TVgids - njam!

Andere zender »
x
nCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:45 Toasted on Wheels!
De foodtruck van Dagny Ros en Dominqiue draait op volle toeren in hartje Gent. Op hun gewaagd menu staan vandaag: ontbijtwafels met spek, smrrebrd Tuna Smelt en Chocolade Pasta met exotisch fruit.
«
»
06:05 De dagschotel
Wij Belgen zijn gek op mosselen. Met frietjes en mayonaise, erg lekker, maar natuurlijk ook veel calorien.
«
»
06:15 Bal National
Wim serveert wortelen met gehaktballetjes en een kruidige satsaus. De wortelen zijn ook de basis voor een groentesaus, geserveerd met kippenworst, kaas, spek en knolselderfrieten.
«
»
06:40 Bal National
Wim schuift een gevulde bloemkool in de oven met een vleesbroodje. De tweede bloemkool belandt in een stoofpotje met varkensvlees en pickles, geserveerd met spek- en spruitjesbrood.
«
»
07:10 De smaaktoerist
Jeroen trekt erop uit in het Dijleland en ontdekt er eerlijk rundvlees, pikante waterkers uit de Ijsevallei en hoevebier waar zelfs het trekpaard aan meewerkt.
«
»
07:40 DIY (do it yourself)
Dominique Persoone maakt rijstpap, Dagnny Ros knckebrod, Bart Desmit tovert pickles op tafel en Roger van Damme maakt aardbeienconfituur.
«
»
08:00 Toasted!
's Morgens eten als een koning. Met deze zin brainwasht elke ouder zijn kind. En terecht: ontbijten s belangrijk, maar ook plezant en ontspannend en dat laatste zit 'm vooral in het bereiden ervan.
«
»
08:30 De Sterrenkaart - Nederland
We kijken achter de schermen van De Librije in Zwolle en tellen maar liefst 3 sterren aan de culinaire hemel. We praten met Jonnie Boer en komen te weten waarom hij terecht n van de peetvaders van de Nederlandse gastronomie wordt genoemd.
«
»
09:05 Het weekmenu
Couscous van bloemkool met gebakken zalm // Falafel met fris slaatje en mayo // Gevulde courgette met quinoa en kippengehakt // Ratatouille met geroosterde zoete aardappel (met Steffi Vertriest)
«
»
09:50 Ware delicatessen
Chef Bart Desmidt maakt vier eenvoudige maar lekkere gerechten met verse Sint-Jacobsvrucht.
«
»
10:30 Tot op het Bot: Het Rund
Chef Johan Segers staat ervoor bekend om ook de minder bekende delen van een dier met veel liefde te bereiden en vandaag kiest hij dan ook voor de wangen van het rund.
«
»
11:00 Klaar in 20 minuten
Vandaag komt in onze gezellige keuken zijn zegje doen: De Pauw Jeroen! Hij belegt een kant en klare worteltortilla met zelfgemaakte honinghummus, perzik en blauwe kaas. Ideaal voor als je maar 20 minuten hebt!
«
»
11:30 Klaar in 20 minuten
Vandaag in onze keuken de viking van de Lage Landen, fitter dan fit: Bart Desmidt! 7 attributen en 20 minuten, meer heeft hij niet nodig voor zijn zeetong met choronsaus. Klop je polsen ook los, want het is een topgerecht om thuis te maken.
«
»
12:05 Klaar in 20 minuten
Vandaag doet deze chef, foodstylist n culinair schrijver haar intrede: Vanja van der Leeden! Ze maakt bami goreng, maar doet dat helemaal vegan. Pittig, kruidig, plantaardig en ook: een ode aan haar Indonesische roots. Vakantie op je bord!
«
»
12:35 It's Aperotime Somewhere in the World
Bartender Hannah Van Ongevalle neemt ons mee naar Mexico. Als eerste cocktail serveert ze haar Daisy loves Mexico, een variatie op de bekende Margarita.
«
»
12:55 De hofleverancier
In 'De Hofleverancier' keert driesterrenchef Gert De Mangeleer terug naar de basis van zijn keuken: kraakverse groenten.
