TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:15 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
07:58 Trappers
Terwijl de lente aanbreekt, maakt Stanley de balans op. Er zijn koeriers vertrokken, maar er is gelukkig ook nieuwe aanwas, onder meer in de persoon van Edwige.
«
»
08:47 Gort over de grens
Ilja kampeert in een tentje langs de oever van de Tarn. Op zoek naar het geheim van de Tempeliers komt hij in een reusachtige kerk en speelt daar verboden muziek op het grootste kerkorgel ter wereld.
«
»
09:36 Ondertussen aan de Hofvijver
De renovatie van het Binnenhof staat op het punt te beginnen. Sigrid Kaag, Gerrit Zalm en Thom de Graaf vertellen over hun herinneringen. Architect Janneke Bierman deelt haar plannen.
«
»
10:24 Podium Klassiek
Schrijver Abdelkader Benali voelt zich door klassieke muziek in een ander wereld gebracht. Musici van Club Classique spelen de Aladdin Suite van de Deense componist Carl Nielsen.
«
»
11:34 Geloof in het onderwijs
De eerste islamitische basisschool in Nederland dateert uit 1988. Toen is in Rotterdam de Al Ghazali-school opgericht. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar de school bestaat nu al 35 jaar lang.
«
»
12:12 Viva l'Umanità!
Al jaren wordt er gesproken over een beter en rechtvaardiger asielbeleid in Europa. Maar in plaats van Europese solidariteit verschijnen er vooral hekken en muren aan de grenzen van Europa.
«
»
13:00 NOS Journaal (middag)
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting
«
»
13:12 Het water komt!
Wat hebben we geleerd van de Watersnoodramp en is dat voldoende om Nederland droog te houden? De gevolgen van de Watersnoodramp, positief en negatief, komen aan bod.
«
»
14:11 Meldpunt
Klanten op leeftijd bij uitvaartverzekeraar Ardanta betalen sinds januari fors meer voor hun uitvaartpolis. MAX Ombudsman Rogier de Haan gaat hierover in gesprek met Ardanta-directeur Guido Horst.
«
»
14:44 Dr. Nasrs Wunderkammer
We zien hoe Ramsey Nasr orde schept tussen de vele natuurencyclopedieën, natuurprenten, trilobieten, korstmossen en vlinders in zijn collectie.
«
»
15:30 Fryslân DOK
De landbouw lijkt de bodem te hebben bereikt. Maar daar begint ook de transitie naar een ander soort landbouw. Een gezonde bodem zorgt voor een gezond ecosysteem. Hoe vind je als boer de weg omhoog?
«
»
16:04 Kruispunt
Gerlinda Robbertsen runt samen met haar man Bram, die pastor is, het inloophuis Goud van Noord in Rotterdam. Door de inflatie stapelen de problemen zich ook in de wijk Het Oude Noorden op.
«
»
16:30 Een goed gesprek over de Bijbel
Wat hebben de teksten uit de Bijbel aan de mens van nu te bieden? Verrassend veel, zo laten toonaangevende wetenschappers zien.
«
»
17:00 NOS Journaal (middag)
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting
«
»
17:08 Petrus in het land
We zijn in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken. Hier kijken we bij de weggeefwinkel 'Yess!' hoe er voor de gemeenschap binnen de wijk wordt gezorgd.
«
»
17:29 De verandering
Toen Sven van Marle anderhalf jaar oud was, plaatste de kinderbescherming hem in een pleeggezin. Hij beleefde mooie momenten in het gezin, maar het was ook de plek waar zijn problemen begonnen.
«
»
17:48 Nederland zingt
'Heer ik wil Uw liefde loven, al begrijpt mijn ziel u niet.' Deze tekst uit het lied Wat de toekomst brengen moge zegt iets over Gods wijsheid. Zijn wijsheid gaat al ons verstand te boven.
«
»
18:14 EO Metterdaad
Raquel werkt als psycholoog in het ontwikkelingscentrum in een arme buurt van de stad Sao Joao Del Rei in Brazilië. Ze doet er alles aan om de jongeren uit hun depressies te halen.
«
»
18:24 Ik mis je
Ze waren eind de twintig toen Anke en haar man Peter elkaar leerden kennen. Ze werden verliefd, gingen trouwen en ze kregen twee kinderen. Peter overleed na een ziekbed.
«
»
18:45 Zin in morgen
Kim-Lian gaat in Toldijk godinnen kleien, Mureel krijgt van Wendela haar bijzondere levensverhalenboek en in het Zeeuwse Colijnsplaat laat Marinus zijn paarden uit.
«
»
19:15 Kassa
Met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests graaft 'Kassa' dieper en legt het ingewikkelde zaken eenvoudig uit.
«
»
20:06 Blauw bloed
Vooruitblik op het bezoek van de koning, koningin en prinses Amalia aan het Caribisch deel van het koninkrijk. Prinses Beatrix is bijna 85 jaar. Hoe ziet haar leven als prinses er nu uit?
«
»
20:37 In de voetsporen van de Jaren 60
In Parijs bezoekt Philip samen met journaliste Jacqueline Wesselius de plekken van de studentenopstand van mei '68.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:00 Stand van Nederland: Generatie Next
Nederland kampt met enorme personeelstekorten. Dat vraagt om creatieve oplossingen. Worden robots onze nieuwe collega's? Raquel Schilder gaat op onderzoek uit.
«
»
22:27 Midsomer murders
Elk jaar komen de inwoners van Elverton-Cum-Latterly bij elkaar voor een dominowedstrijd. Hoe gemoedelijk alles ook lijkt, onder de oppervlakte sluimert de spanning.
«
»
23:57 De Nachtzoen
Een zin van Goethe helpt cabaretier en filosoof Tim Fransen om iedere dag behapbaar te houden. Voeg daar nog een dagelijks ritueel om de dag mee af te sluiten aan toe en zie daar: een tevreden mens.
«
»
00:11 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
00:48 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boer zkt Vrouw' (VTM)

Na een uit de hand gelopen avond koos Raphaël voluit voor Jasha. Nu de rust in de manege is teruggekeerd, stelt de hoefsmid zijn favoriete voor aan zijn beste vrienden. Ook de mannen van Cathy worden vandaag op de rooster gelegd en dat door niet één, maar twee partijen. Een groep enthousiaste kids gaat op zoek naar een goed lief voor 'tante Cathy'. Ook Cathy's vriendinnen onderwerpen Dries, Kenny, Kristof en Björn aan een spervuur van pittige vragen.

'Boer zkt Vrouw', om 19.5 uur op VTM.

Dossiers