TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:18 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
07:04 De kist
Als Sharon Dijksma tien jaar jong is, wordt ze door haar moeder gewekt met de woorden: 'Papa heeft een ongeluk gehad en hij gaat dood.' Ze vertelt over de impact van het overlijden van haar vader.
«
»
07:33 Crux
We volgen iemand bij wie de actualiteit persoonlijk aanklopt en om een reactie vraagt. Verschillende mensen in uiteenlopende situaties, maar met één ding gemeen: ze zijn christelijk.
«
»
08:05 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland.
«
»
08:31 De verwondering
Co Engberts achtte zich totaal ongeschikt voor de politiek. En nňg, terwijl hij inmiddels ruime ervaring heeft als gemeenteraadslid voor de PvdA in Rotterdam.
«
»
09:02 Ik mis je
Gerrie Bakx en haar man Albert zijn vier jaar samen geweest. Wanneer Albert na drie jaar een bacterie in zijn lichaam krijgt en ernstig ziek wordt, blijken de kleine dingen het belangrijkst te zijn.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Een paar jaar geleden bad Desray dat er iets in haar leven zou gebeuren dat haar dichter bij haar hart zou brengen. Dichter bij haar ziel. Dat gebeurde, op een andere manier dan ze gedacht had.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Hoe kun je in deze tijd van kerkelijke krimp toch geloven in de droom van een missionaire kerk? Wiel Wiertz toont zijn droom vanuit de prachtige kerk van Hulst.
«
»
09:59 Eucharistieviering
De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Liederen rond een wisselend weekthema, ook vanuit een van de kerken in Nederland, een verzoeklied, maar ook de meest geliefde en vertrouwde liederen uit het archief.
«
»
11:31 EO Metterdaad
Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
11:43 De verandering
Victor Lima komt als 9-jarige jongen in Nederland terecht, na een moeilijke tijd bij zijn oma in Brazilië. Nu hij eindelijk bij zijn moeder kan wonen, lijkt voor Victor een nieuwe tijd aan te breken.
«
»
11:58 Songs of Praise
Engelse traditionele hymnes en moderne kerkliederen worden afgewisseld met persoonlijke geloofsverhalen.
«
»
12:33 Wilde Ganzen
Speciale uitzending over het laten voortleven van uw idealen in uw testament.
«
»
12:40 De Geknipte Gast
Olcay Gulsen vertelt over het gearrangeerd huwelijk van haar ouders. Daarnaast vertelt ze openhartig over haar onveilige jeugd en haar missie om huiselijk geweld tegen te gaan.
«
»
12:59 BinnensteBuiten
Margriet de Zwart woont met plezier in haar monumentale jaren 20-huis. Het is gebouwd in de stijl van de Nieuwe Haagse School en bevat veel authentieke elementen.
«
»
13:25 Fryslân DOK
Vier internationale studenten in Leeuwarden delen een huis en hun inzet voor een betere, eerlijkere en duurzame wereld. Een serie vol aanstekelijke jonge ambitie, vriendschap en persoonlijke groei.
«
»
14:03 Nationale Voorleeslunch
Het is de tiende editie van de Nationale Voorleeslunch. Ter gelegenheid van dit jubileum schrijven drie auteurs dit jaar een speciaal Voorleeslunchverhaal: Bart Chabot, Kader Abdolah en Marion Bloem.
«
»
14:18 Dwars door België
Arnout steekt de taalgrens over en komt al snel terecht in de dierentuin Pairi Daiza. Het park is gebouwd op de ruďnes van een oude abdij met een duister verleden.
«
»
15:10 Over Leven
Drie maanden na de geboorte van hun zoon overleed de man van culinair journalist Nadia Zerouali door een verkeersongeluk. Zeventien jaar later is ze nog altijd in de rouw.
«
»
15:35 MOKUM
De eerste Joodse migranten zetten vanuit Portugal voet aan wal in Amsterdam. Deze nieuwkomers vestigen zich op Vlooienburg, de wijk waar nu de Stopera en het Waterlooplein zijn.
«
»
16:27 Iedereen verlicht
Narsingh gaat op pad met universitair docent László Sándor Chardonnens om een magisch ritueel uit te voeren. László wil zijn studenten meenemen in de wereld van de magie.
«
»
16:53 Socutera
Gewoon mee kunnen blijven doen, ook met reuma. Daar zet de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland, de landelijke patiëntenorganisatie voor mensen met reuma, zich samen met jou voor in.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:05 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
17:16 25 jaar Nederlandse Dansdagen
Voormalig danser en acteur Jan Kooijman en internationaal gerenommeerd danser Redo (Redouan Ait Chitt) tonen een selectie van balletten en choreografieën en duiken in het archief van het festival.
«
»
18:14 Podium Klassiek
'Podium klassiek' overschrijdt de grenzen van de klassieke muziek naar pop-, jazz- en wereldmuziek. Met veel ruimte voor jong talent en live optredens van topmusici.
«
»
19:24 Brommer op zee
Valentijn Hoogenkamp vertelt over het persoonlijke essay 'Antiboy', Ruth gaat op pad met Herman Brusselmans naar de omgeving waar ze beiden opgroeiden. En een portret van Auke Hulst.
«
»
20:05 Nu te Zien!
Neo Rauch veroverde in de jaren 90 de kunstwereld met zijn figuratieve schilderijen. In een tijd van vooral abstracte en conceptuele kunst, zorgde hij dat figuratie weer op de kaart kwam te staan.
«
»
20:22 De neven van Eus
Er wonen ruim twintig miljoen mensen in Istanbul. Voorheen werd de groei aangewakkerd door binnenlandse migranten, in de jaren 70, nu zijn het vooral mensen van buitenaf die naar de stad verhuizen.
«
»
21:07 Metropolis
In India wordt dagelijks een gratis maaltijd bereid voor honderdduizend gelovige sikhs. Niemand lijkt hier behoefte te hebben aan personal space. Juist de groepsbeleving is een spirituele ervaring.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:08 Pointer
Wat als je huis scheurt na werkzaamheden van de overheid? Zo'n vierhonderd Twentse bewoners zagen hun huizen scheefzakken na het uitbaggeren van het kanaal Almelo-De Haandrik.
«
»
22:41 De sociëteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:28 Gold Digger
Julia twijfelt of ze nog wel kan doorgaan met het huwelijk na alles wat ze over Benjamin te weten is gekomen. Ze vraagt haar dochter Della om raad, maar die blijkt helemaal gewonnen voor het huwelijk.
«
»
00:31 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
01:09 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
02:05 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Bob en Greta De Jaegher zijn veertig jaar gelukkig getrouwd en kunnen terugkijken op een rijkgevuld leven. Hun twee zonen Steve en Carl doen het goed: de ene als succevol regisseur, de andere als beloftevolle kok. Steves vrouw Billie schreef net een bestseller over gelukkig zijn en wil samen met haar man aan kinderen beginnen. Ook schoonzoon Rik, verzorger in de dierentuin, probeert samen met zijn twee kinderen de draad weer op te pikken na het overlijden van zijn vrouw. Ter gelegenheid van de huwelijksverjaardag vertrekt de voltallige familie op weekend. Voor Bob en Greta is dit het ideale moment om hun nieuwe plannen aan te kondigen, maar die slaan in als een bom. En dat is niet het enige. Wat een gezellige familiebijeenkomst moest worden, draait helemaal anders uit.

'Allemaal Familie', film uit 2016 met oa. Gilda De Bal en Bill Barberis, om 21.55 uur op VTM.

Dossiers