«
»
13:20 Over (h)eerlijke groenten
Johan maakt een erwtensoep met spek, beenham en rookworst. Daarna serveert hij een bord vol erwtjes met broodcroutons en zilveruitjes.
«
»
14:00 De Garde van Gert
Gert Verhulst maakt vandaag verse tagliatelle met de Italiaans-Genkse koning van de pasta: chef Peppe Giacomazza.
«
»
14:35 Peppe's Toscane
Een bezoek aan Toscane kan niet zonder een goed glas Chianti Classico. Peppe bezoekt n van de belangrijkste Chianti producerende landgoederen, het wondermooie Castello di Ama.
«
»
15:05 Klaar in 20 minuten
Vandaag in onze keuken, helemaal uit de Genkse cit: Giacomazza Peppe! Hij maakt de klassieker der klassiekers: pasta bolognese. Maar omdat het kan en er tijd is doet hij lekker zot. Hij kleurt hem wit in plaats van rood. Hoe? Kijken!
«
»
15:35 Pasta & risotto
Peppe gaat de feestelijke tour op met deze overheerlijke bigoli met rode gamba's en kaviaar. Steffi verrast met deze ontbijtrisotto met haver.
«
»
16:00 Klaar in 20 minuten
Vandaag de dame die een vette knipoog hanteert als charmestrategie: Breysem Anne-Sophie! Ze kookt vegetarisch en combineert couscous met rode kool, appel, walnoten en geitenkaas. Heerlijke combinaties en bovendien klaar in 20 minuten!
«
»
16:35 Klaar in 20 minuten
Vandaag de chef die met zijn comfort food onze horecagezwellen alsmaar doet opwellen: Beeckman Jelle! Hij gaat voor roodbaarsfilet met gewokte groentjes voor 't gezond en een boterroomsausje voor 't vettig. Het perfecte huwelijk!
«
»
17:05 Klaar in 20 minuten
Vandaag maakt deze chef furore in deze culinaire sectore(n): Moerman Lore! Ze zorgt voor een vegetarisch gerechtje met penne, veggiekip en een verrassende spinaziepesto. Makkelijk, lekker en vooral klaar in de beloofde 20 minuten.
«
»
17:35 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi viert in Ottolenghi's Meditterranean Feast de oneindige mogelijkheden van lokale producten.
«
»
18:30 De Wereld op je Bord
Ladychef Fatima Marzouki van het Antwerpse El Warda-restaurant maakt samen met Hanne een smakelijke combo van een zoete n een zoute tajine. En koken met een tajine heeft zo zo'n etiquette.
«
»
19:00 Tot op de graat
Vandaag maakt Johan scharretong klaar, een klein platvisje dat familie is van de tong, de schar en de tongschar.
«
»
19:20 Peppe's Sicili
De Siciliaanse keuken is vooral vis, maar ze houden er ook van een goed stuk vlees en dan staat het lam op numero uno.
«
»
19:50 Vietnjam met Quyn
In Vietnjam neemt Quyn ons mee door culinair Vietnam, van noord naar zuid, van Hanoi tot aan haar roots in Quy Nhon.
«
»
20:20 Panklaar
In Panklaar, vertelt njam!-chef Jan Buytaert hoe je in geen tijd en met maar 1 pan, smakelijk en afwisselend kan koken: Van een "Flemish pride"-schotel tot een gepimpte tortilla.
«
»
20:40 Het weekmenu
De chef maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Croque met wijting en garnaal // Gehaktbrood met wortelstoemp // Boontjes met zacht gekookte eieren en zure ajuinsaus // Navarin van lam met lentegroenten
«
»
21:30 Vietnjam met Quyn
In Vietnjam neemt Quyn ons mee door culinair Vietnam, van noord naar zuid, van Hanoi tot aan haar roots in Quy Nhon.
«
»
21:55 Panklaar
Vandaag: Tajine zonder tajine, maar wel in 1 pot.
