TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:07 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
08:02 China: Nature's Ancient Kingdom
In het bergachtige midden van China leeft een aantal iconische dieren, waaronder panda's en gouden stompneusapen. Ze hebben van de twee betoverende nationale parken in de regio hun thuis gemaakt.
«
»
09:00 De kleuren van Caspers
Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur rood: van geplette luizen tot de dodelijke rode lippenstift van koningin Elizabeth I. En waarom is rood de kleur van het socialisme?
«
»
09:46 Leven in limbo
Amro krijgt visite van Alexandra, zijn ex-hulpverleenster. Hulpverlener Maarten gaat met Amro mee naar de ambassade en wordt ontvangen door de consul.
«
»
10:34 Holland Festival
Nadia Moussaid ontvangt verschillende gasten en praat met hen over de verbindende kracht van kunst. Zij praat met zangeres en Grammy Award-winnaar Angélique Kidjo over haar inspiratie en drijfveren.
«
»
11:23 Nu te Zien!
Omdat het 150 jaar geleden is dat Piet Mondriaan geboren is, organiseert het Haagse Kunstmuseum een tentoonstelling rondom deze belangrijke 20e-eeuwse kunstenaar.
«
»
11:37 De Nieuwe Buur
Elena Rodriguez reisde van Colombia naar het eiland São Miguel in de Azoren-archipel. Ze kwam daar om iemand te helpen, maar is niet meer weggegaan. Ze woont op een vervallen zeilboot.
«
»
12:12 Oases in de Oriënt
De Malediven is voor veel mensen de ultieme reisbestemming. Witte stranden, super-de-luxe resorts en kristalhelder water vormen het decor voor de vakanties van de internationale jetset.
«
»
13:10 Nederland op film
Veel Nederlanders kopen een filmcamera om het opgroeien van hun kinderen in alle facetten vast te leggen. Dat begint al bij de geboorte en alle rituelen die daarbij horen.
«
»
13:46 Max Maakt Mogelijk - Special
De Nederlandse Anneke uit Papendrecht woont al jaren met haar man Mambu in zijn geboorteland Liberia. Samen zetten zij zich in voor de arme ouderen.
«
»
14:02 Prikkels
Dirk en Elisabeth vragen zich af wanneer geluid precies aangenaam of onaangenaam is. Elisabeth ervaart de pijnstillende werking van geluid en ontmoet iemand die moordneigingen krijgt van smakgeluid.
«
»
14:42 Tussen de Amerika's
De economie van Panama floreert en dit uit zich in een verticale bouwdrift, waardoor de indrukwekkende skyline vol staat met wolkenkrabbers.
«
»
15:29 Fryslân DOK
Tachtig jaar na zijn dood in Dachau is de Friese pater Titus Brandsma in Rome heilig verklaard. Hij was al zalig en wordt mondiaal alom bewonderd. Wat betekent zo'n heiligverklaring in deze tijd?
«
»
16:00 Boeddha in de polder
Cabaretière Martine Sandifort ontdekt de goeroe in zichzelf, Joris gaat op zoek naar Boeddha in de polder en er wordt een sjamanistische tatoeage gezet door Kristjan Schwarz.
«
»
16:36 Serenade van Stef
Stef Bos ontmoet in hospice Dôme in Amersfoort de 54-jarige Miranda. Drie jaar lang leefde ze met borstkanker, maar nu zit de ziekte in haar hoofd en wordt ze niet meer beter.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:05 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
17:13 Petrus in het land
Petrus in het land is in Apeldoorn. Daar haken we aan bij de Klimaatpelgrimstocht. Deze internationale tocht startte op 14 augustus in Polen.
«
»
17:34 BinnensteBuiten
In België ligt de eeuwenoude dubbele carréhoeve van Maria en Piet. Een oude vervallen ruïne verbouwen ze zelf tot het idyllische boerderijtje in de natuur, waar Maria al haar hele leven van droomt.
«
»
18:25 NOS Veteranendag
Uitgebreide terugblik op Veteranendag 2022 en op de Invictus Games, het eerder dit jaar in Den Haag gehouden sportevenement voor veteranen die fysiek of psychisch gewond zijn geraakt.
«
»
19:00 NOS Sport: WK Zwemmen
Liveverslag van het WK Zwemmen.
«
»
20:00 Nederland op film
Gedurende het tijdperk van de amateurfilm speelt de kerk een grote rol in het dagelijks leven van veel Nederlanders. Dat begint al bij de doop en blijft zo tot het einde van het leven.
«
»
20:42 Eens ging de zee hier tekeer
De verwachting was dat de voormalige kustplaatsen na de afsluiting van de Zuiderzee snel zouden doodbloeden. Toch wisten veel plaatsen uit te groeien tot bloeiende gemeenschapen.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:09 Mediastorm
Minister van justitie en veiligheid Yesilgoz beschouwt Italië als lichtend voorbeeld in de aanpak van drugscriminaliteit. Is dat terecht? Interview hierover met politiejournalist Bart de Koning.
«
»
22:53 McDonald & Dodds
Vijf oudere vrienden maken samen een ballonvaart, maar de tocht gaat niet zoals gepland. De ballon begint te tollen en al snel wordt duidelijk dat de mand het gewicht niet meer kan dragen.
«
»
00:22 De Nachtzoen
Componist Sarah Neutkens beschikt over een mateloze bestaansdrift. Haar hele wezen wil constant iets van het leven maken. Wars van regels en dogma's gaat ze het liefst haar eigen, eigenzinnige weg.
«
»
00:38 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
01:16 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Denemarken, 1913. De welstellende Karen Blixen gaat een verstandshuwelijk aan met Baron Bror Blixen-Finecke, een telg uit een verarmde aristocratische familie. Het koppel trekt naar Afrika om er een koffieplantage uit te baten. Karen maakt er kennis met de Europese, vooral Britse koloniale gemeenschap. Haar man Bror heeft maar weinig belangstelling voor de plantage en houdt zich liever bezig met jagen. Na een tijdje wordt Karen verliefd op een charmante man die grote indruk op haar maakt: de vrijgevochten jager op groot wild, Denys Finch-Hatton. Hij is echter niet van plan zijn vrijheid op te geven.

'Out Of Africa', film uit 1985 met oa. Meryl Streep en Robert Redford, om 23.10 uur op Eén.

Dossiers