owen Vaughan gaan op onderzoek uit.
«
»
23:25 Craith
De doodsoorzaak van boer Ifan is bekend en op zijn boerderij blijkt melding te zijn gemaakt van dierenmishandeling.
«
»
00:22 De Nachtzoen
Als je bang bent, voelt het veilig om in je schulp weg te kruipen. Kunstenaar Jelle Korevaar roept ons met zijn creaties tevoorschijn, door de angst heen.
«
»
00:36 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
01:16 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Dinsdag is er het rechtstreeks verslag van de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Duitsland. Bondscoach Domenico Tedesco en zijn Duivels nemen het in het RheinEnergieStadion in Keulen op tegen thuisland Duitsland.

'Duitsland-België', om 20.25 uur op VTM.

Dossiers