«
»
22:10 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi viert in Ottolenghi's Meditterranean Feast de oneindige mogelijkheden van lokale producten.
«
»
23:05 Klaar in 20 minuten
Vandaag maakt onze Italiaanse chef met zijn kookkunsten la vita molto bella: Peppe Giacomazza! Op zijn menu een leuk pastagerechtje: open ravioli met zelfgemaakte pistachepesto. Feestelijk en toch snel klaar. Buon appetito!
«
»
23:35 Klaar in 20 minuten
Vandaag in onze keuken de chef zo ruig & rauw: Jeroen De Pauw! Hij gaat voor kabeljauw. En dat rijmt niet alleen lekker. Hij geeft de hem een krokantje van tomatengremolata en serveert met waterkers. Voor de vrolijke visliefhebber dus!
«
»
00:05 Klaar in 20 minuten
Vandaag de Arabische smakenkunstenaar op deze kookomroep: Mounir Toub! Hij neemt ons mee naar zijn kruidige keuken. Hij gaat voor falafel, maar steekt hem in een hip jasje en maakt er een wafel van. Zijn beleg? Een frisse wortelsalade.
«
»
00:35 Lekker lang leven
Ditist en chef Michal Sels bereidt in 'Lekker Lang Leven' heerlijke, evenwichtige recepten. Volgens Michal staat gezond gelijk aan lekker. Hij geeft al zijn tips en tricks prijs over voeding.
«
»
01:05 Het weekmenu
Kalfslende met grootmoeders groentjes // Pasta met gerookte zalm // Mac & cheese met gehaktballetjes // Vegetarisch slaatje met geitenkaas
«
»
01:57 Nuances
In het programma 'Nuances' wil Thierry Theys elke gepassioneerde hobbykok laten kennismaken met een keuken die buiten de lijntjes kleurt zonder in extremen te vervallen.
«
»
02:30 Tot op de graat
Johan Segers werkt met een gevaarlijk visje uit de Noordzee, de pieterman.
«
»
02:45 De gastentafel
Vandaag met Peppe Giacomazza.
«
»
03:30 Meesterlijke klassiekers
Garnaalkroketten.
«
»
04:05 Panklaar
In Panklaar, vertelt njam!-chef Jan Buytaert hoe je in geen tijd en met maar 1 pan, smakelijk en afwisselend kan koken: Van een "Flemish pride"-schotel tot een gepimpte tortilla.
«
»
04:15 Het weekmenu
De chef maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Croque met wijting en garnaal // Gehaktbrood met wortelstoemp // Boontjes met zacht gekookte eieren en zure ajuinsaus // Navarin van lam met lentegroenten
«
»
05:00 Vietnjam met Quyn
In Vietnjam neemt Quyn ons mee door culinair Vietnam, van noord naar zuid, van Hanoi tot aan haar roots in Quy Nhon.
«
»
05:15 Panklaar
Vandaag: Tajine zonder tajine, maar wel in 1 pot.
«
»
05:25 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi viert in Ottolenghi's Meditterranean Feast de oneindige mogelijkheden van lokale producten.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Bob en Greta De Jaegher zijn veertig jaar gelukkig getrouwd en kunnen terugkijken op een rijkgevuld leven. Hun twee zonen Steve en Carl doen het goed: de ene als succevol regisseur, de andere als beloftevolle kok. Steves vrouw Billie schreef net een bestseller over gelukkig zijn en wil samen met haar man aan kinderen beginnen. Ook schoonzoon Rik, verzorger in de dierentuin, probeert samen met zijn twee kinderen de draad weer op te pikken na het overlijden van zijn vrouw. Ter gelegenheid van de huwelijksverjaardag vertrekt de voltallige familie op weekend. Voor Bob en Greta is dit het ideale moment om hun nieuwe plannen aan te kondigen, maar die slaan in als een bom. En dat is niet het enige. Wat een gezellige familiebijeenkomst moest worden, draait helemaal anders uit.

'Allemaal Familie', film uit 2016 met oa. Gilda De Bal en Bill Barberis, om 21.55 uur op VTM.

Dossiers